Lakiery hybrydowe

Kabos Cosmetics Gelike, Colour Hybrid Nail Polish Lakier hybrydowy

Nasi użytkownicy zostawili 24 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 stycznia 2023 o 20:05
    Bezpieczna formuła, całkiem dobra trwałość, a co najważniejsze efekt jest super
    Lakiery kabos miałam okazje poznać dzięki koleżance z pracy, u której jakiś czas temu wystąpiło uczulenie na hybrydę i przeszła na żel. Podarowała mi swoje lakiery zachęcając tym samym do wypróbowania innych kolorów. Ja z hybryda przygodę dopiero zaczynam, bo lampę posiadam dopiero od niecałych dwóch miesięcy, ale juz zdązyłam wykonać kilka stylizcji. Na zdjęciu am kolor Violet Milk, który od samego początku mnie zachwycił. Ten kolor wyglada na dłoniach obłędnie i choć taki spokojny, to robi wrażenie. Co ważne tutaj kolor odpowiada naklejce na opakowaniu. W dwóch pozostałych kolorkach kolor ten nieco odbiega od tego na opakowaniu, więc do zakupu i wyboru odpowiednieo lakieru trzeba podejść ostrożnie. W moim przypadku wystarczy jedna warstwa żeby dokładnie i bez smug pokryć lakierem płytkę. Lakier jest rzadki , ale rozprowadza się równomiernie, wąskim pędzelkiem wygodnie maluje się pazokcie. Choć nie mam wprawy przy użyciu tego lakieru ciężko jest zalać skórki. Stylizacja zabzpieczona topem jest dosć wytrzymała i długo prezentuje się nienagannie. Minusem jest to, że po około 2-3tygodniach w niektórych miejscach po podważeniu warstwy lakieru ma on tendencje do odchodzenia ,,płatem" . Ja paznokcie robie sama w doowym zaciszu i lubie zmieniać stylizację co 2 tyodnie, więc mi to nie przeszkadza, ale dla inncyh może być to dużą wadą. Mimo wszystko w moim odczuciu lakier wypada bardzo dobrze. Cenie bezpieczną formułę lakieru , to, że jest odpowiedni dla wrażliwej płytki. Na pewno wypróbuje inne kolory.
    Zalety:
    • bezpieczna formuła
    • krycie
    • kolory
    • konsystencja lakieru, łatwość aplikacji
  • 9 grudnia 2022 o 19:51
    Powiedzmy może być, ale szału nie ma, szczególnie z trwałością
    Lakier kupiłam na jednej ze stron internetowych. Skusiło mnie to w nim, że nie potrzebuje dokładnego zmatowienia, wystarczy tylko dobrze odtłuścić płytkę paznokcia. Zdecydowałam się na ten produkt ponieważ, moja płytka paznokcia jest dosyć mocno głęboko osadzona i mam spory problem aby ją dobrze zmatowić. Dlatego wydawało mi się to rozwiązaniem idealnym. Ale tak nie było. Produkt jest w buteleczce klasycznej, z precyzyjnym pędzelkiem, o pojemności 10ml. Kupiła na przetestowanie odcień American Pie na promocji za około 15zł. Na zdjęciach wydawał się być typowo kolarowy, a jednak była to neonowa brzoskwinie, klimat z roku 2010, no słabo. Konsystencja rzeczywiście była mocno zbliżona klasycznego lakieru, samo wysychającego. Zapach był delikatny, prawie nie wyczuwalny, chyba ze włożylibyśmy nos do butelki. Niestety kolor miał słaby pigment, po prawie 3 warstwach lakieru, nadal były prześwity i było widać, że kolor nie jest równomiernie nałożony. Lakier utwardzał się w lampie 48W w ciągu 45 sek. Jeśli chodzi o zmywanie/ściąganie produktu z paznokci, to nie jestem w stanie określić, ponieważ lakier schodził płatami z płytki po 2 dniach od aplikacji. Niczym klasyczny, samo schnący lakier. A to się mija z celem, miałam jeszcze kilka podejść i najdłużej trzymał się 3 dni, masakra. W tej kwestii będę musiała przeprosić się ze staromodnymi lakierami.
    Zalety:
    • precyzyjny pędzelek
    • design opakowania
    Wady:
    • kolor inny jest na zdjęciach a inny na żywo,
    • słabo dostępny stacjonarnie
    • trwałość to 2-3dni a nie 2 tygodnie
    • słaby pigment, ciężko nałożyć, aby kolor był równomiernie nałożony
    thecla
    8 sierpnia 2022 o 16:12
    Ratunek
    Pierwsze lakiery po wystąpieniu uczulenia jakie kupiłam. Kolorówka trochę toporna. Kupowanie w internecie czy w sklepie stacjonarnym to ruletka. Naklejki nie oddają koloru w ogóle. Ciemniejsze kolory trzymały się u mnie ok 2 tyg, jasne po tygodniu były z pęcherzykami powietrza - stosowałam bazę Kabos, a potem żel. Ale u mnie słabo się trzymają. Pędzelki raczej średnie mają, zdarzyło mi się że wpadł do buteleczki i lakier do wyrzucenia. Szkoda, bo ciężko o lakiery dla alergików.
  • 22 lutego 2022 o 23:19
    Hit
    Kocham lakiery tej marki i ich seria dla uczuleniowców zagościła u mnie na stałe, niestety Mam uczulenie na inne marki lakierów hybrydowych, ta marka umożliwiła mi dalsze malowanie paznokci lakierami hybrydowymi . trwałość więc około trzech tygodni, bynajmniej mi się tak trzymie stylizacja. Dwie warstwy wystarczą by zakryć płytkę paznokciową kolorem.
    avgeek
    2 grudnia 2021 o 9:48
    Mój ratunek
    Zdecydowałam się na te lakiery po wystąpieniu reakcji alergicznej po innych produktach. Obawiałam się, że to koniec z hybrydą i pięknymi paznokciami przez kilka tygodni. Trafiłam na Kabos, który okazał się strzałem w 10. Śliczne kolory, całkiem trwała formuła no i przystępna cena. Nie uczuliły mnie, dzięki czemu mogłam wrócić do hybrydy. Minusem są niektóre kolory z cienkim pędzelkiem, którym niezbyt wygodnie się nakłada produkt na paznokcie, zdecydowanie wolę te szerokie.
    Zalety:
    • Cena i jakość
    • Krycie większości kolorów
    • Nie uczulają
    • Szeroki wybór wykończeń i zdobień
    Wady:
    • Cienkie pędzelki występujące w niektórych wersjach kolorystycznych