Emulsje, esencje i boostery

Avon Anew, Perfect Skin, Daily Skin Boosting Splash Aktywator blasku `Perfekcyjna skóra`

• 8 grudnia 2021 o 15:59
    Raczej nie
    Aktywator blasku bardzo mnie zaciekawi i przy okazji, że był na promocji kupiłam go. Zapach ma bardzo ładny, buteleczka porządna, płyn wylewa się. Nie zauważyłam rozświetlenia, nawilżenia. Jedyne to nie podrażnił, skóra nie była zaczerwieniona. Czasem stosowałam go nawet w ciągu dnia kiedy nie miałam makijażu.
    • butelka
    • brak podrażnień
    Wady:
    • brak działania
  • 4 kwietnia 2021 o 22:45
    Mój tonik numer 1! ❤
    Zobaczyłam w katalogu dziwny produkt czyli Aktywator Blasku, stwierdziłam że była bardzo korzystna okazja by go kupić (9.99 zł) więc go zamówiłam. I nie żałuję po kilku tygodniowym używaniu zauważyłam że skóra jest gładsza i rozświetlona. Używam go jako tonik po umyciu twarzy. W dodatku zauważyłam że nawet tłuste produkty dzięki temu produktowi szybciej się wchłaniają. Bardzo polecam! W drodze już kolejne opakowanie.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • szybko się wchłania
    • nie ściąga twarzy
    • nie uczula
    • skóra jest gładsza, rozświetlona
    • po toniku szybciej się wchłaniają produkty.
  • 29 marca 2021 o 18:36
    pielęgnacja czy perfumy?
    Nie zliczę ile mam za sobą prób wykorzystania tego kosmetyku. Ile razy wydawało mi się, że mogę go spokojnie używać, tyle razy moja skóra mówiła mi stanowcze nie. Zacznę od tego, na co narzeka bardzo wiele osób w recenzjach poniżej. Ten produkt naprawdę może rozświetlić naszą skórę. Ale nie, nie natychmiast w samym momencie po jednym użyciu. W składzie tego płynu znajduje się kwas glikolowy. Kwas glikolowy złuszcza delikatnie martwy naskórek, odsłaniając jej nowe warstwy, a w efekcie rozświetlać skórę, rozjaśniać przebarwienia i wyrównywać koloryt. Możliwe jest to jedynie przy regularnym stosowaniu tego produktu. Niestety producent nie ma w zwyczaju podawać stężenia takich składników do wiadomości konsumentów. Wracając, naprawdę nie wiem, czy ten produkt to coś do pielęgnacji twarzy, czy ciała. A może perfumy? Zapach tej „esencji” jest tak mocny, że aż pali w gały. Bardzo długo utrzymuje się na skórze. Nie należę do wrażliwców, ale ten kosmetyk mnie przerósł. Po drugie, nie boję się alkoholu w składzie. Gdyby alkohol denat. był zakazany, taki produkt nie byłby nawet wypuszczony na rynek. Taki składnik może przesuszać i podrażniać skórę, ale nie musi. Całość psuje tylko ten zapach. Nie jestem w stanie zużyć tego produktu do twarzy, ale do ciała, dla rozświetlenia skóry po zimie, już tak. Chaotyczna ta recenzja, ale nie potrafię się jednoznacznie wypowiedzieć ma temat tego kosmetyku. Daję dwie gwiazdki za wydajność i efekt, który jakby nie było jest zauważalny.
  • 17 stycznia 2021 o 14:46
    efekt jak po zabiegu kwasami
    Mam ten kosmetyk ale w innej szacie graficznej. Ten który posiadam jest z dodatkiem kwasu glikolowego, Przeglądając katalog trafiłam na ten produkt i zamówiłam go bez przekonania, używam od krótkiego czasu i już zauważyłam, jak moja cera jest rozświetlona, mniej czerwona i przepięknie makijaż na niej wygląda, serio! Nie spodziewałam się takiego rezultatu, teraz jestem w pełni zadowolona z mojego stanu skóry i nigdy nie przestanę go używać a do tego jest mega wydajny-wystarczy parę kropel wylać na dłonie i wmasować a zapach jak ze salonu spa. To jest mój must have życia!
    Zalety:
    • działanie jak mówi producent
    • wydajny
  • 6 grudnia 2020 o 10:31
    Okropne działanie
    Dla mojej skóry ten kosmetyk to dramat. Działanie okropne... Wysusza moją cerę, po użyciu skóra swędzi i jest zaczerwieniona. Nie ma tu mowy o perfekcyjnej skórze. Totalny niewypał, tylko szkoda pieniędzy. Jedyne co to ładnie pachnie, łatwo się używa i ładna buteleczka. Nic więcej. Ten aktywator to jakaś katastrofa. Dałam mu kilka podejść, ale za każdym razem to samo....
    Zalety:
    • ładnie pachnie
    • łatwość aplikacji
    Wady:
    • podrażnia skórę, która potem swędzi
    • wysusza bardzo
    • słaby skład