Peelingi do ciała

Rituals The Ritual of Ayurveda, Rejuvenating Himalaya Salt Body Scrub Peeling do ciała

Sephora
Rituals - The Ritual Of Ayurveda - Solny Peeling Do Ciała - Ayurveda Body Scrub 300g - Dla Kobiet

• Wczoraj o 23:23
    Cudaczek chłodniaczek
    Peeling otrzymałam w prezencie. Pomimo, że nie przepadałam do tej pory za peelingami solnymi to ten całkowicie odczarował moje negatywne nastawienie. Peeling znajduje się w ładnym czerwonym słoiczku, zgodnie z kolorystyką linii Ayurveda, zabezpieczonym foliowym wieczkiem i przypieczętowanym zakrętką. Jak to Rituals prezentuje się świetnie i równie świetnie nadaje się na prezent. W środku znajdziemy średnio gęstą masę, dość tłustą i przepięknie pachnącą. Zapach jest bardzo intensywny, od razu roznosi się w łazience i dość długo w niej pozostaje. Dla osób mocno wrażliwych uważam, że ten zapach może być za ciężki. Działanie oceniam na 5, peeling ładnie ściera, nie powoduje podrażnień, a olejowa warstewka powoduje, że nie musimy sięgać po balsam. Ciało pachnie pięknie i co ciekawe po użyciu czuć efekt chłodzenia, więc fajnie używać go latem. Jedyne, co średnio mi pasuje to wydajność w połączeniu z ceną. Pomimo tego, że peelingu używałam 1x w tygodniu to niestety zużyłam go bardzo szybko. Często podczas nabierania uciekał mi przez palce i część lądowała już w odpływie. Gdyby nie ten fakt konsystencji i małej wydajności to peeling otrzymałby ode mnie 5 gwiazdek
    Zalety:
    • Piękny zapach
    • Oleiste wykończenie
    • Pomimo drobinek solnych jest łagodny
    • Chłodzi
    Wady:
    • Trochę mała wydajność
    • Wysoka cena
  • 25 lutego 2025 o 13:11
    Totalny hit!
    Rituals The Ritual of Ayurveda Rejuvenating Himalaya Salt Body Scrub to prawdziwy must-have, jeśli lubisz porządne złuszczanie i gładką skórę. Ma cudowny, orientalny zapach, który sprawia, że kąpiel staje się relaksującym rytuałem. Drobinki soli świetnie usuwają martwy naskórek, a olejki zawarte w peelingu zostawiają skórę miękką, nawilżoną i pachnącą. Dodatkowo peeling daje przyjemne uczucie chłodzenia, co świetnie odświeża skórę i potęguje efekt odprężenia. Jeśli szukasz peelingu, który nie tylko działa, ale też daje uczucie odświeżenia i relaksu, to ten produkt jest strzałem w dziesiątkę!
    Zalety:
    • Świetnie złuszcza i wygładza skórę
    • Piękny, relaksujący zapach
    • Zawiera olejki, dzięki czemu skóra jest nawilżona
    • Pozostawia przyjemne uczucie chłodzenia
    • Nie zostawia tłustej warstwy, ale skóra jest miękka i odżywiona
    • Luksusowe opakowanie – wygląda pięknie na półce
    Wady:
    • Dość wysoka cena
    • Może być trochę intensywny dla bardzo wrażliwej skóry
  • 5 lutego 2025 o 16:29
    Jest ok
    Opakowanie solidnie wykonane z porządnego plastiku. Zapach dość intensywny, piękny, kwiatowy. Można się poczuć jak w SPA. Peeling dobrze złuszcza naskórek. Zawarty olejek powoduje, że skóra wygląda na odżywiona i dobrze nawilżoną. Produkt wydajny.
    W perfumerii
  • 18 października 2024 o 11:39
    mrozi
    Mam wrażenie, że peelingi solne mocniej zdzierają i oczyszczają skórę od innych. Z tym trzeba wręcz uważać, żeby nie zrobić sobie krzywdy, zwłaszcza jeśli ktoś ma skórę wrażliwą. Rituals jest dość znany ze swoich pięknych zapachów. Przeważają raczej ciężkie i kadzidłowe nuty, co mi osobiście bardzo pasuje. Oczywistą wadą kosmetyków Rituals jest ich cena i za to ucinam jedną gwiazdkę. Kolejną gwiazdkę muszę uciąć za to, że po tym peelingu zostaje mi na skórze uczucie zimna. Nie wiem czy jakiś olejek tak reaguje z moją skórą, ale osobiście nie znoszę tego uczucia. -bardzo ładny, kadzidłowy zapach -mocno oczyszcza skórę -ziarenka soli wymieszane są z olejkiem, który nawilża skórę, ale nie zostawia lepkiej warstwy -wydajny -przyjemne dla oka opakowanie
  • 9 sierpnia 2024 o 11:48
    Moja miłość
    Można dyskutować, że Rituals swoje kosztuje. Jednak za wysoką ceną idzie również wysoka jakość. Peelingi tej marki są według mnie najlepsze. Póki co żadne ich nie przebiły. Cały duży zestaw Ayurveda dostałam w prezencie urodzinowym. Peeling bardzo skutecznie i mocno zdziera martwy naskórek. Ma mnóstwo małych ostrych drobinek zamoczonych w dużej ilości olejku i esencji. Doskonale nawilża skórę. Po takim peelingu nie trzeba się już balsamować. Skóra jest miękka, gładka, nawilżona, dosłownie jak pupa niemowlęcia. Zapach produktu obłędny. Piękny, kwiatowo- pudrowo- puszysty. Uwielbiam go. Można się poczuć jak w prawdziwym spa. W dodatku jest wydajny. Zapach długo utrzymuje się na ciele. Opakowanie cieszy oko.