Kremy i maski do rąk

Vianek Seria Czerwona, Regenerująca kuracja do rąk

millane
    2 grudnia 2023 o 10:55
    Zestaw z bawełnianymi rękawiczkami
    Krem/maska w tubce ma kremową konsystencję, dosyć ciężką. Długo się wchłania, ale ma tworzyć okluzję na skórze. Na grubą warstwę kosmetyku nakładamy bawełniane rękawiczki. Są wygodne, dosyć małe. Ja mam drobne ręce, wiec mnie nie uwierają. Kurację stosuję na noc i efekt jest dosyć fajny, widoczna jest regeneracja skóry, ale działanie jest dosyć powierzchowne, po myciu w ciągu dnia dłonie znów się wysuszają, dlatego trzeba powtarzać kurację regularnie. Mimo wszystko jestem zadowolona, fajny skład i niska cena przemawia na jej korzyść.
  • 16 lipca 2023 o 14:24
    Kuracja do rąk od Vianek jest moim ulubionym kosmetykiem do pielęgnacji dłoni ostatnich miesięcy. Latem nasze dłonie również są narażone na działanie wielu niekorzystnych czynników zewnętrznych, bywają przesuszone i szorstkie, dlatego intensywne kurację są jak najbardziej wskazane, oprócz codziennego stosowania kremów do rąk. Kurację do rąk Vianek zakupiłam kilka miesięcy temu na stronie marki podczas promocji na kosmetyki wszystkich marek Sylveco . Od razu zaczęłam testy i od pierwszego użycia byłam zachwycona. Kuracja do rąk intensywnie nawilża, odżywia, przywraca skórze miękkość i gładkość, poprawia kondycję skóry już po pierwszej aplikacji. OPAKOWANIE Opakowanie kosmetyku to spory kartonik. Kuracja posiada przepiękne kwiatowe motywy z malowanej wsi Zalipie. Uwielbiam ten motyw, który jest charakterystyczny dla całej marki. Na każdej ze ścianek znajdują się informacje na temat działania produktu oraz składników aktywnych. W opakowaniu znajduje się tubka z kuracją oraz para bawełnianych rękawiczek, które zakładamy po nałożeniu maski, poprawiają i wspomagają one działanie kosmetyki. Tubka ma podobny wygląd co kartonik, jest wykonana z miękkiego tworzywa i posiada zamknięcie na klik, opakowanie pozwala na łatwe dozowanie. KURACJA Co odróżnia tą kurację od innych to przede wszystkim wspaniały skład, w którym znajdziemy naturalne masła i oleje pielęgnujące naszą skórę. Kuracja ma postać bogatej, kremowej maski i przyjemnym zapachu kwiatów. Nakładam ją na dłonie przeważnie wieczorem, na kilkanaście minut zakładając rękawiczki. To bardzo praktyczne, bo nie brodzimy rękami niczego wokół nas, spokojnie możemy choćby czytać książkę czy przeglądać Internet. Jakie efekty daje ten produkt i za co go polubiłam? Po kilkunastu minutach dłonie są wspaniałe nawilżone, wygładzone i miękkie w dotyku. Efekt ten utrzymuje się przez dłuższy czas. Kuracja niweluje wszelkie przesuszenia i uczucie ściągnięcia skóry, daje intensywną dawkę odżywienia naszym dłoniom, które po całym zabiegu wyglądają na piękne i zadbane. Taka kuracja to mój obowiązkowy rytuał, przynajmniej raz w tygodniu. Wydajność produktu jest bardzo dobra, kuracja wystarcza na kilka miesięcy. Na pewno kupię ten kosmetyk ponownie. PLUSY Przyjemna, bogata konsystencja Nawilżenie, odżywienie, regeneracja po pierwszej aplikacji Idealne uzupełnienie codziennej pielęgnacji Wspaniały skład Dobra wydajność Piękne i praktyczne opakowanie Rękawiczki w zestawie
  • 31 maja 2023 o 12:59
    Jako maska do rąk na noc sprawdza się idealnie
    Produkt zamknięty w plastikowej tubce z piękną szatą graficzną, charakterystyczną dla tej marki. W zestawie dołączone są rękawiczki, które można użyć dla polepszenia efektu. Producent zaleca przed użyciem kremu, wykonać peeling dłoni, jeszcze lepszego wchłonięcia kosmetyku. Konsystencja kremu nie jest tak gęsta, jak się spodziewałam zanim zaczęłam kurację, ale to dobrze bo nie lubię zbyt gęstych produktów, które dodatkowo długo się wchłaniają. Krem świetnie odżywia i nawilża skórę wokół palców, czyli tam gdzie mam największy problem z przesuszoną skórą. Najlepiej sprawdza się u mnie na noc, ponieważ krem ma jak dla mnie kiepski zapach, a w ciągu dnia, gdy się utlenia to staje się wręcz nie do zniesienia. Po prostu brzydko pachnie. Jeśli chodzi o wydajność to ciężko ją określić, bo kuracji nie używam zbyt często. Zazwyczaj raz w tygodniu stosuję. Więc dla mnie jest dość wydajna.
