Neve Cosmetics Flat Perfection, Mineral Compact FoundationMineralny podkład prasowany
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
2 hity!
Mineralny podkład w zwartym pudrze, który nada blasku Twojej cerze. Idealnie stapia się skórą, dzięki czemu efekt jest niezwykle świeży i naturalny. Cenne minerały, witaminy i roślinne komponenty sprawiają, że skóra odzyskuje promienisty wygląd i staje się aksamitna w dotyku. Ma jedwabiście gładką konsystencję, nie wysusza skóry i długo utrzymuje się na skórze. Świetnie się rozprowadza, zapewniając ładne i wyrównane krycie. Jest lekki i nie tworzy na skórze ciężkiej warstwy – nawet nie poczujesz go na twarzy!
Jest dostępny w ośmiu gamach kolorystycznych o kilku poziomach jasności. W podkładach nie przeważają różowe i żółte tony, dzięki czemu ich kolory są neutralne. Nie zawierają silikonów, pochodnych ropy naftowej, parabenów, nie zanieczyszczają ani skóry, ani środowiska.
Działanie:
- zapewnia dobre krycie i naturalny wygląd
- lekko i wygodnie się rozprowadza
- nadaje aksamitne, matowe wykończenie
- nie tworzy smug
- nie zatyka porów
Zalety:
- formuła wet&dry
- bez silikonów, parabenów i pochodnych ropy naftowej
- nietestowany na zwierzętach (cruelty free)
- doskonały dla wegetarian i wegan
- wyprodukowany we Włoszech
- sprawdzony przez wizażystów i artystów make-up
Odcienie
Fair Neutral – najjaśniejszy odcień z dostępnej gamy kolorów, ma neutralną głębię. Idealny dla osób z blond włosami i jasną karnacją, które się nie opalają, oraz dla osób z bladą cerą typu nordyckiego. Świetny również dla fanów gotyckiej stylizacji.
Light Neutral – jasny o neutralnej głębi. Świetny dla cery jasnej o naturalnym odcieniu (bez przewagi różu czy żółtego) i kobiet o urodzie kaukaskiej, które mają włosy w kolorze blondu do kasztanowego i skórę jasną, która trudno się opala. Doskonale sprawdza się szczególnie w okresie zimowym.
Light Rose – jasny kolor o różowej głębi, który sprawdzi się przy cerze jasnej i zaróżowionej (ale nie bardzo bladej – do tej proponujemy odcień Fair Neutral) i u kobiet o włosach blond i rudych. Jeśli na Twojej skórze wszystkie podkłady są zbyt żółte, prawdopodobnie jesteś Light Rose.
Light Warm – jasny kolor o ciepłej głębi stworzony z myślą o skórze jasnej, ale nie zimnej. Ma bursztynową głębie, która sprawia, że skóra o ciemniejszej karnacji, ale zmęczona i pozbawiona życia, od razu nabiera blasku. Jeżeli na Twojej skórze jasne podkłady wydają się zbyt różowe, prawdopodobnie jesteś Light Warm.
Medium Neutral – ciepły kolor o neutralnej głębi dla skóry o średnim kolorze, określanej najczęściej jako „normalna” (ani blada, ani ciemna, ani opalona, ani zaróżowiona czy oliwkowa). Doskonały dla osób o kasztanowych włosach, które opalają się z łatwością, ale nie mają śródziemnomorskiej karnacji.
Medium Warm – delikatny kolor o złotym odcieniu stworzony dla skóry o średniej karnacji, która opala się z łatwością. Ma ciepłą śródziemnomorską głębię, dlatego nadaje się szczególnie do skóry o typie południowym, lekko oliwkowej.
Tan Neutral – ciemny kolor o neutralnej głębi, który doskonale sprawdzi się przy skórze opalonej lub ciemnej bez złotego i oliwkowego odcienia.
Tan Warm – ciemny kolor o śródziemnomorskiej głębi, idealny dla skóry opalonej i ciemnej o oliwkowym odcieniu.
Używam tego podkładu już od jakiegoś czasu i świetnie się sprawdza kiedy moja cera wygląda dobrze :)
Polecam dla osób bez większych problemów ze skórą bo super się wtedy sprawdza ☺️
Zalety:
naturalnie wygląda
wyrównuje koloryt skóry
delikatnie matuje, bez efektu maski
nie zapycha
dobrze łączy się z innymi produktami
Wady:
średnie krycie
bez użycia pudru dość szybko zaczynam się świecić.
Uwielbiam ten podkład! Przede wszystkim kosmetyk NATURALNY! Formuła - prasowany podkład nie osypuje się tak jak podkłady sypkie, więc i bałaganu jest mniej. Aplikuje się go szybko, ja używam pędzla kabuki i nakładam na mokro (tzn pędzel spryskuję hydrolatem), można budować krycie dodając kolejne warstwy. Latem używam odcienia medium warm, zimą light warm, idealnie dopasowują się do kolorytu cery. Po jego użyciu czuć taką „miękkość” nie wiem jak to określić, jeszcze czegoś takiego nie miałam po minerałach. Moja skóra bardzo go lubi. Niestety przy większych wysypach na mojej twarzy (cerę mam trądzikową) nie radzi sobie z kryciem i muszę go zastępować czym innym.
Jeżeli chodzi o trwałość to odjęłabym pół gwiazdki, bo zdarzają się dni kiedy cały dzień pracuję na wysokich obrotach, wtedy ściera się dość szybko i widać zmęczenie „materiału”.
Podsumowując do tej pory nie znalazłam lepszego podkładu mineralnego. Polecam z czystym sercem!
O ile cienie mineralne, róże itd toleruje tak ani podkłady ani pudry nie biorą mnie za serduszko.
Mierzyłam się z mineralnym podkładem kryjącym z annabelle i nie przypadł mi do gustu, ten ma zbliżone działanie, jest lżejszy, mniej podkreśla zmarszczki, skórki, ale niestety nadal zdaje mi się widoczny i szybciej przetłuszcza się skóra (cerę mam mieszaną). Na szczęście mnie nie zapchał
Krycie dość przyzwoite, ale nie bardzo mocne.
Opakowanie jest dość wygodne, estetyczne, ale za tą cenę oczekiwałabym więcej.
Cenię go za to że bardzo szybko się go nakłada i ma super kolor (obecnie mam light warm). Krycie średnie, co do trwałości ciężko jest mi się wypowiedzieć bo w tym momencie zażywam doustnie retinoidy, więc moja skóra praktycznie na ten moment nie produkuje sebum.
Cena całkiem spoko bo razem z przesyłką ok 70 zł a w porównaniu do wcześniejszego podkładu mineralnego w formie prasowanej (mineral fusion) płaciłam jakieś 120- 140 zł jeśli dobrze pamiętam, a neve bije go na głowę.
Polecam!