Kremy na noc

Floslek Balance T-zone, Corrective Cream with AHA & PHA Acids Krem korygujący z kwasami AHA i PHA

• 8 listopada 2023 o 9:56
    Świetny strzał
    Krem kupiłam w aptece internetowej. To był strzał w 10. Szukałam czegoś z kwasami AHA. Moja skóra z tendencją do przetłuszczania w niektórych strefach plus powstawania zanieczyszczeń na brodzie bardzo lubi ten składnik. Krem jak widać jest w tubce, ma bardzo lekką konsystencje. Właściwie bardzo szybko się wchłania. Stosowałam tylko i wyłącznie na noc. Skóra rano bardzo gładka, jednolita z wyraźnie uspokojonymi wszelkimi zaczerwieniami. Przy regularnym stosowaniu bardzo ładnie łagodzi zmiany trądzikowe. Zauważyłam, że zmiany pigmentacyjne również są jaśniejsze a skóra wokół nich nawet lekko biała (mam ciemną karnację). Zapach jest słabo wyczuwalny i raczej należy do neutralnych. Zużyłam aż 3 opakowania ciągiem.
    Zalety:
    • dobrze łagodzi zmiany trądzikowe oraz wszelkiego rodzaju zaczerwienienia
    • wybiela zmiany pigmentacyjne
    • pozostawia skórę gładką, promienną, dobrze nawilżoną
    • jest wydajny i tani
    Wady:
    • dostępny tylko w aptekach internetowych
  • 2 listopada 2020 o 10:54
    Świetny!
    To jeden z moich ulubionych kremów, kończę właśnie kolejną tubkę. Mam cerę mieszaną z tendencją do wyprysków, a on sprawia, że naprawdę zauważyłam zmniejszenie ilości "niespodzianek na twarzy". Stosuję go podczas wieczornej pielęgnacji, na zmianę z czymś nawilżającym. Dość wolno się wchłania, ale stosuję zazwyczaj jakieś serum pod spód, solo jest trochę lepiej. Świetnie radzi sobie z nadmiarem sebum i delikatnie złuszcza, a nawet mam wrażenie, ze lekko napina skórę. Po jego stosowaniu nawet moja kosmetyczka zauważyła różnicę - lekko wygładził drobne zmarszczki. Jak dla mnie jest dość ciężko dostępny, stacjonarnie widziałam go chyba tylko w Kontigo. Zapakowany jest w tubkę z wąskim dzióbkiem, przez co jak dla mnie jest dużo bardziej wydajny niż np. kremy w słoiczkach. Ma lekko apteczny zapach, który bardzo lubię :) Podsumowując - świetny krem w przystępnej cenie.
  • 15 marca 2020 o 17:54
    Działa na tłustą cerę
    Mam bardzo wrażliwe policzki z rumieniem, natomiast strefa T jest trądzikowa, tłusta. Stosowałem wiele kremów przeciwtrądzikowych, ale ten jest jednym z lepszych. Od razu zaznaczam, że stosuję go tylko na czoło i nos, bo posmarowanie nim policzków byłoby chyba w moim przypadku samobójstwem. Krem jest dosyć agresywny, a to zapewne za sprawą kwasu migdałowego, który złuszcza skórę i powoduje, że przy regularnym stosowaniu staje się ona wygładzona i mniej przetłuszcza się. W moim przypadku to czoło, które rzeczywiście jest w lepszej kondycji już po tygodniu stosowania. Na początku może zrazić fakt, że powoduje zaczerwienienie na drugi dzień i łuszczącą się skórę, ale to w kolejnych dniach mija. Krem jest bardzo wydajny, niewielka ilość wystarcza do posmarowania większych powierzchni i faktycznie jest tylko na noc, bo zostawia tłusty film, czoło święci się po nim "nieświeżością" :P Jeżeli ktoś szuka kremu do tłustej cery na noc, to na pewno jest to jeden z lepszych wyborów.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Tani
    • Zmniejsza przetłuszczanie się cery
    • Wygładza
    Wady:
    • Powoduje przejściowe zaczerwienienia
    • Powoduje przejściowe łuszczenie się skóry
  • 26 września 2019 o 11:51
    Dobry
    Kupilam ten krem w parze z peelingiem tej samej serii. Jak narazie stosuje krem od ok dwoch tygodni, w tym czasie zauwazylan na pewno złuszczanie naskorka, minimalizowanie porów oraz wyrownanie kolorytu skory. Po nocy twarz trzeba przemyc tonikiem i uzuc dobrze nawilzanacego kremu bo widac lekko suche skorki. Ale chyba to skutek zluszczania. Jak narazie nadal testuje i czekam na zakonczona kuracje
    Zalety:
    • Zluszczanie
    • Zmininalizowanie porów
    ksanaru
    5 października 2018 o 22:23
    Moje zbawienie.
    Na początku ponownie pojawiła się obawa przed kwasami, p oraz kolejny - niepotrzebnie. Krem okazał się dużą pomocą w walce z nieprzyjemnymi wypryskami, który zagwarantował mi inny kosmetyk, miał ciężkie zadanie - poradził sobie doskonale. Opakowanie - podobnie jak pozostałe kosmetyki z tej serii, zamknięty jest w estetycznej, praktycznej tubce, która wizualnie pasuje do reszty kosmetyków z linii. Konsystencja - jak na krem na noc jest stosunkowo lekki. Konsystencja raczej rzadka, szybko się wchłania, nie pozostawia po sobie lekkiej warstwy, ani uczucia dyskomfortu. Działanie - regularne stosowanie przynosi świetne efekty. Nie dość że wspomaga całą linie - walczy z miejscami przetłuszczającymi się i jednocześnie nie przesusza miejsc suchych to świetnie sobie radzi z niedoskonałościami. Łagodzi wszelkie stany zapalne , które znacznie szybciej się goją ( efekty widać na załączonym zdjęciu już po około 2 tyg stosowania ). Już dawno nie trafiłam na jeden produkt, który by dawał radę w tych kilku aspektach, brawo Flos Lek!
    • szerokie działanie
    • szybkie efekty
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta

Zobacz także inne Kremy na noc