Odżywki do włosów

Schwarzkopf Color Expert, Color Sealer, Treatment Rinse - Off Intensywna odżywka zamykająca kolor do spłukiwania

TNL
    8 października 2019 o 19:42
    Super do bardzo zniszczonych włosów
    Ponad rok temu zachciało mi się pierwszej w życiu trwałej (oczywiście udałam się do salonu fryzjerskiego). Z konsekwencjami zmagam się do dziś. Dopiero niedawno zaczęło mi nieznacznie przybywać długości włosów- ostatnio miałam je podcięte do ramion jakieś 8 miesięcy temu i tylko po odroście w naturalnym kolorze widać, że w ogóle rosną, a to, co miało być burzą blond loczków, stopniowo wykrusza się i obrywa. Nigdy nie miałam włosów w gorszej kondycji, nawet za czasów licealnych szaleństw z farbowaniem raz na tydzień, plus oczywiście co jakiś czas rozjaśniacz marketowy na czerń od Palety (pewnie każda kobieta mająca obecnie 35-45 lat wie z autopsji o czym mówię ;)). Odżywkę tę kupiłam przypadkiem- leżała w koszyku wyprzedażowym w Rossmanie, była w naprawdę niskiej cenie ze względu na porysowane opakowanie. Stwierdziłam, że za takie pieniążki szkoda nie wypróbować, choć nie liczyłam na wiele. Spotkało mnie naprawdę duże zaskoczenie. Odżywka ma przyjemny, lekko waniliowy aromat, odpowiednio gęstą konsystencję, choć zazwyczaj irytują mnie kosmetyki do mycia włosów w tubach w tym przypadku jest ona wygodna, nic nie wycieka nawet gdy trzymamy ją otwartą. Od razu po nałożeniu czuć działanie- włosy (tzn. w moim przypadku spalone siano) robią się "fajne" w dotyku, śliskie, wygładzone. Przy spłukiwaniu mogłam swobodnie przeczesać kosmyki palcami, nie powodując masowego odrywania uszkodzonych fragmentów, jak to miało miejsce w przypadku paru innych kosmetyków. Odżywka nie obciąża, nie pozostawia nieprzyjemnej warstwy, nie powoduje elektryzowania. Po wysuszeniu moje włosy (znaczy siano ;)) stały się jedwabiste w dotyku, błyszczące, gdyby nie to, że mam je bardzo postrzępione, mogłyby wyglądać super. Uważam, że odżywka jest świetna do bardzo zniszczonych włosów, na pewno warta wypróbowania. Czy zamyka kolor- nie wiem, ale jest to możliwe.
    Agcysia
    12 listopada 2018 o 21:06
    Świetna
    Moje rozjaśniane włosy po wakacjach są osłabione, matowe, a końcówki wymagają natychmiastowej regeneracji. Dlatego testowanie intensywnej odżywki zamykającej kolor Color Expert od Schwarzkopf spadło mi z nieba ;) Odżywka zamknięta jest w niewielkiej tubie, która dobrze leży w dłoni. Ma postać gęstego, białego kremu, który nie spływa z włosa. Daje się łatwo spłukać i ma bardzo miły, delikatny zapach. Włosy po jej użyciu są gładkie, miłe w dotyku, łatwo się rozczesują, natomiast kolor nabiera wyrazistości. Wyjątkowo skuteczna odżywka, jak na kosmetyk drogeryjny. Godna polecenia!
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 8 lutego 2018 o 10:54
    Skondensowana wersja odżywki z tej serii
    Jak w tytule recenzji, wpływa na włosy jak każdy kosmetyk "plex' poczatkowo je odżywia, zamyka łuski, pogrubia nawet, nabłyszcza, ale przy regularnym stosowaniu jakoś ich kondycja słabnie. Jest wydajna w porównaniu do odżywki w butli z tej serii. Jak dla mnie to trochę strata kasy. Wpływu na kolor nie zauważyłam, włosy mam rozjaśniane - blond.
    Zalety:
    • można od czasu do czasu jej użyć przed jakimś wyjsciem żeby poprawić jakość wlosów
    Wady:
    • nie do regularnego stosowania