Szampony do włosów

Fitomed Mydlnica lekarska, Szampon ziołowy do włosów koloryzowanych, odcienie jasne `Rumianek i słonecznik`

• 16 marca 2022 o 16:09
    Prosty, naturalny, delikatny
    Szampon o prostym i naturalnym składzie. Dobrze sobie radzi z oczyszczaniem skóry głowy, jak i włosów. Nie jest agresywny, nie wysusza włosów, nie zmienia ich koloru. Doskonale nadaje się do pielęgnacji włosów po zabiegach rozjaśniania. Do wytworzenia piany konieczne jest dwukrotne mycie - dla mnie to norma, więc nie traktuję tego faktu jako minus. Konsystencja jest dość płynna, więc szampon dość szybko się kończy. Spełnia swoją funkcję - jest bezpieczny, dobrze oczyszcza, delikatnie pachnie. Po spłukaniu konieczne jest użycie odżywki lub maski (nie sposób rozczesać włosy) - to też norma w moim przypadku. Cudów nie czyni, ale krzywdy też nie robi.
    Zalety:
    • naturalny i prosty skład,
    • delikatny zapach,
    • nie powoduje żółknięcia blond pasm,
    • dobrze oczyszcza.
    Wady:
    • dość rzadki, szybko się kończy.
  • 8 lipca 2021 o 17:28
    Raz na jakiś czas w porządku.
    ZALETY: - Naturalny skład. - Cena. - Minimalistyczne opakowanie z ładną szatą graficzną. - Delikatny zapach. - Dobrze się pieni. - Nie podrażnia. - Nie uczula. - Myje delikatnie ale skutecznie. - Podbija złoty kolor włosów. - Konsystencja żelowa, nie przelatuje przez palce. WADY: - Dostępność. - Plącze włosy. Przy dłuższych kosmykach bywa uciążliwe. - Włosy po myciu są "skrzypiące" i szorstkie. Odżywka po tym szamponie to konieczność. - Mało wydajny.
  • 25 lutego 2021 o 18:22
    Odżywka po myciu to konieczność!
    Szampon jest bardzo delikatny, ale przy tym naprawdę dobrze oczyszcza skórę głowy. Mega łagodny dla skóry, żadnych podrażnień, łupieżu, itd. Odżywkę nakładam jekieś 10cm od nasady i tam gdzie jej nie nakładam czuć typowy zgrzyt we włosach charakterystyczny dla ziołowych szamponów. :D Jednak wizualnie jest blask i wszystko wygląda na ok. Zresztą włosy u nasady się nie plączą, więc nie przeszkadza mi to, ale na długości bez odżywki mógłby być problem z rozczesywaniem u osób z włosami wysokoporowatymi, zniszczonymi. No i kwestia pienienia, bo czytając opinie po zakupie, a przed użyciem trochę się wystraszyłam. Ja myłam włosy nim na dwa sposoby. Pierwszy to metoda kubeczkowa, czyli rozpienianie w misce i super się pieni i myje, a jak myłam na szybko to w dłoniach rozpieniałam szampon i aplikowałam na głowę i też nie było najmniejszego problemu z dokładnym umyciem i oczyszczeniem. Piana spływająca po włosach także bardzo dobrze mi je oczyściła. :) Podsumowując. Dla mnie dobry, delikatny szampon, który dobrze oczyszcza głowę. Jestem w trakcie zapuszczania naturalnych włosów, kiedy już całe będą w kolorze naturalnego blondu na pewno go kupię dla podbicia odcienia.
    missimo
    31 sierpnia 2020 o 15:53
    Bardzo dobry szampon
    Kupiłam go ze względu na dobry skład, nie zależy mi na rozjaśnianiu włosów i nie wydaje mi się, że specjalnie zmienił ich kolor. Może stały się odrobinę ciepleszo-zółte. Bardzo dobrze myje głowę i włosy, nie wysusza, nie powoduje plątania. Delikatny detergent. Całkiem wydajny. Niska cena. Jak najbardziej będę wracać, to dobry szampon.
    Zalety:
    • dobrze czyści
    • nie wysusza
    • nie plącze włosów
    • wydajny
    • daje ładny, żółty blask
    Wady:
    • słaba dostępność
    azsatan
    13 marca 2019 o 9:40
    Dobry, naturalny szampon
    Lubię ten szampon, używam go razem z odżywką z serii do włosów jasnych. Moje włosy są po użyciu obu kosmetyków bardzo przyjemne, sprawiają wrażenie odżywionych, nie puszą się, są śliskie. Jedyne moje zastrzeżenie co do tego produktu to konsystencja... Szampon bardzo słabo się pieni, jest wodnisty. Na moje średniej długości włosy muszę wręcz go wylewać, pojemność butelki jest niewielka.
    Zalety:
    • Dobre działanie na włosy
    • Naturalny skład
    Wady:
    • Bardzo niewydajny
    • Słabo się pieni
    • Mała pojemność opakowania
    • Niedostępny stacjonarnie