Peelingi do ciała

Rituals The Ritual of Hammam, Sea Salt Hot Scrub Peeling do ciała

• 6 stycznia 2024 o 19:58
    Piękny zapach, ale trochę rozczarowuje konsystencją i aplikacją
    Niestety, mimo że uwielbiam Rituals, a zapach Hammam, mimo że specyficzny (eukaliptusowy, dla mnie najbardziej unisex ze wszystkich zapachów Ritualsa), jest dla mnie piękny. A to bardzo ważne przy używaniu tego typu kosmetyków :) Zapach przywodzi mi na myśl właśnie SPA. I niestety, mimo to raczej nie kupię go ponownie ze względu na konsystencję, która utrudnia aplikację. To jeden z tych "sypkich" i dość ostrych peelingów, które wypadają z palców tuż po nabraniu ze słoiczka, a potem naprawdę szybko spadają z nawilżonej skóry. Ja mam wrażliwą skórę, więc może kogoś innego te ostre drobinki nie podrażnią. Zostawia też na skórze warstwę jakby delikatnego "olejku". Nie przeszkadza mi to, ale to oznacza, że nie nadaje się do peelingu przed zastosowaniem samoopalacza - zostałyby plamy. Wydaje mi się, że akurat przy tym kosmetyku zapach nie utrzymuje się na skórze jakoś długo, a przynajmniej nie tak, jak przy balsamach. Cieszę się, że kupiłam mniejsze opakowanie (dostępne w zestawie Hammam). Zużyję go do końca, ale chyba nie kupię go ponownie, mimo pięknego zapachu. Szukam dalej idealnego peelingu :)
    Zalety:
    • faktycznie oczyszcza naskórek
    • piękny zapach
    Wady:
    • konsystencja (sypka), która utrudnia aplikację
    • ostre drobinki, które mnie podrażniły
    • cena też nie jest niska, korzystniej wypada mniejsza wersja w zestawie, jeśli chcecie wypróbować i peeling, i przy okazji inne kosmetyki z tej linii zapachowej. Często są na promocji latem
  • 1 maja 2023 o 17:01
    Uwielbiam
    Ten peeling jest świetny. Przede wszystkim wolę o wiele bardziej peelingi gruboziarniste od tych drobnoziarnistych stąd ten jest idealny. Dokładnie ściera stary naskórek, nawilża i po spłukaniu pozostawia miłą nawilżającą warstwę na skórze. Jest wydajny i poręczny w swoim użyciu. Ponadto bardzo ładnie pachnie a użycie go to przyjemność. Zdecydowanie jeszcze nie raz po niego sięgnę z uwagi na skuteczność działania i zapach. Jak dla mnie najlepszy gruboziarnisty peeling. Polecam
    Zalety:
    • ściera stary naskórek
    • nawilża i pozostawia skóre gładką
    • bardzo ładnie pachnie,
    • jest wydajny,
    • ma dobrą cenę i estetyczne opakowanie
    edka09
    3 stycznia 2021 o 10:25
    słabizna
    Peeling dostałam w prezencie świątecznym w takim mniejszym opakowaniu i już wiem, że sama sobie go nie kupię a tym bardziej dużego opakowania w regularnej cenie. Opakowanie jest w moich ulubionych tonacjach kolorystycznych, więc sam jego widok jest uciechą dla mojego oka. Zakręca się szczelnie, dodatkowo można wydobyć do cna cały produkt z opakowania. Jak na markę cenowo dość luksusową na rynku polskim na minus użycie chyba najtańszego plastiku do produkcji opakowania. Po otwarciu w mój nos buchnął aromat eukaliptusa, który od razu dosłownie przeczyścił moje drogi oddechowe - ale ja lubię takie klimaty zapachowe, mocne, dosłownie świdrujące nos długi czas, z nutami mięty, takiej świeżości. Także dla mnie za to wielki plus. Nie utrzymuje się on jednak na skórze po użyciu - jest tylko takim umileniem stosowania produktu. Na powierzchni produktu wytrąca się olejek, a sól do peelingu osadza się na dnie, trzeba sobie wymieszać wszystko w opakowaniu. Myślałam, że będzie to niezły zdzierak, a tutaj niestety się zawiodłam - sól bardzo szybko się rozpuszcza, wcale nie przykleja się do skóry i bardzo dużo jej odpada i ląduje w odpływie. Na dodatek jeśli mamy jakiekolwiek podrażnienia czy wrażliwą skórę, to dosłownie wypali nas w tych miejscach.... Produkt jest też ogromnie niewydajny - przez to, że nie trzyma się skóry i błyskawicznie się rozpuszcza trzeba co chwilę dokładać peeling na kolejną partię ciała. Po spłukaniu na skórze pozostaje lekko oleista warstewka a pod nią podkreślone każde podrażnienie skóry :/ Niestety za taką cenę wg mnie jego kupno jest nieopłacalne - ładna szata graficzna i zapach to dla mnie nie wszystko.
    Zalety:
    • kolorystyka i wygląd opakowania
    • mocny i świeży zapach, który unosi się wokół podczas używania produktu
    • pozostawia delikatną olejkową powłoczkę na skórze - zależy co kto lubi, mi osobiście przeszkadza takie uczucie na skórze
    Wady:
    • słabo peelinguje
    • sól błyskawicznie się rozpuszcza
    • niemiłosiernie piecze w jakiekolwiek otarcia naskórka i podrażnia skórę
    • niewydajny, niewydajny i jeszcze raz niewydajny
    • cena to kosmos
  • 1 listopada 2020 o 19:33
    Ukochany
    Rituals to moje ukochane peelingi do ciała, a linia zapachowa Hammam jest obok Karmy moim numerem jeden, jeśli chodzi o pielęgnację ciała :) Zapach to mocny eukaliptus - piękny, aż świdrujący w nosie, bardzo trwały, utrzymujący się dłuuugo po kąpieli. Dla mnie to zapach SPA w luksusowym kurorcie ;) Co do samego działania - rewelacja. Drobinki są zanurzone w lekko oleistej warstwie, która jednak po nałożeniu na skórę łatwo się rozprowadza, nawilża całe ciało, łatwo się spłukuje, a po wyjściu spod prysznica nie klei się. Skóra pozostaje fajnie nawilżona, nie potrzebuje już balsamu. Nie zostawia klejącej się warstwy, ale właśnie taką... olejkową. Drobinki są duże i świetnie ścierają. Pojemność mogłaby być ciut większa, bo ja peelingi wykańczam w tempie ekspresowym :) Plusik również za cudne opakowanie ze złotą nakrętką <3 Pięknie wygląda w łazience!
  • 17 maja 2020 o 18:10
    Cena z wysokiej półki, ale niestety nie działanie
    Niby ma grube kryształki soli, jednak słabo masuje, bo szybko się one rozpuszczają. Czuć jednak, ze sól, bo okropnie szczypie i podrażnia zadrapania i rany. Po użyciu skóra była nieco wygładzona, ale nie był to zbyt szałowy efekt. Do zapachu można się przyzwyczaić, ale nie jest to mój faworyt. Opakowanie wystarczyło mi jedynie na 4 użycia, ale miałam dużo mniejszą wersję, którą otrzymałam z ramach zestawu prezentowego.
    Zalety:
    • grube kryształki soli; wygładza skórę
    Wady:
    • niewydajny; koszmarnie wysoka cena; średnie wygładzenie