W zasadzie mogłabym przepisać recenzję klasycznego serum z tej serii, ponieważ opakowanie, konsystencja, zapach, wydajność są takie same, ale jest coś, co je odróżnia:działanie. I nie, nie chodzi o to, że klasyczna wersja nic nie robi, wręcz przeciwnie. Jednak to jest prawdziwą bombą witaminową, działa ekspresowo i długotrwale, a co ważne, jest niezwykle delikatne dla skóry!
PLUSY:
+Opakowanie: mała buteleczka z ciemnego szkła (chroni niezwykle łatwo utleniającą się wit.C), z pipetką, dodatkowo zapakowana w kartonik ze wszystkimi niezbędnymi informacjami dot.produktu (przy okazji, chroni kosmetyk przed 'macaczkami', które są niestety bezmyślne i gotowe otwierać każdy napotkany produkt). Pipetka odmierza idealne porcje serum.
+Konsystencja:olejkowa, ale lekka, w dodatku w radosnym, pomarańczowym kolorze.
+Zapach cytrusowy, energetyzujący, identyczny jak w klasyku.
+Spora wydajność, to serum, z racji silniej skoncentrowanych składników aktywnych starcza spokojnie na 3 miesiące (twarz/szyja/dekolt/pojedyncze przebarwienia na ciele).
+Cena - cóż, choć może wydawać się wysoka (od 120-140 zł, takie widywałam, zależnie od sklepu), to wydajność oraz działanie rekompensuje nam ten wydatek.
+Dostępność (drogerie niesieciowe, sieciowe, małe sklepy, sklepy internetowe).
+Nie zapycha porów.
+Ma świetny skład (olej z rokitnika, wit.C w dużym stężeniu, olej macadamia, abisyński, wit.E, olej słonecznikowy i wiele, wiele innych cudów!).
+Świetnie nawilża, choć starym zwyczajem, aplikuję na niego krem.
+Wygładza i napina.
+Ujednolica koloryt cery, momentalnie staje się pełna blasku, promienna, nie widać porów.
+Rozjaśnia przebarwienia! Miałam na brzuchu dwie, spore plamki, tak samo na dekolcie, po 6 tygodniach nie było po nich najmniejszego śladu!!!
Radzi sobie też z piegami, które czasem wychodzą mi latem, z cieniami pod oczami, stosowałam je nawet na dłonie, gdzie miałam ciemniejszą skórę z powodu egzemy, wszystko zniknęło.
+Spłyca drobne zmarszczki, również wokół oczu.
+Regularne stosowanie przynosi efekty w postaci miękkiej, wspaniale nawilżonej, rozjaśnionej skóry, bez zmarszczek i przebarwień.
Jego klasyczny, starszy brat również działa dobrze, ale ten jest od zadań specjalnych - tamten nie zlikwidował tych plamek na brzuchu, a ten zrobił to i to jak szybko!
Czy działa przeciwstarzeniowo? Tak, doraźnie likwiduje oznaki starzenia (poszarzała, szorstka, ściągnięta cera, z plamkami i zmarszczkami), zaś stosowany regularnie spowalnia procesy starzenia i działa prewencyjnie.
Do tego jest niezwykle łagodny, nawet dla mojej ultra wrażliwej skóry, wydajny i DZIAŁA! No i to produkt polski ;)
Minusów nie odnotowałam, to jeden z najlepszych preparatów z witaminą C, które rzeczywiście są skuteczne i które pomagają w codziennej pielęgnacji skóry i utrzymaniu jej w nienagannej kondycji.
Warto podarować sobie trochę słońca w olejku ;)