Pianki do mycia twarzy

SKIN79 Jeju Aloe, Foam Cleanser Pianka myjąca do twarzy

Skin79 Aloe

• 2 września 2019 o 21:01
    Wyczuwalnie czysta skóra
    Sprytna myjąca kremowa emulsja, która w kontakcie z wodą zamienia się w pianę, oczyszcza pory z makijażu i nagromadzonego sebum. Po zmyciu skóra tępa w dotyku, co jest dowodem jej dogłębnego oczyszczenia. Świetny skład. Doskonale koi i odżywia skórę. Zapach mało wyczuwalny. Produkt bardzo wydajny. Cera naprawdę poprawiła swój wygląd.
    • Formuła
  • 14 września 2018 o 10:02
    Fajny
    Bardzo fajna pianka do mycia. Dobrze oczyszcza nie za mocno nie mam po nim ściągniętej buzi i nieprzyjemnego uczucia. Delikatny zapach. Ma działanie nawilżające. I jest niesamowicie wydajna miałam ją bardzo długo i już myślałam że się nigdy nie skończy :) Opakowanie ok lubię takie bo łatwo je rozciąć i wyciągnąć resztę produktu
    fscene8
    17 lipca 2018 o 21:18
    Bardzo się lubimy
    Bardzo lubię produkty w formie pianki - mam wrażenie, że jak wymasuje buzie solidną ilością piany, to mam gwarancję czystości i wymycia wszelkich zanieczyszczeń. Po umyciu skóra jest bardzo dobrze oczyszczona, łącznie z naturalnym filmem, więc może powodować lekkie uczucie ściągnięcia. Myślę jednak, że zazwyczaj od razu nakładamy na twarzy jakiś krem/serum/tonik, więc nie jest to żaden minus. Używam jej po zmyciu makijażu olejem, jako kolejny krok do pozbycia się tej lekko tłustej warstwy. Spełnia swoje zdanie w 100% więc ciężko się do czegoś przyczepić. Większość kosmetyków tej firmy ma porządne składy, składniki roślinne stanowią lwią część całego składu, to się bardzo ceni. Ciężko ocenić jej skuteczność przy dłuższym stosowaniu, bo używam kilku produktów zamiennie. Mały minus to opakowanie - tuba jest dosyć miękka na górze, twarda przy zakrętce i jak produkt się kończy, ciężko wycisnąć go z opakowania.
    Zalety:
    • minimalna ilość wystarczy na całą twarz
    • wydajność (mam wrażenie, że się nie kończy)
    • mocne oczyszczenie (dla suchej cery, może i za mocne)
    • konsystencja piany
    Wady:
    • opakowanie - przy końcówce ciężko wycisnąć produkt
  • 2 lipca 2018 o 20:37
    Pianka myjąca do twarzy
    Jest to bardziej bym powiedziała pasta niż pianka o męskim zapachu przypominający męski kremy do golenia w dobrym znaczeniu. Pianka nadaje sie znakomicie na poranne delikatne oczyszczenie twarzy .Pianka jest bardzo wydajna na jedno użycie wystarczy kropka wielkości grochu. Nie do końca radzi sobie z zmyciem makijażu i oczy strasznie mnie szczypią po jej użyciu. Pianka dokładnie oczyszcza i po jej zastosowaniu czuć delikatne ściągniecie ale jest to bardzo delikatne komfortowe ściągniecie do zaakceptowania. :) Ogólnie z całej serii Jeju Aloe wywarła na mnie najmniejsze wrażenie .
    Zalety:
    • jest okey
    • fajna na poranne przemycie twarzy
    • praktyczne opakowanie
    • wydajna
    Wady:
    • szczypią oczy po jej użyciu przynajmniej mnie nie wiem jak będzie u innych
  • 25 lutego 2018 o 20:52
    Mocna!
    Lubię pianki, zwłaszcza te azjatyckie bo w moim odczuciu 'robią więcej' i efekt jest piorunujący. W przypadku tego produktu jest tak samo -zaskoczył mnie opakowaniem, wyglądem jak i samym działaniem. Muszę się przyznać - było 'wow' zaraz po pierwszym użyciu, była / jest nadal miłość i z ręką na serduchu będę wracać do do tej pianki! Zacznijmy od tego, że genialnie oczyszcza i sprawia, że skóra jest rozjaśniona i tak wręcz 'skrzypiąca'. Choć moim skromny zdaniem to nie jest seria dla wrażliwych cer (konkretnie ta pianka) ... patrząc na tą piankę jest ona dość 'agresywna' (mam tu na myśli moc oczyszczania) - dla cer mieszanych & tłustych będzie to petarda w oczyszczaniu!. Uwielbiam widok skóry po jej użyciu: jasna, miękka, delikatnie nawilżona i odświeżona. Minus przy niej jest taki, że może szczypać w drobnych rankach na buzi ( w kontakcie z oczyma też ) no i to opakowanie! Gdyby była to butelka z pompką to ok, ale mam miękką tubkę i na samym końcu naszej pianki już mi się ciężko ją dozuje i naprawdę jest to strasznie uciążliwe ;/ Patrzę na skład: nasz aloes, który ma grać pierwsze skrzypce w tym przypadku jest umieszczony nie na pierwszym miejscu (na opakowaniu nie ma wzmianki ile go jest) jednak na stronie Skin79 widniej informacja: Aloe Barbadensis Lea Water (140 mg) - oprócz tego mamy jeszcze kilka innych rzeczy np. wyciąg z chińskiej magnolii, wyciąg z kwiatów róży francuskiej czy też wyciąg z koniczyny. Finalnie pianka ma bardzo dobry wypływ na stan mojej cery: brak suchych skórek (to też zasługa tonera), odpowiedni poziom nawilżenia, dokładne oczyszczenie, w efekcie długofalowym widać zmniejszenie porów, cera jest rozświetlona i dogłębnie 'wyczyszczona' (palcem przejdź a będzie skrzypieć ;D). To co może przeszkadzać, że zaraz po jej użyciu czuć lepki film na skórze, nie jest on uciążliwy bo po chwili i tak nakładasz toner na skórę ;). Zaskoczy Was też jej konsystencja, mi przypomina takie męskie żele do golenia, które można dostać w tubce - bardzo gęste i mega pachnące! Na mój nos pianka ma najbardziej wyczuwalny aromat z całej serii: pachnie świeżo i 'zielono'. Wracając do konsystencji: faktycznie pod wpływem wody zmienia się w piankę , oj nie mi to bardziej przypomina jakieś mleczko, bo to taka 'biała powłoczka', nie tak sobie człowiek piankę wyobraża. Finalnie pinka (nie pianka) pod wpływem wody zachowuje się świetnie a jej działanie wynagradza wszystko. Ponad to jest ogromnie wydajna
    Zalety:
    • zapach,
    • dobrze oczyszcza
    • idealna dla tłustej cery,
    • delikatnie nawilża
    Wady:
    • może szczypać w małych rankach