    Zalety:
    • działanie - nawilżenie i odżywienie
    • dołączone rękawiczki do zestawu
    • skład produktu
    Wady:
  • 12 maja 2023 o 11:57
    Wspaniale odżywia i regeneruje dłonie
    Naprawdę świetna kuracja do rąk. Gęsta i bogata formuła sprawiają, że dłonie są miękkie i naprawdę dobrze odżywione. Do kuracji dołączone są rękawiczki. Ja używałam ich na noc i faktycznie dłonie były rano w perfekcyjnej formie. Krem pozostawia warstwę okluzyjną. Tubka wygodna w użyciu. To już denko kolejnego opakowania i z pewnością kupię kolejne.
  • 14 lutego 2023 o 17:02
    Polecam
    Kosmetyk zamknięty w papierowe pudełko. W środku mamy parę bawełnianych, białych rękawiczek i kurację zamkniętą w białą tubkę z zamknięciem na klik z kwiatową, czerwoną szatą graficzną. Całościowo bardzo fajnie to wygląda - jak taki cały, intensywny zabieg do dłoni. Krem posiada bogatą konsystencję, o białym kolorze i zapachu, który nie każdemu przypadnie do gustu. Mi nie przeszkadza, ale zbyt mocno go nie czuć. Jest taki słodki z domieszką olejów zawartych w kosmetyku. Coś w tym stylu. Mamy tu bardzo ciekawe składniki pochodzenia naturalnego m.in. mocznik, masło shea, avokado czy ekstrakt z koniczyny czerwonej. Producent zaleca nakładać maskę grubą warstwą i założyć rękawiczki po czym zostawić na 30 minut lub na całą noc. Ja nakładałam na 30 minut lub cienką warstwą w ciągu dnia - wtedy już nie używałam rękawiczek. W tych dwóch przypadkach działanie jest bardzo przyjemne. Krem łatwo się nakłada i i szybko się wchłania zostawiając ochronną warstwę, która nie jest ani tłusta, ani lepka. Po prostu nie powinna nikomu przeszkadzać. Po użyciu skóra jest przyjemnie miękka i ukojona. Świetnie odżywia i regeneruje dłonie. Daje super nawilżenie i sprawia, że skóra jest taka aksamitna w dotyku. Ta kuracja cudownie otula dłonie, że mam ochotę co chwilę ich dotykać, bo są tak przyjemne :) Co do rękawiczek, bo używałam zamiennie z lub bez zależnie od ilości czasu i chęci to naprawdę są w porządku. Fajnie, że można w tych rękawiczkach pracować na laptopie czy oglądać coś na telefonie. Jakby nie było wtedy dużo szybciej leci czas. Sam produkt jest naturalny i wydajny. Jeśli chcecie użyć go bez rękawiczek to naprawdę wystarczy bardzo minimalna ilość, aby pokryć dłonie. Myślę, że jest to świetna kuracja dla osób, które potrzebują odżywienia i regeneracji dłoni po ciężkim sprzątaniu w domu czy tak po prostu dla przyjemności. Mi działanie w zupełności odpowiada i bardzo często sięgam po ten krem :)
    Otrzymałam do testów od marki/producenta