Dostałam ten olejek w prezencie. Moja skóra miewa czasem problemy z przesuszeniem, ale generalnie nie sprawia większych kłopotów.
Przy ocenie opakowania kieruję się głównie jego funkcjonalnością i wyglądem i tutaj obie kwestie są takie sobie. Opakowanie co prawda nieźle leży w dłoni, ale jest mało stabilne, wiele razy mi się przewróciło. Na szczęście zatyczka otwiera się gładko, więc nie ma ryzyka, że połamiemy sobie paznokcie używając go. Na plus to, że opakowanie jest przezroczyste, więc widzimy stopień zużycia. Naklejka na froncie jest kolorowa, trochę przaśna, ale ok, wiadomo, że nie jest to najważniejsze, więc nie opuszczam za to oceny. Aha, no i coś co lubię – pod koniec używania można odwrócić opakowanie, aby resztki produkt spłynęły, wiec nic się nie marnuje.
Konsystencja produktu jest dość płynna, leista, ale bardzo dobrze rozprowadza się po ciele i nie spływa. Żel ma bardzo ciekawy kolor, mocno fioletowy i to z drobinkami, nie powiem, nawet mi to uprzyjemnia prysznic, szczególnie, kiedy świeci słońce i drobinki są bardziej widoczne. Zawiódł mnie trochę zapach. Miałam masło do ciała z tej samej linii i ono pachniało bosko, tutaj jednak zapach nie powala na kolana. Niby coś te jeżyny czuć, ale jest to bardzo sztuczny i chemiczny zapach. Zapach ulatnia się bardzo szybko, po zakończeniu szybkiego prysznica już nie ma po nim śladu. Wystarczył na dość długo, jest wydajny.
Na szczęście żel dobrze sobie radzi ze swoim podstawowym zadaniem, czyli oczyszczaniem. Fajnie się pieni, co dodatkowo uprzyjemnia jego stosowanie. Dobrze się spłukuje. Nie wysusza skóry, to też dla mnie dość istotne, no i nie podrażnia. Troszkę „pokolorował” moją gąbkę do kąpieli, ale to dla mnie nie problem, bo i tak wymieniam je dość często ze względów higienicznych. Nie jest to zły olejek, ale raczej nie kupię go ponownie, bo nie do końca podoba mi się jego zapach.
Zalety:
- dobrze oczyszcza
- dobrze się pieni
- ma ciekawy kolor i drobinki
- opakowanie, z którego bez problemu wydobędziemy cały produkt
Wady:
- nie podoba mi się zapach, zbyt chemiczny