Olejki i masła do demakijażu

Ingenii Professional, Cleansing Oil Oliwka hydrofilna do oczyszczania skóry twarzy, szyi i dekoltu

• 26 stycznia 2022 o 14:21
    Dla mnie hit!
    W sumie nieco się wahałam przed tym produktem, ale w zeszłym roku kupiłam go w salonie u swojej kosmetyczki, po jej poleceniu. Mam skórę problematyczną i trądzikową, wydawało mi się, że olejami mogę się tylko pozapychać. Teraz po pół roku nie wyobrażam sobie oczyszczania inaczej. Przede wszystkim olejku nakłada się malutko, jest wydajny i faktycznie, po dodaniu na twarz wody, zamienia się w białawą emulsję i można wszystko spłukać. Tylko ja nakładam najpierw bez wody, sam olej. Przy makijażu widać, że się rozpuszcza pod wpływem oleju i najbardziej podoba mi się, że myję dłońmi, a nie zużywam 15 wacików, którymi muszę trzeć. Warta swojej ceny, chociaż poluję oczywiście na sezonowe promocje w ich sklepie internetowym, i tak starcza na mega długo. Buzia po umyciu jest miękka, nawilżona, pozbyłam się efektu ściągnięcia po myciu. Dla mnie must have! Firma mało znana, ale moja kosmetyczka mówiła, że to dlatego, że to profesjonalne kosmetyki, najczęściej dostępne właśnie w salonach. Będę testować też inne produkty na pewno i dam znać.
    • naturalne składniki
    • nie obciąża, a doczyszcza
    • brak mocnego perfumowania, delikatny zapach
    • brak efektu ściągnięcia po myciu
    • nawilżenie
    • nie trzeba używać wacików
    U konsultantki
  • 23 czerwca 2018 o 13:37
    Takie sobie nie wiadomo co i za kosmiczne pieniądze...
    Miniaturę o pojemności 8 ml znalazłam w jednym z beauty boxów, wystarczyła mi ona na 6 użyć. Oliwka, jak to oliwka, tłusta i pachnąca tłuszczem, ale na szczęście podczas użytkowania ledwo co można wyczuć. Nakłada się troszkę na dłonie i rozsmarowuje po twarzy. Po dłuższej chwili dodawałam trochę wody i wtedy zamieniała się w białą emulsję, którą dalej masowałam twarz. Dalej wystarczy spłukać wodą i tyle, przynajmniej w teorii... Po spłukaniu samą wodą przez chwilę czuć na twarzy tłustość, ale nic nie jest wyczuwalne. W sensie twarz jest taka śliska i miękka, ale nie jest tłusta sama w sobie, jeśli wiecie co mam na myśli ;) Po chwili to wrażenie znika, jednak jest wystarczająco długo, by moja wyobraźnia podsuwała mi obrazy wymieszanego olejku, z makijażem, kurzem i ogólnie brudem całego dnia, która to mieszanka wchłania się w moją skórę.... Ohyda, więc od następnego użycia dodatkowo myłam twarz żelem z wodą... Jeśli chodzi o demakijaż, to z twarzą ok, ale z tuszem do rzęs ma problem. Od razu zaznaczę, że nie używam wodoodpornej mascary, a zwykłą. Zostawiony na oczach jej dobrze nie rozpuszczał, jak masowałam to bałam się, ze wyrwę sobie rzęsy. Choćbym nie wiem jak długo to robiła, to i tak pozostawał lekko widoczny efekt pandy pod oczami, który kasowałam płynem micelarnym.... Ogólnie, może to i moja wina, bo wcześniej nie używałam oliwek do mycia twarzy, ale jak dla mnie jest to dość kiepski produkt. Miał być zastępcą dla demakijażu oczu i później żelu do mycia, czyli jakby 2w1, a skończyło się tak, że po użyciu musiałam domywać oczy płynem micelarnym (zostawała panda po tuszu do rzęs) i całość jeszcze żelem zmywanym wodą (miałam uczucie, ze resztki tej oliwki zostały z tym całym brudem na mojej twarzy), więc tylko dodał mi roboty do wieczornej pielęgnacji...
