Pudry do twarzy

MOIA Powder Color Balance Puder matujący

monu92
    12 sierpnia 2020 o 8:57
    Odcień 04
    Puder matujący od Moia kupiłam spontanicznie, potrzebowałam pudru matującego, opinie były fajne. Odcień okazał sie idealny na teraz (mamy lato), bo twarz jest opalona, więc potrzebuję nieco ciemniejszego pudru niż do tej pory. Puder ładnie matuje, nie robi na twarzy grudek, nie roluje się z podkładem. Nie robi plam. Przede wszystkim ładnie dopasowuje się do skóry wygląda ładnie i naturalnie.
    Zalety:
    • odcienie
    lus84
    27 kwietnia 2020 o 9:01
    Nie dla mnie
    Dlaczego? Ciastkuje mi podkład, krem bb, krem cc. Ładnie się rozprowadza, pędzle i gąbeczka zostawia miłe ładne i gładkie wykończenie. Kryje. I minusy używałam go kilkanaście razy, pyli się strasznie, widać już denko, jest super miękki i zamiast matu robi ciastko, a mam cerę tłustą. A i trzeba poświęcić chwilę przy nakładaniu.
    • Kolor
    Wady:
    • Ciastkuje mi wszystko
    • Mało wydajny
    ivva1
    25 marca 2019 o 13:09
    U mnie nie do końca się sprawdzał
    Oceniam kolor BALANCE. Zacznę od tego , że moja skóra jest mieszana w kierunku tłustej. Niezmiernie trudno znaleść produkt , który utrzyma piękny mat na twarzy. Posiadacze tego typu skóry wiedzą o czym piszę.... Produkt kupiłam za kilkanaście złotych w promocji. Opakowanie jest małe , ale wystarczyło mi na długo. Nie używałam go każdego dnia, ponieważ z kremami BB srednio się sprawdzał , tzn nie utrzymywał praktycznie wogile matu. Skóra po godzinie wyglądała jak bez pudru. Lepiej się sprawdzał przy podkładach matujących. Nie utrzymywał jakoś szczególnie matu, ale po aplikacji skóra wyglądała dobrze. Nie tworzył maski , ładnie dopasowywał się do koloru, nie ciastkował się i nie podkreślał suchych skórek. Zuzylam go całkiem sporo i niestety musiałam resztę wyrzucić , bo końcówka zdarzyła się przeterminować. Uważam , że bardzo dobrze sprawdzi się na skórze suchej , mieszanej w kierunku suchej i normalnej. Dla skory tłustej jest zbyt słaby. Opakowanie trochę tandetne, ale dzięki temu produkt jest tani. Czy wrócę do niego ? Nie , to nie jest produkt dla mnie.
  • 6 października 2018 o 23:57
    Kryjące cudo
    Puder mimo tego, ze ma tylko 10 gramów, to jest super wydajny, bo naprawdę ma mocne krycie. Przez przypadek kupiłam o dużo za ciemny podkład (tak to jest jak się wysyła chłopaka na zakupy :D) ten puder był w stanie całkowicie zakryć odcień podkładu i dopasować się do szyi co jest ogromnym plusem, bo trudno znaleźć mocno kryjący puder w takiej cenie i to tak jasny :) Plus tez za to, ze mimo takiego krycia nie wysusza, nie wchodzi w zmarszczki, nie podkreśla włosków, suchych skórek i nie ściera się w środku dnia
    Zalety:
    • Odcień
    • Mocne krycie
    Wady:
  • 3 lipca 2018 o 20:25
    Krzywdy sobie nim nie zrobisz :)
    Parę miesięcy temu potrzebowałam pudru matującego, a że nie dysponowałam wówczas nadmiarem funduszy, skusiłam się na zakup recenzowanego produktu w drogerii Kontigo. Przede wszystkim przyciągnęła mnie ówczesna niska cena w promocji- 10 zł. Za takie pieniążki nie spodziewałam się nie wiadomo czego, jednakże spotkało mnie mile rozczarowanie. Produkt idealnie wręcz dopasowuje się do odcienia skóry, nie ciemnieje na niej, nie zbiera się w załamaniach, nie tworzy maski na buzi. Jest lekki, subtelny i dyskretny, aczkolwiek daje ładny efekt matu. Podkreślić przy tym trzeba, że nie wysusza, nie podkreśla zmarszczek ani suchych skorek. Używany codziennie starcza na 3-4 miesiące, jest to zatem wydajny produkt. Myślę, że warto spróbować.
    Zalety:
    • cena (na promocji),
    • nie ciemnieje
    • nie wysusza
    • bardzo wydajny