Emulsje, esencje i boostery

Caudalie Vinoperfect L'Essence Concentree Eclat Skoncentrowana esencja dodająca blasku

• 5 maja 2024 o 16:27
    Produkt nie za taką cenę.
    Jak na taką cenę produkt zbyt słaby. Esencja ma bardzo nieprzyjemny zapach, pozostawiała powłokę, która długo się wchłaniała. Najpierw trzeba było nanieść ją odczekać z 15 minut, żeby produkt chociaż trochę się wchłonął a potem nanieść kolejny produkt. Nie zauważyłam, żeby produkt miał jakiekolwiek działania. Nie kupię ten produkt ponownie. Bardzo dużo jest dobrych produktów ale o wiele niższych cenach.
    Zalety:
    Wady:
    • brak działań
    • długość wchłaniania
  • 17 sierpnia 2021 o 9:18
    Winogronowy blask !
    Esencja całkiem przyjemna w użytkowaniu. Aczkolwiek dochodzi dodatkowy krok w pielęgnacji. Stosuję ją po toniku a przed serum. Używam na całą buzię chyba , że nie mam czasu to chociaż na policzki , które dzięki temu zabiegowi wyglądają promienniej następnego dnia. Stosuję ją zawsze na noc. Nie wiem jakby się zachowała w ciągu dnia i na słońcu. Jest dość mocno perfumowana tzn intensywnie pachnie winogronem. Na początku mi to przeszkadzało ale z czasem się przyzwyczaiłam. Podbija działanie serum na przebarwienia. Myślę, że można ją używać zamiast toniku.
    Zalety:
    • Działanie,
    • Dodaje blasku,
    • Świetne w połączeniu z serum,
    • Zapach,
    • Wydajność,
    • Skład,
    Wady:
    • CENA zbyt wygórowana w stosunku do działania tego kosmetyku. Myślę, że łatwo można go zastąpić czymś tańszym a skuteczniejszym,
    • OPAKOWANIE kosmetyk idealny byłby w opakowaniu z atomizerem jako mgiełka,
  • 29 czerwca 2019 o 13:40
    Fajna
    Wodnista, łagodna esencja odpowiednia pod każdy krem. Szybko się wchłania, nie zostawia filmu, ale delikatnie zmiękcza skórę i - po czasie - faktycznie poprawia jej wygląd. Pomaga rozjaśnić ślady po niedoskonałościach i wyrównać koloryt cery. Używałam jej codziennie przez kilka miesięcy - choć droga, jest naprawdę wydajna. Dobrze jej się używało, choć jeśli ktoś liczy na szybkie i bardzo wyraźne efekty, to raczej nie ten adres - to delikatny kosmetyk, wg mnie dobry dla osób, które nie mają większych problemów z cerą i po prostu chcą wzbogacić swoją pielęgnację.
  • 9 lipca 2018 o 20:57
    Przyjemny i odświeżający tonik na każdą porę dnia
    Nie dajmy się zwieść chwytom marketingowym. Esencja Caudalie jest przede wszystkim przyzwoitym tonikiem. Zamkniętym w pięknym szklanym opakowaniu, ciężkim i mało praktycznym w użytkowaniu, ale jak cieszącym oko. Chyba każda kobieta tak ma, że zdarza jej się czasem kupić produkt nie dlatego, że go potrzebuje, ale dla samego faktu, że pięknie wygląda. No, prawie każda kobieta (piszę to na swoje usprawiedliwienie)... Wracając do sedna. Tonik ma klasyczną, wodnistą postać. Bardzo delikatnie pachnie, niedrażniąco. Producent deklaruje zawartość kwasu glikolowego w składzie (stąd "esencja dodająca blasku"), moim zdaniem w przypadku esencji Caudalie nie możemy spodziewać się wysokiej zawartości kwasu, a zaledwie homeopatycznej. Bardzo dobrze odświeża skórę, pozostawia ją gładką i przyjemną bez jakiegokolwiek filmu. Po użyciu toniku skóra na pewno lepiej przyjmuje inne produkty pielęgnacyjne. Nie spodziewałabym się po tym produkcie rozjaśnienia plam pigmentacyjnych, potrądzikowych. Ot przyzwoity, łagodny i upiększający tonik. Produkt jest relatywnie drogi, choć można go dostać w dwóch pojemnościach. Kupiłam większą, polecam zakupić mniejszą, ponieważ tonik jest bardzo wydajny. Dwa, nie jest tak rewelacyjny i zachwycający, żeby koniecznie mieć jego zapas w swojej szafce. Czy polecam ten produkt? Jeśli szukacie łagodnego i upiększającego toniku - tak. Jeśli szukacie produktu zwalczajacego niedoskonałości i lekko złuszczającego - nie, ten tonik będzie dla Was zbyt delikatny.