Pianki do mycia twarzy

SKIN79 Golden Snail Intensive, Cleansing Foam Oczyszczająca pianka z wyciągiem ze śluzu ślimaka

• 3 marca 2024 o 11:07
    Bardzo mocne oczyszczenie
    Bardzo dobra do dokładnego oczyszczenia Emulsja ma dość gęsta konsystencję, dobrze się pieni i świetnie sprawdza że szczoteczka soniczna. Bardzo dobrze domywa skore, ale pod oczy się nie nadaje. Mam po niej efekt ściągnięcia i skóra aż piszczy, stosowanie jej codziennie może przesuszyć skórę (ja czułam pewien dyskomfort). Ostatecznie używam jej, jeśli chce domyć makijaż albo 1-2 razy w tygodniu że szczoteczka na głębsze oczyszczanie. W tej roli sprawdza się świetnie. Jest bardzo wydajna - ja jej używam ładnych kilka miesięcy, i pewnie w tym tempie starczy do końca roku.
    Zalety:
    • bardzo dobrze domywa skórę
    • świetnie się pieni, dzięki czemu dobrze współpracuje ze szczoteczkami do twarzy
    • nie podrażnią skóry
    • bardzo wydajna
    • dobry skład
    Wady:
    • nie nadaje się pod oczy
    • u mnie przy codziennym stosowaniu 2 razy dziennie okazała się za mocna
  • 21 marca 2022 o 11:47
    Jak dla mnie średniak
    Z firmą Skin79 uwielbiam się od bardzo dawna. Testuje wiele ich produktów, bo mają naprawdę fajne kosmetyki z dobrymi składami. Dlatego postanowiłam jakiś czas temu kupić tą piankę i sprawdzić czy tez się polubimy, Ale niestety nie do końca nam wyszło, Samo opakowanie bardzo ładne, lubię tą szatę graficzną w serii Golden Snail. Choć jest chodzi o sprawy praktyczne to już trochę gorzej. Zdecydowanie preferuję żele/pianki/kremy do oczyszczania skóry twarzy z pompką, bo jest wygodniejsza i bardziej higieniczna. Mam nadzieje, że producent kiedyś zmieni opakowanie. I dopóki pianki jest jeszcze dużo, to dobrze się ją wyciska, ale na końcówce nie jest już tak fajnie i naprawdę ciężko wycisnąć piankę do końca. A przy kontakcie z wodą tubka staje się dość śliska wiec tym bardziej to nie pomaga. Konsystencja jest ciekawa. W opisie widzimy, że jest to pianka, natomiast pierwszy raz spotkałam się z pianką w tubie, zazwyczaj są specjalne aplikatory które tworzą piankę. I tu cały sekret. Po wyciśnięciu porcji na dłoń, raczej jest konsystencja kremu i to dość gęstego, dopiero po rozprowadzaniu w dłoniach staje się formą pianki. Ale trzeba bardzo uważać z ilością, bo przy zbyt dużej ilości nie zmieni się w piankę a zostanie takim karmem do mycia twarzy i już nie jest fajnie, bo jest wrażenie ślizgania się po skórze twarzy i słabego zmywania. Dlatego malutka kropla naprawdę wystarczy co sprawia, że "pianka" jest bardzo wydajna i tu duży plus. Nie do końca polubiłam się z tą pianką bo na początku właśnie za dużo aplikowałam i miałam wrażenie że absolutnie nie zmywa makijażu ani innych zanieczyszczeń z mojej twarzy, chociaż i jak powstanie pianka też mam takie wrażenie, dlatego raczej nie zostanie ze mną na długo. Zapach jak dla mnie zbyt intensywny, chociaż krem czy serum z tej serii raczej jest bezzapachowe. Cena w promocji jest do akceptacji, regularna cena jak dla mnie nie patrząc na to, że działanie mi po prostu nieodpowiada.
    • cena w promocji
    Wady:
    • cena regularna
    • wrażenie ślizgania się produktu po twarzy i nie "mycia" skóry
    • niezbyt wygodna tuba
  • 18 sierpnia 2021 o 3:13
    Rewelacyjny
    Miałam duże oczekiwania względem tej pianki i się nie zawiodłam. Po pierwsze... jest bardzo wydajna , wystarczy niewielka kropla aby oczyścić całą twarz. W kontakcie z wodą zamienia się w przyjemną substancję o kremowej konsystencji. Pachnie jak mydło, lecz jest to delikatny zapach i nie przeszkadza mi w ogóle. Pianka rewelacyjnie oczyszcza skórę twarzy. Nie podrażnia, jest bardzo delikatna. Póki co to mój numer 1 :) Polecam każdemu
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • dobry skład
    • dobrze się pieni
    • pozostawia skórę dobrze oczyszczoną
    • BARDZO WYDAJNA
    Wady:
    • brak wad
    undulka
    22 czerwca 2021 o 11:27
    Bardzo dobra do dokładnego oczyszczenia
    Emulsje kupiłam z ciekawości, po tym jak dobrze mi się sprawdzała ta z Bentona. Mam skórę mieszana w kierunku tłustej, która nie tak łatwo przesuszyć. Nie wierzę w cudowne działanie tego typu kosmetyków. Mają dobrze domywac twarz i nie podrażniać skóry. Czy takie kosmetyki mogą działać przeciwstarzeniowo? Wątpię. Ale śluz ślimaka koi i łagodzi skórę, gdzie ki czemu łatwiej uniknąć podrażnień. Być może pomaga walczyc z niedoskonałościami. Fajnie, że w składzie jest żeń-szeń i 24-karatowe złoto, ale niczego wielkiego na tym etapie nie ma się co po ich działaniu spodziewać. Emulsja ma dość gęsta konsystencję, dobrze się pieni i świetnie sprawdza że szczoteczka soniczna. Bardzo dobrze domywa skore, ale pod oczy się nie nadaje. Nie mam po niej efektów ściągnięcia, jednak stosowanie ja codziennie może przesuszyć skórę (ja czułam pewien dyskomfort). Ostatecznie używam jej, jeśli chce domyć makijaz albo 2-3 razy w tygodniu że szczoteczka na głębsze oczyszczanie. W tej roli sprawdza się świetnie. Jest bardzo wydajna - ja jej używam ładnych kilka miesięcy, i pewnie w tym tempoe starczy do końca roku.
    Zalety:
    • bardzo dobrze domywa skórę
    • nie podrażnią skóry
    • bardzo wydajna
    • dobry skład
    Wady:
    • nie nadaje się pod oczy
    • u mnie przy codziennym stosowaniu 2 razy dziennie okazała się za mocna
  • 8 maja 2021 o 12:27
    Nie dla mnie
    Oczyszczająca piankę z wyciągiem że sluzu ślimaka zakupiłam na stronie Skin 79,sam kosmetyk nie jest zły,dość gęsta konsystencja, dobrze oczyszcza skórę twarzy, trochę piecze przy dostaniu się do oczu. Przy dłuższym stosowaniu wysusza moja mieszana skórę, czuć ściągnięcie na twarzy. Wykończyłam opakowanie ale nie kupię go ponownie.
    Zalety:
    • dobre doczyszczenie twarzy
    • kremowa konsystencja
    • wydajny
    • delikatny nie drażniący zapach
    Wady:
    • piecze w oczy
    • uczucie sciagniecia
    • wysusza