Serum do twarzy

Mincer Pharma Vita C Infusion, 150 mg/ml Pro 3 Przeciwstarzeniowe serum olejkowe No. 606

Mincer Pharma MCR CORPORATION SP Z O.O MINCER VITA C INFUSION Przeciwstarzeniowe serum olejkowe 15 ml 7064218
e-ZikoApteka.pl

• 8 października 2018 o 19:29
    Gładka skóra i rozjaśnienie piegów
    Serum działa trochę jak delikatny peeling enzymatyczny - skóra rano jest gładka i oczyszczona. Rozjaśniło również piegi. Sama konsystencja jest tłusta i tępa, ale nakładam na serum hialuronowe i wtedy dobrze się trzyma. Ma lekki pomarańczowo-limonkowy zapach. Kupiłam w aptece internetowej.
  • 3 lutego 2018 o 16:05
    Mistrz do zadań specjalnych!
    W zasadzie mogłabym przepisać recenzję klasycznego serum z tej serii, ponieważ opakowanie, konsystencja, zapach, wydajność są takie same, ale jest coś, co je odróżnia:działanie. I nie, nie chodzi o to, że klasyczna wersja nic nie robi, wręcz przeciwnie. Jednak to jest prawdziwą bombą witaminową, działa ekspresowo i długotrwale, a co ważne, jest niezwykle delikatne dla skóry! PLUSY: +Opakowanie: mała buteleczka z ciemnego szkła (chroni niezwykle łatwo utleniającą się wit.C), z pipetką, dodatkowo zapakowana w kartonik ze wszystkimi niezbędnymi informacjami dot.produktu (przy okazji, chroni kosmetyk przed 'macaczkami', które są niestety bezmyślne i gotowe otwierać każdy napotkany produkt). Pipetka odmierza idealne porcje serum. +Konsystencja:olejkowa, ale lekka, w dodatku w radosnym, pomarańczowym kolorze. +Zapach cytrusowy, energetyzujący, identyczny jak w klasyku. +Spora wydajność, to serum, z racji silniej skoncentrowanych składników aktywnych starcza spokojnie na 3 miesiące (twarz/szyja/dekolt/pojedyncze przebarwienia na ciele). +Cena - cóż, choć może wydawać się wysoka (od 120-140 zł, takie widywałam, zależnie od sklepu), to wydajność oraz działanie rekompensuje nam ten wydatek. +Dostępność (drogerie niesieciowe, sieciowe, małe sklepy, sklepy internetowe). +Nie zapycha porów. +Ma świetny skład (olej z rokitnika, wit.C w dużym stężeniu, olej macadamia, abisyński, wit.E, olej słonecznikowy i wiele, wiele innych cudów!). +Świetnie nawilża, choć starym zwyczajem, aplikuję na niego krem. +Wygładza i napina. +Ujednolica koloryt cery, momentalnie staje się pełna blasku, promienna, nie widać porów. +Rozjaśnia przebarwienia! Miałam na brzuchu dwie, spore plamki, tak samo na dekolcie, po 6 tygodniach nie było po nich najmniejszego śladu!!! Radzi sobie też z piegami, które czasem wychodzą mi latem, z cieniami pod oczami, stosowałam je nawet na dłonie, gdzie miałam ciemniejszą skórę z powodu egzemy, wszystko zniknęło. +Spłyca drobne zmarszczki, również wokół oczu. +Regularne stosowanie przynosi efekty w postaci miękkiej, wspaniale nawilżonej, rozjaśnionej skóry, bez zmarszczek i przebarwień. Jego klasyczny, starszy brat również działa dobrze, ale ten jest od zadań specjalnych - tamten nie zlikwidował tych plamek na brzuchu, a ten zrobił to i to jak szybko! Czy działa przeciwstarzeniowo? Tak, doraźnie likwiduje oznaki starzenia (poszarzała, szorstka, ściągnięta cera, z plamkami i zmarszczkami), zaś stosowany regularnie spowalnia procesy starzenia i działa prewencyjnie. Do tego jest niezwykle łagodny, nawet dla mojej ultra wrażliwej skóry, wydajny i DZIAŁA! No i to produkt polski ;) Minusów nie odnotowałam, to jeden z najlepszych preparatów z witaminą C, które rzeczywiście są skuteczne i które pomagają w codziennej pielęgnacji skóry i utrzymaniu jej w nienagannej kondycji. Warto podarować sobie trochę słońca w olejku ;)