Pianki do mycia twarzy

Lierac Creme Moussante Pianka w kremie do demakijażu twarzy

• 24 lipca 2023 o 16:18
    Ciekawy produkt o specyficznej konsystencji.
    Sceptycznie podeszłam do testowania tego produktu, bo zalecenia producenta, żeby nakładać ten produkt na suchą twarz nie do końca mnie przekonywały, ale lubię markę Lierac i im zaufałam. Na początku kosmetyk ma konsystencję kremu, nakładamy go na suchą skórę twarzy i potem związany letnią wodą pod wpływem której zmienia konsystencję właśnie na piankę. Myję nią twarz i spłukuje dalej wodą. Cały proces jest bardzo przyjemny, a sama pianka pięknie, zmysłowo, kwiatowo (?) pachnie. Pianka skutecznie usuwa wszystkie zanieczyszczenia, nie szczypie mnie w oczy, jest delikatna i skuteczna. Skóra twarzy jest gładka i idealnie oczyszczona. Występuje też w wersji mini 30ml, która idealna jest do zabrania w podróż lub do pierwszego testowania.
    peszy
    24 maja 2022 o 19:07
    Bardzo dziwny ...
    Dla mnie to bardzo dziwny produkt i przyznam szczerze że zupełnie nie przypadł mi do gustu. Od pierwszego użycia nie jestem w stanie znieść zapachu. A ponieważ służy do mycia twarzy, tym gorzej mi go znieść. Jest sztuczny, trochę jakby chemiczny .... no paskudny. Konsystencja też jest dla mnie dziwna. Producent nazywa produkt pianką w kremie. Dla mnie nie on nic wspólnego z pianką. Prędzej już krem lub po prostu kremowy żel do demakijażu. Pierwszy kontakt z tym produktem wywołał niestety ostre pieczenia na twarzy. Nie było żadnych podrażnień ani widocznych zmian na skórze po użyciu, tylko niekomfortowe uczucie pieczenia. Podobne odczucia miałam kiedy stosowałam ten produkt na lekko podrażnioną skórę np. po opalaniu albo po zabiegu złuszczającym. Absolutnie ten produkt nie nadaje się do oczu. Moje nie są wrażliwe i zazwyczaj stosuje wszelkie żele do mycia twarzy także do oczu no ale ten produkt się do tego nie nadaje. Szczypie w oczy zawodowo. Zresztą jeśli chodzi o demakijaż oczu to zupełnie sobie z nim nie radzi. Twarz domywa, ale jak dla mnie to nie jest jakieś wielkie osiągnięcie. Taki efekt oczyszczenia daje wiele produktów do mycia twarzy, które są połowę tańsze. Jedyna zaleta to wydajność. Kompletnie się nie polubiliśmy a cena produktu jest zupełnie nie adekwatna do tego co on robi. Nie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • paskudny zapach (chemiczny)
    • lubi szczypać
    • nie nadaje się do oczu
    • wysoka cena
  • 16 lipca 2021 o 17:33
    ciekawy produkt, dla mnie dwa w jednym
    Tubkę o pojemności 30 ml znalazłam w zestawie miniatur kosmetyków Lierac. Spróbowałam z niezwykłą ciekawością. Lubię takie wynalazki. Czy wrócę, szczerze mówiąc nie wiem. Rytuał oczyszczania skóry w moim wypadku wygląda inaczej. Stosuję masło do demakijażu i żel myjący lub olejek plus żel. Nie wykluczam, że kiedyś zakupię opakowanie pełnowymiarowe tego kosmetyku. Nie jest on dla mnie produktem do codziennego stosowania. Moja skóra jest odwodniona i podatna na podrażnienia, więc wolę nie ryzykować przesuszenia i wywołania podrażnienia. Nie mniej jednak jest to kosmetyk interesujący i dobrze spełniający swoją rolę. - OPAKOWANIE: ponieważ dysponuję miniaturką, nie będę skupiać się nad tym aspektem preparatu. Moja mini tubka posiada prostą, estetyczną szatę graficzną ograniczoną do napisów, ja lubię takie opakowania. Jej kolor bladego różu, lekko opalizującego również przypadł mi do gustu. - KONSYSTENCJA: kosmetyk posiada troszkę zwartą, ale lekką formułę emulsji - kremu w białym kolorze. Stosując według zaleceń producenta nakładam na suchą skórę i masuję rozprowadzając produkt na skórze twarzy