Olejki do kąpieli i pod prysznic

Venus Odżywczy olejek w piance do ciała z olejem z pestek malin

Elvetie
    12 listopada 2023 o 11:59
    Badziew
    Aj, koszmarek. Opakowanie jest okropne. Nie zużyłam nawet połowy, a aplikator już zdążył się zepsuć. Do końca opakowania pianka leciała w formie paskudnej ni to wody. Właściwości odżywczych i nawilżających nie zauważyłam. Pianka długo się wchłania, jest zbyt lekka i klejąca. Produkt jest bardzo niewydajny, ale plus dla Producenta, że nawet nie próbuje tego ukrywać i wprost na opakowaniu pisze, że "nawet do 30 aplikacji, w zależności od wybranej partii ciała". Czyli maksymalnie miesiąc i to tylko jak nie będę używać pianki na całe ciało? Jedyny plusik, to zapach. Tylko tyle.
  • 22 marca 2021 o 20:29
    Pozytywnie mnie zaskoczył, chodź nic specjalnego nie zrobił.
    Bardzo lubię wszelkiego rodzaju olejki do skóry, gdyż doskonale potrafią nawilżyć moją skórę, tak abym nie musiała później stosować dodatkowo balsamu bądź masła do ciała. Mimo to nie lubię takiego bardziej tłustego filmu na ciele, który potem mocno się lepi, dlatego też bardzo chętnie szukam czegoś po środku, co spełni wszystkie moje potrzeby w tej kategorii. O zakupie olejku w formie pianki od marki Venus myślałam już trochę czasu, aż w końcu ostatecznie wpadł do mojego koszyka. W kosmetyku umieszczono bardzo fajne składniki aktywne. Mamy tutaj olej kokosowy, który ma za zadanie likwidować poczucie napięcia skóry, ale także nawilża oraz wygładza. Dalej łagodząca, kojąca oraz regenerująca witamina E. Oczywiście nie mogło tutaj zabraknąć już wspomnianego w nazwie samego produktu olejek z pestek malin, który zwiększa elastyczność naskórka. Kosmetyk zapakowany został w metalowym, solidnie wykonanym opakowaniu. Butelka ma pojemność 150 ml oraz jest w białym odcieniu. Widnieje na nim logo marki oraz różowe koło z nazwą produktu. Niżej umieszczono grafikę malinki. Sama pianka także jest biała i ma naprawdę wodnistą konsystencję, nawet po porządnym wstrząśnięciu butelką konsystencja pozostaje taka sama, jak na początku. Pachcie bardzo dziwnie, nieco sztucznie, chodź mi się nawet podobał, było w nim coś intrygującego. Piankę musiała używać codziennie. Aplikacja kosmetyku w tej formie trwa bardzo szybko i bezproblemowo, a dodatkowo produkt serio szybko się wchłania, od razu po jego bezpośrednim nałożeniu można się ubrać bez obawy, że coś się stanie z naszym ubraniem. Od razu czuć także efekt schłodzenia skóry, co sprawia, że kosmetyk będzie fajnie się nadawał na okres letni. Jeżeli chodzi o efekt nawilżenia, to tutaj nie ma większego szału, chodź nie jest też jakieś złe, zdecydowanie jest wyczuwalne, ale nie jestem w stanie polecić tego produktu osobą ze skórą mocno suchą i bardziej wymagającą. Nie będę ukrywać, że olejek od marki Venus pozytywnie mnie zaskoczył. Podeszłam do niego z neutralnym stosunkiem, a ostatecznie jestem z niego całkiem zadowolona. Mimo to już do niego nie powrócę, bo znam zdecydowanie lepsze produkty w tej kategorii. Czy polecam - nie wiem, ale jeżeli już, to tak jak wspomniała, fajnie będzie się za niego zabrać w czasie lata i wyższych temperatur.
    • Konsystencja
    • Łatwo i szybko się wchłania
    • Delikatnie nawilża
    • Daje uczucie schłodzenia skóry
    Wady:
    • Słaba wydajność
    Drogeria Natura
  • 13 marca 2021 o 7:45
    Świetny pomysł
    Podczas zakupów w drogerii przypadkiem trafiłam na ten produkt i nie żałuję, że się znalazł u mnie. Bardzo fajny pomysł na olejek w piance dla kobiet, które nie lubią czekac az produkt sie wchłonie. Dzięki temu, że jest w piance bardzo szybko się wchłania ale pozostawia nawilżenie i miękkość skóry jak po użyciu olejka. A zapach mimo ze bardzo delikatnie pachnie malinami to pozwala sie zrelaksować.
    Zalety:
    • dobre nawilżenie
    • ładny zapach
    • pomysl połączenia pianki z olejkiem
  • 9 stycznia 2021 o 23:46
    Jeden wielki minus
    Nie używalam nigdy olejku do ciała w aerozolu. Bardzo trzeba się namęczyć. Opakowanie jest okropne. Dostałam go w prezencie urodzinowym więc przetestuje. Konsystencja to lejąca się pianka - czyli minus. Wchłania się bardzo wolno - kolejny minus. Zapach sztucznych malin? I szybko się ulatnia - minus. Skóra się klei. Słabo odżywia i słabo nawilża. A moja skóra jest mieszana i nie wymaga wielkiego nawilżenia. Ale no niestety ten produkt nie dał sobie rady.
    Wady:
    • Klei sie
    • Lejąca pianka
    • Wolno się wchłania
    • Słaby zapach szybko się ulatnia
    • Słabo nawilża i odżywia
  • 4 listopada 2020 o 22:36
    Venus, Odżywczy olejek
    Produkt genialny! Idealnie się rozprowadza, jest bardzo wydajny już mała ilość starcza na większość ciała. Szybko się wchłania i nie zauważyłam by zostawiał plamy na ubraniach. Skóra tuż po użyciu jest odświeżona, widocznie nawilżona, miękka i gładka.
    • forma produktu - pianka
    • zapach (cudowny i nie "plastikowy")
    • nie uczula