Palety do konturowania

Anastasia Beverly Hills Contour Cream Kit Kremowa paleta do konturowania

• 9 września 2020 o 17:48
    Konturowanie masełkiem
    Co tu duzo pisac... to chyba moj ulubiony produkt do konturowania na mokro. Idealnie się rozprowadza, nie zostawia smug i co najwazniejsze nie ściera podkładu. Intensywna pigmentacja, wystarczy odrobina aby wykonturowac całą twarz. Mimo wysokiej ceny jaką płacimy za 6 konturów paleta jest bardzo wydajna.
  • 4 czerwca 2018 o 10:30
    Jeden z najlepszych zakupów!
    Nie będę ukrywać, że jestem oczarowana ofertą Anastasii Beverly Hills i tę paletę zaliczam do kolejnych udanych kosmetyków. Jak zresztą widać zużycie mojej palety . Używam do każdego makijażu! Paleta wg mnie jest skierowana do typowych bladziochów. Mało tego wszystkie odcienie są w chłodnej tonacji! Odcienie soft light oraz fair są naprawdę bardzo jasne przy tym krycie mają niemalże 100%. Dodatkową zaletą jest to, że przy tak dużej pigmentacji sama formuła nie jest zbyt ciężka i skóra nie dusi się pod takim makijażem. Ponadto kosmetyk zawiera także składniki pielęgnujące skórę jak skwalen czy różne oleje roślinne.
    Zalety:
    • Super trwałość
    • Działanie
    circe87
    30 kwietnia 2018 o 21:56
    Mój hit, najlepsza!
    Zacznę od tego, że oceniam produkt z pewnością oryginalny, kupiony od producenta bezpośrednio z USA. Mam bardzo jasną cerę i wybrałam odcień fair, który okazał się dla mnie idealny. Wykorzystuję wszystkie 6 korektorów - każdy jest przydatny, nic się nie marnuje. Używanie produktu to czysta bajka - bez plam, idealne krycie. Można nakładać pędzlem, gąbką, palcami - zawsze efekt jest doskonały. Bardzo trwała, nic nie spływa, nie rozmazuje się. To najlepszy produkt do konturowania, jaki miałam. Moim zdaniem znacznie łatwiejszy w używaniu od produktów sypkich.
    Zalety:
    • Trwałość.
    • Kolory.
    • Konsystencja.
    • Łatwość używania.
    Wady:
    • Zupełny brak, poza trudną dostępnością w PL.
  • 5 marca 2018 o 22:28
    Pomimo ceny, kupię ponownie :)
    Posiadam tę paletę z następującymi wkładami: *Fair jest to niemalże biały korektor, który nadaje się dla jasnych karnacji do ewentualnego przykrycia niedoskonałości, bądź do podbicia efektu konturowania na mokro, nie nadaje się pod oczy, ponieważ jest zbyt ciężki *Neutral Jest dosyć bardzo różowy, dlatego też na sobie go nie używam *Banana bardzo żółty odcień, który także nadaje się do ukrycia niedoskonałości, a także do podbicia efektu konturowania :) *Java Dosyć chłodny brąz, który daje dosyć subtelny i naturalny kontur; idealny do jasnych karnacji. *Light sculp Jest to dosyć ciepły, ale nadal dość neutralny odcień i co najważniejsze nie posiada czerwonych ani też pomarańczowych tonów *Havana zdecydowanie najciemniejszy brąz z tej palety, który jest wręcz czekoladowym brązem, dedykowany bardziej ciemniejszym karnacjom, jednakże nie wygląda źle nałożony w niewielkiej ilości nawet na jaśniejszą buzię. :) Jest to bardzo porządny i dobrze przemyślany produkt, wkłady nie są tłuste, ich konstystecja jest masełkowa i dość plastyczna, bardzo dobrze się z nimi pracuje, bezproblemowo się rozcierają, nie robią plam, ani brzydkich sinych placków na buzi. Bez zarzutu przyjmują inne produkty pudrowe (np. bronzery, róże), można je stopniować. :)
    • łatwość rozcierania
    • nie robią plam ani nieestetycznych placków
    • łatwość i komfort pracy z produktem
    Wady:
    • cena trochę odstrasza
  • 21 lutego 2018 o 15:40
    Bardzo dobra paleta do konturowania na mokro
    Paletkę ABH zakupiłam przez internet, po bardzo dobrej cenie i postanowiłam rozpocząć swoją przygodę z konturowaniem na mokro. Większość z was zapewne zdaje sobie sprawę, że konturowanie na mokro nie wygląda w praktyce tak jak konturowanie na sucho (efekt końcowy jest również zupełnie inny) i jest znacznie bardziej czasochłonne, wymaga większej precyzji aby wykończenie wyglądało naprawdę dobrze. KOLORYSTYKA PALETY LIGHT - BANANA, VANILLA, COOL PINK, CREAM, NUDE, CINNAMON: Kolory z górnej części paletki, te jaśniejsze idealnie sprawdzają się jako rozświetlacze (niestety kolor bananowy się już w mojej paletce skończył, koloru cool pink używam do zakrywania cieni pod oczami, a koloru cream używam do rozświetlenia górnej cz. kości policzkowych, żuchwy, środkowej części nosa i czoła). Kolory z dolnej części paletki to już wyższa szkoła jazdy - są one naprawdę intensywne (zwłaszcza CINNAMON) i uważam, że świetnie konturują te części, które chcemy optycznie zmniejszyć/zwęzić. Moim zdaniem z dolną kolorystyką paletki powinny uważać blondynki, kolory są wyraziste. Złe zblendowanie kolorów grozi każdemu katastrofą niezależnie od tonacji skóry i typu urody :) Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że u mnie ta paleta 'na mokro' sprawdza się super do tej pory i używam jej, jeśli chcę na prawdę uwydatnić rysy twarzy i zakryć niedoskonałości. Idealna na wyjścia wieczorne, wesela, tam gdzie będziemy w centrum oraz jeśli będą nas fotografować i/lub filmować.
    Zalety:
    • Jakość,
    • Kolorystyka palety,
    • trwałość,
    • wydajność,
    • Bardzo dobre wykończenie
    • Nie uczula, więc jestem na tak!
    Wady:
    • Regularna cena,
    • Konsystencja - na początku trudno się nakłada tak kremowy produkt
    • Czasochłonność w użyciu - musimy blendować i blendować aby było ładnie :)