przez chwilę. Następnie zwilżam dłonie i kontynuuję masaż, co powoduję, że emulsja zmienia się w lekką piankę. Nie jest ona bogata i intensywna, ale czuć delikatną przemianę po palcami. - ZAPACH: należy raczej do kategorii kwiatowych, a także wyczuwam aromat śmietankowych, białych cukierków takich z dawnych lat, jakie można było znaleźć w mieszance wielokolorowych landrynek. Ogólnie jest to zapach przyjemny, który umila czas zabiegu oczyszczającego. - DZIAŁANIE: kosmetyk przeznaczony jest do demakijażu, jednak ze względu na obecność składników mikrozłuszczających naskórek nie można stosować go na okolicę oczu, więc demakijaż w tym miejscu jest niemożliwy. Mnie to nie przeszkadza, bo oczu nie maluję. Stosuję jedynie puder, czasem podkład sypki mineralny i pomadę do brwi. Jest więc to łatwe do usunięcia w najprostszy z możliwych sposobów. Używam więc pianki oczyszczając twarz z tego słabego makijażu, ale też codziennych zanieczyszczeń jakie osiadają na skórze. Jest więc to jednoetapowy proces. Nie używam już wtedy drugiego kosmetyku, czyli żelu. Pianka Lierac usuwa skutecznie wszelkie zanieczyszczenia, od kosmetyków kolorowych po sebum i inne zabrudzenia. W trakcie masażu pojawia się słabo wyczuwalne mrowienie. Obawiałam się podrażnienia lub wysuszenia, ale na szczęście nic takiego się nie pojawiło. Jednak na wszelki wypadek nie stosuję produktu codziennie, nie chcę ryzykować. To, co pianka robi ze skórą, to efekt dobrze oczyszczonej skóry nie tylko z zabrudzeń i makijażu, ale też z martwego naskórka. Skóra po spłukaniu pianki jest czysta, odświeżona, a zarazem miękka, przyjemna w dotyku. Fajnie chłonie kosmetyki nakładane w kolejnych etapach pielęgnacji. To naprawdę ciekawy kosmetyk. Pewnie, że znam kilka innych, które tak działają, a nawet intensywniej, ale jednak ta pianka przypadła mi do gustu i nie wykluczam, że będzie u mnie gościć.
    Zalety:
    • emulsja zmieniająca się delikatnie w subtelną pianę
    • dobrze oczyszcza
    • usuwa lekki makijaż (ale nie oczu!!!)
    • usuwa zanieczyszczenia
    • usuwa martwy naskórek
    • nie wywołuje podrażnień (ja nie stosuję codziennie)
    • nie wysusza (j.w.)
    • dobrze się zmywa
    • przyjemny zapach
    • wygładza
    • odświeża skórę
    • pozostawia skórę miękka
    Wady:
    • nie odnotowałam
  • 28 czerwca 2021 o 13:12
    Fajny produkt
    Mam skórę mieszaną z tendencją do przetłuszczania ale również pojawiających się miejscowo suchych miejsc. Pianka jest zdecydowanie lepsza w działaniu i wygodniejsza w użyciu (dzięki poręcznej tubce) niż balsam do demakijażu z tej samej serii. Sama konsystencja ma postać bardziej delikatnej,jasnoróżowej emulsji niż pianki. Preparat aplikuję się na suchą skórę (oczywiście wcześniej używając płynu micelarnego ) i stosuję z myślą jako kosmetyk doczyszczający pozostałości brudu,łoju i resztki makijażu. Jeżeli chodzi o samo działanie skóra po użycie jest zdecydowanie: 1. Przyjemniejsza w dotyku 2. Dogłębnie oczyszczona 3. Bardziej promienna i rozjaśniona ,,Pianka" ma bardzo ładny,kwiatowy zapach przez co zdecydowanie poprawia przyjemność użytkowania. Świetny produkt do codziennego użycia 2x dziennie. Nie przesusza i nie podrażnia skóry.
    Kar_sz
    5 marca 2020 o 21:54
    Pierwszy taki kosmetyk
    Powiem szczerze że byłam sceptycznie nastawiona do tego produktu.. ale po pierwszym użyciu powiedziałam sobie, że nie zamienię go na nic innego. Jaka taka pianka jest przyjemna w użyciu! W połączeniu z wodą powstaje delikatna pianka. Nie ściąga, nie wysusza. Skóra pozostaje nawilżona gładka. Do demakijażu oczu raczej nie polecam ;) i jest mega mega wydajna.