Szampony do włosów

Emotopic MED+
Emotopic Hydro-micelarny szampon kojący 250 ml
e-ZikoApteka.pl
Pharmaceris Emotopic Hydro-micelarny szampon kojący, 250 ml

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

kaskaw8
    2 czerwca 2024 o 18:31
    Podobne opinie...
    Kupiłam ten szampon mimo wielu niezbyt pozytywnych opinii. Chciałam sama sprawdzić, jak zadziała u mnie i... Było słabiutko. Szampon Emotopic jest bardzo lekki i wodnisty w konsystencji. Łatwo spływa z dłoni i ucieka przez palce. Trudno go spienić, by po pierwsze w ogóle nałożyć go na włosy i po drugie, by umyć w jakikolwiek sposób skórę głowy. Podczas używania bardzo mnie irytował i odbierał chęci do mycia włosów. Praktycznie zerowe spienienie, trudności w rozprowadzeniu, umyciu i spłukiwaniu. Ten szampon jest dziwny... Włosy po tym produkcie były jakby niedomyte. Szczególnie u nasady. Plus za niepodrażnianie skóry głowy, ale nie zauważyłam też za dużego ukojenia czy ograniczenia swędzenia... Ogólnie szampon nie jest dla mnie.
    • nie podrażnia
    • łatwo dostępny
    • zerowe właściwości pieniące
    • trudności w rozprowadzeniu
    • słabo się spłukuje
    • włosy wyglądają na nieumyte
    • nie ogranicza łupieżu czy świądu
    • niewydajny
    • cena nieadekwatna do jakości
    aniyam
    14 maja 2024 o 11:25
    niestety
    Mam bardzo wrażliwą skórę głowy i naprawdę muszę uważać z szamponami, podrażnia mnie praktycznie wszystko, nowy szampon, nowa odżywka, kolejna wizyta u fryzjera.... Zazwyczaj wybieram kosmetyki do skóry wrażliwej, atopowej, z AZSem lub dla niemowląt. Tutaj zakup był spontaniczny Szampon jest bardzo wodnisty, lejący, wycieka z dłoni. Praktycznie w ogóle się nie pieni, trzeba naprawdę użyć sporej ilości żeby pojawiła się piana. Plus za to, że faktycznie nie podrażnia, nie uczula, koi skórę głowy, ale... Włosy stają się matowe, sztywne, w dotyku bardzo szorstkie. Ogólnie wyglądają na przyklapnięte, nie ma w nich życia, wyglądają jak niedomyte. Mimo, iż szampon nie podrażnia to jednak więcej go nie kupię.
    Drogeria Super-Pharm
  • 2 kwietnia 2024 o 15:52
    Spontaniczny udany zakup
    Szampon kupiłam z myślą o całej rodzinie. Mój syn niemowlak ma dość suchą skórę głowy, często delikatnie łuszczy mu się skóra. Ja po ciąży walczę z również z problemami takimi jak częste przetłuszczanie się i suchość. Mąż również nie ma łatwo. Każdy szampon już testował i wszyscy zadowoleni. U mnie ograniczył swąd głowy (w końcu!), moje dziecko też ma mniejsze podrażnienia, więc zapowiada się doskonale. Delikatna i dość wodnista konsystencja mi kompletnie nie przeszkadza, ponieważ szampony o tego typu działaniu zazwyczaj takie są. Ciesze się że w końcu coś mi pomaga. Drobnym minusem może być cena, jednakże produkt ma dobry i topowy skład.
    Zalety:
    • dostępność w drogerii
    • działanie
    • jest dla całej rodziny od 1 dnia życia
    Drogeria Super-Pharm
  • 2 lutego 2024 o 9:19
    Nie dla mnie
    Szampon kupiłam w aptece do mojej problematycznej skóry głowy. Przy AZS trzeba dwa razy zastanowić się co się kupuje. Zachęcił mnie opis i skład. Niestety u mnie się nie sprawdził. Po dłuższym stosowaniu nie podrażniał, może troszkę łagodził świąd za to włosy, które mam cienkie i niezbyt gęste stały się oklapnięte. Miałam wrażenie, że ich nie domywał przez co musiałam myć je codziennie. Konsystencja wodnista, ucieka przez palce, butelka też jakoś mało praktyczna, ciężko dozować odpowiednią ilość. Za tą cenę spodziewałam się czegoś lepszego. Szampon może lepiej się sprawdzi u małych dzieci.
    Zalety:
    • Delikatny
    • Konsystencja
    • Włosy wyglądają na niedomyte
    _inga
    15 czerwca 2023 o 20:53
    Szampon kojący hydro-micelarny, Emotopic
    Szampon kojący kupiłam w aptece. Opakowanie to plastikowa przeźroczysta butelka o pojemności 250 ml, zapłaciłam około 38 zł. Szampon ma dość rzadką lejąca konsystencję, ma lekki nieco specyficzny zapach , pieni się, bardzo dobrze myje włosy, po umyciu włosy źle się rozczesują, jego wydajność jest dość przeciętna. Szampon dobrze nawilża zarówno włosy jak i skórę głowy, łagodzi podrażnienia, po wysuszeniu włosy są miękkie, gładkie, ładnie odbite od nasady, wolniej się przetłuszczają. Mam cienkie włosy z tendencją do przetłuszczania u nasady i przesuszania na końcach, odkąd stosuję ten szampon włosy zauważalnie są bardziej nawilżone i dłużej pozostają świeże. Podsumowując łagodny szampon o skutecznym działaniu, fajnie gdyby miał bardziej żelową konsystencję a jego cena była nieco niższa, jednak jego działanie oceniam pozytywnie. Polecam!
    Zalety:
    • dobrze myje włosy i oczyszcza skórę głowy
    • łagodzi podrażnienia
    • nawilża
    • włosy długo pozostają świeże