Płyny do płukania jamy ustnej

Elmex Sensitive Professional, Płyn do płukania jamy ustnej z technologią Pro-Argin

• 19 listopada 2020 o 9:22
    Najlepszy!
    Chyba najlepszy płyn do płukania jamy ustnej jaki miałam. Ratuje moje zęby jeszcze skuteczniej niż poprzednia wersja tego płynu. Polecam wypróbować każdemu kto na co dzień boryka się z nadwrażliwością.
  • 24 lutego 2019 o 7:02
    mdli mnie po nim
    Dokładnie tak jak w tytule mdli mnie po nim, wymiotować mi się chce i brzuch mnie boli. Z Elmexem znam się od dawna. Stosuje raz na 3 tygodnie żel do fluoryzacji, używam na przemian z nową pastą parodontax pasty elmex zielonej i jest wszystko ok. Niestety jak tylko użyję płynu do płukania elmex (zielony) to zaczyna po chwili mdlić mnie tak bardzo, że musze posilać się kroplami żołądkowymi lub po prostu zwymiotować. Ogólnie płyn sam w sobie ma łagodny smak, nie pali i nie piecze jak Listerine jest wydajny. Do tego jest bardziej gęsty niż inne znane mi płyny do płukania ust. Po wypłukaniu nim jamy ustnej czuć go na zębach - tak jak pasta czy żel do fluoryzacji Elmex "osiada" na zębach tworząc ochronną powłoczkę. Redukuje wrażliwość zębów i chroni przed próchnicą. Jest łagodny w smaku i w działaniu ale mam wrażenie, iż odświeża oddech w mniejszym stopniu niż Listerine czy Baikadent. Staram się go używać tylko gdy zabraknie mi Listerine lub Baikadentu. Dokończę butle i już go nie kupię. Ps.Już chyba wiem co jest nie tak, że mdli mnie po nim. To chyba przez uwodorniony olej rycynowy w składzie.
    Zalety:
    • wydajność, butelka
    Wady:
    • cena, mdłości po nim
  • 23 lutego 2019 o 13:18
    Jeden z lepszych na rynku!
    Płyn do płukania jamy ustnej to dla mnie uzupełnienie codziennej higieny zębów i jamy ustnej. Płyn do płukania Elmex to propozycja, która niewątpliwie zasługuje na uwagę. Płyn Elmex pozytywnie zaskoczył mnie już po pierwszym użyciu. Różni się on od innych tego typu produktów między innymi konsystencją, która jest stosunkowo gęsta, co powoduje, że osadza się on na zębach tworząc jakby ochronną powłokę. Ma też zupełnie inny smak - słodkawy, raczej mdły, a nie ostry i mocny. To jego zaleta, zwłaszcza dla osób, które faktycznie borykają się z nadwrażliwością zębów. Od pierwszego razu używam go z przyjemnością, jako uzupełnienie pielęgnacji jamy ustnej. Według mnie ma wszystkie potrzebne walory: odświeża, oczyszcza i zapewnia uczucie sterylnej wprost czystości. Zęby po użyciu są czyste i lśniące, a oddech świeży na długi czas. Polecam więc używanie go dodatkowo, zamiennie ze zwykłym płynem do płukania jamy ustnej.
  • 6 stycznia 2018 o 0:05
    Niezbyt przyjemny
    .Ta wersja przeznaczona jest dla wrażliwych zębów po części ten problem mnie dotyczy, szczególnie gdy noszę aparat.Ogromnym plusem płynów Elmex jest ich skład, łagodność oraz brak alkoholu.Z tej wersji jestem niezadowolona zupełnie mnie odrzuca. Płyn ma okropny smak i zostawia jakby osad na zębach. Mam dziwne wrażenie, że jest taki jakby za bardzo gęsty.Jeśli ma się jakieś ranki na dziąsłach to płyn lekko pali. Nie powoduje jednak wrażliwości zębów w tej kwestii dobrze działa.Duży minus za wydajność i cenę.