    Zalety:
    • nie wysusza i nie podrażnia
    • łatwo się spłukuje wodą
    • wydajna
    Wady:
    • pozostawia nieprzyjemne uczucie lekkiej tłustości
    • słabo radzi sobie z tuszem do rzęs
    • nieprzyjemny zapach
  • 13 czerwca 2018 o 20:41
    Szkoda, że taki drogi
    Otrzymałam w kosmetycznym boxie próbkę 100 ml. Demakijaż twarzy nie wyobrażam sobie bez olejku myjącego, który rozpuści nawet najcięższy makijaż. Szkoda, że ten produkt jest tak drogi. Będę polować w cenie promocyjnej, bo naprawdę jest wart grzechu. Skóra po myciu jest delikatna w dotyku i dokładnie oczyszczona z makijażu. Produkt się nie pieni, ale na twarzy staje się kremowy. Nie wysusza oraz nie uczula!
    Zalety:
    • delikatny produkt do demakijażu
    • skóra dokładnie oczyszczona
    • pokona nawet wodoodporny makijaż
    • nie uczula ani nie wysusza
    • skóra delikatna w dotyku
    Wady:
    • kosmiczna cena
  • 28 marca 2018 o 21:50
    Zaskakująca
    Używa od:próbka
    Pierwszy raz w życiu zetknęłam się z tym produktem (tą marką) i przede wszystkim z oliwką hydrofilną. Do demakijażu? Dziwne! Jak można tym zmywać makijaż! A jednak! W grudniowym pudełeczku beglossy dostałam miniaturkę tego produktu. Mała szklana buteleczka o pojemności 8ml, ale mega wydajna. Starczyła mi na kilka użyć! Produkt powalił mnie na nogi. Jest delikatnie tłusty, ale jak sama nazwa wskazuje.. oliwka! Na mokrą twarz nakładam maleńką ilość uprzednio roztartą w mokrych dłoniach. Masuje policzki, usta i oczy. Po jakimś czasie moczę dłonie i nadal masuje. Robi się jakby mleczna emulsja, która wszystko fajnie zmywa. Cały makijaż się rozpuszcza, widać tylko taki mokry brud. Następnie wystarczy spłukać wszystko wodą, lub zetrzeć mokrymi wacikami. Schodzi idealnie. Największe zaskoczenie zrobiło na mnie to, jak poradził sobie z tuszem. Przez święta ostro go testowałam i mnie nie zawiódł. Świetny produkt, pierwszy mój kontakt z czymś takim i już wiem, że nie ostatni! Mam mieszaną cerę, skóra po użyciu oliwki jest gładka, miękka nawilżona i wygładzona. Nie jest tłusta choć zostaje takie ciekawe uczucie. Nie zapychała mi porów, nie podrażniła. Ma delikatny bliżej nieokreślony zapach, ale raczej nie jest perfumowana. Myślę, że to naturalny zapach oliwki. Cena może szokująca, ale jeśli przy dużym opakowaniu jest taka sama wydajność to czuję, że może starczyć na kilka dobrych miesięcy! 10/10 kupię na pewno! Super odkrycie, nie spodziewałam się tego :)
    Zalety:
    • Mega Demakijaż
    • Oczyszczanie
    • Delikatna gładka skóra
    • Świetna wydajność!
    • Drogi ale wart ceny!
    • Zwykły zapach
    • Nie podrażnia, nie zapycha, nie uczula
  • 6 stycznia 2018 o 23:02
    Miła niespodzianka od beGlossy
    W grudniowym pudelku glossybox znalazł się ten właśnie produkt. Nie był to produkt pełnowymiarowy ale buteleczka była na tyle duża aby wysnuć wnioski. Dotychczas używałam olejku różanego Evree ale chyba przerzucę się na oliwkę bo jest o niebo lepsza
    Zalety:
    • nie podrażnia oczu
    • dobrze zmywa się wodą
    • domywa makijaż
    • nie zostawia tłustego filmu
    • nadaje się do masażu twarzu
    Wady:
    • trochę wysoka cena
    • produkt jest chyba stosunkowo nowy na rynku bo internet raczej milczy o produktach tej firmy