Samoopalacze do twarzy

Bielenda Magic Bronze, Samoopalająca mgiełka 2 w 1

Bielenda Magic Bronze Samoopalająca mgiełka 2w1 do twarzy i ciała 150ml

KaRo_14
    19 czerwca 2022 o 23:08
    Dobry efekt za małe pieniądze
    Jako zdecydowana fanka samoopalaczy typu pianka/spray jestem całkiem zadowolona z właściwości mgiielki i efektów po zastosowaniu. Przy dobrym nawilżeniu skóry utrzymują się 5-7 dni! Potem porzadny peeling, ponowna aplikacjęa i dalej wygląda to dobrze. Zdecydowanie polecam osobom, które - tak jak ja - wolą aplikować "raz a dobrze" (no może tutaj tak że dwa razy trzeba :) i mają mentalną alergię na balsamy stopniowo brązujące, bo albo nic nie widać, albo jak już jest w końcu widoczna "opalenizna", to schodzi miejscowo brzydkimi plamami przy każdym dotknięciu nie wiedzieć czemu. Nie widzę wielkiej różnicy w porównaniu np. do sprayu Nivea. No może trochę zapach, ale jak na DHA to naprawdę nie ma tragedii. Nadaje się do twarzy, za co wielki plus, bo nie trzeba kupować drugiego osobnego kosmetyku (mam wrażliwą cerę skłonną do podrażnień). Dobry produkt.
    Zalety:
    • działanie zgodne z obietnicą producenta
    • nie wywoluje uczuleń/ podrażnień na twarzy
    • daje stosunkowo naturalny efekt
    • możliwość stopniowania koloru
    • nie robi zacieków
    • nie spływa
    • szybko wysycha
    • niska cena
    Wady:
    • zapach kilka godzin po aplikacji (zawiera DHA, więc wiadomo;)
  • 14 maja 2022 o 8:13
    Po kilku h super, następnego dnia pomarańcz
    Nałożyłam sobie tą mgiełkę w piątek w południe i po 2 h już ładny kolor. Jestem strasznym bladziochem, więc delikatny kolor od razu przypadł mi do gustu. Na opakowaniu była informacja, iż produkt jest dla karnacji jasnej i średniej. Gdy obudziłam się następnego dnia to szczerze mówiąc nie wiedziałam co robić. Nogi opalone fest jak kurczak z rożna, a reszta blada. Dodatkowo na kolanach niestety zacieki. Ogólnie po przeczytaniu innych opini nie wiedziałam czy kupić, ponieważ były bardzo rozbieżne. Teraz mogę się wypowiedzieć i jasno stwierdzić, iż to jest SAMOOPALACZ, nie mgiełka brązująca. Zapach również ma specyficzny. Ja nie polecam chyba, że lubicie takie kolory i nie wstydzicie się wyjść MOOCNO opalone.
    • Aplikator
    Wady:
    • Tworzące się zacieki
    • Długie otrzymywanie prawidłowego odcienia
    • Ciemny odcień końcowy
    • Łatwa zmywalność od samej wody
  • 12 maja 2022 o 8:45
    Pozostawia smug i zacieki, pachnie typowym samoopalaczem
    Do zakupu produktu przekonał mnie sposób aplikacji - spray nakładany bezpośrednio na skórę bez rozcierania, bez brudzenia rąk! Jednak już podczas pierwszej aplikacji stwierdziłam, że niestety nałożyć ten produkt zgodnie z zaleceniami producenta nie da się. Produkt po wyschnięciu daje się odczuć na skórze jako typowy samoopalacz. Produkt pozostawia na skórze smugi i zacieki. Próbowałam go nakładać dłonią, wtedy efekt zacieków jest mniejszy, ale niestety jest. prawdopodobnie odpowiada za to zbyt wodnista konsystencja. Zużyję go do końca, ale to będzie moja ostatnia przygoda z tym magicznym bronzerem.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • nie wysusza
    • efekt widoczny już po dwóch godzinach
    • ładnie brązowi skórę
    Wady:
    • pachnie typowym samoopalaczem
    • powoduje zacieki i plamy
    • kłopotliwy sposób aplikacji
  • 17 lutego 2022 o 13:52
    Produkt do robienia smug na ciele
    Kupiłam ten produkt, ponieważ skusiła mnie łatwa forma aplikacji. Wydawało mi się, że wystarczy spsikać skórę tą mgiełką, rozsmarować dłońmi i będzie piękna opalenizna. Niestety, w praktyce już tak kolorowo nie jest. Produkt na skórze jest bezbarwny, dlatego nie widać, czy rozprowadziliśmy go równiemiernie. Kolor opalenizny jest ogólnie ładny, nie jest to chamska pomarańcza, jednak gdy ten kolor ujawnia się na skórze, widać smugi, zacieki i nie wygląda to ładnie. Miałam wiele podejść do tego produktu, poświęcałam dużo czasu na dokładną aplikację samoopalacza, a efekt wciąż był słaby, nie udało się uniknąć smug.
    Zalety:
    • Ładny kolor na skórze
    • Nie śmierdzi
    Wady:
    • Smugi
    • Zacieki
    _inga
    17 lipca 2021 o 11:26
    Samoopalająca mgiełka 2 w 1 do twarzy i ciała, Magic Bronze, Bielenda
    Mgiełkę samoopalającą kupiłam na jednej z aukcji internetowych Opakowanie to butelka z atomizerem o pojemności 150 ml, zapłaciłam około 20 zł. Mam jasną karnację i moja skóra opala się najpierw na dość czerwonawy odcień dopiero potem opalenizna brązowej Kupiłam mgiełkę samoopalająca by wzmocnić efekt opalania i zaretuszować miejsca słabiej opalone . Mgiełka szybko się wchłania, nie pozostawia uczucia lepkości, jest wydajna, zapach typowy dla samoopalaczy, po wchłonięciu się w skórę nie brudzi. Duży plus za szybkość działania, efekt widoczny już po pierwszej aplikacji i wygodne praktyczne opakowanie . Podsumowując naturalna opalenizna bez plam, polecam.
    Zalety:
    • szybkość działania, efekt widoczny już po pierwszej aplikacji
    • pogłębia kolor opalenizny
    • nawilża i koi podrażniania po opalaniu
    • dobrze się wchłania, nie pozostawia uczucia lepkości
    • łatwa aplikacja
    Wady:
    • zapach typowy dla samoopalaczy