Kremy na dzień

Uzdrovisco Poranny krem przeciwzmarszczkowy `Czarny tulipan`

• 22 czerwca 2022 o 16:38
    Jest ok
    Lekki krem, idealny do porannej pielęgnacji. Ogólnie jest ok, ale bez efektu wow. Wg mnie idealny dla kobiet w wieku do 28 lat, kiedy nie ma jeszcze widocznych zmarszczek.
    Zalety:
    • Zapach, lekka konsystencja kremu, opakowanie
  • 11 marca 2022 o 15:01
    Krem na wczesne zmiarszczki
    Jestem po 40, mam już zmarszczki, ale bez przesady. Lubie lekkie kremy i ten taki jest. Szybko wchłania się się super rano pod makijaż. I potem czuje, że lekko spina mi skórę, żeby była bardziej napięta. Stosuję codziennie.
    Drogeria Super-Pharm
  • 22 listopada 2020 o 0:52
    Dobra baza pod makijaż
    Jest to jeden z pierwszych produktów marki Uzdrowisco po które sięgnęłam. Skusił mnie ten czarny tulipan w nazwie :) Krem ma lekką konsystencję, która faktycznie nawilża, bardzo delikatnie odżywia. Zaraz po nałożeniu skóra wygląda jak oo nałożeniu lekko rozświetlającej bazy, po ok 5 min aplikacji skóra staje się delikatnie satynowa. Według mnie to bardzo dobry krem pod makijaż. Używam delikatnych lub średnio kryjących podkładów. Żaden kosmetyk kolorowy nie "jeździł" mi na tym kremie. Kosmetyk ma dość mocny zapach, który utrzymuje się do 10 min po aplikacji. Może to właśnie zapach czarnego tulipana? :) Wyczuwam też nute ciemnych winogron. Dobry krem w przystępnej cenie.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Nawilżanie
    • Lekkie rozświetlenie cery
    • Bardzo fajny krem pod makijaż
    • Dostępność
    Wady:
    • Dość mocny zapach wyczuwalny dłuższą chwilę po aplikacji
    limot
    11 listopada 2020 o 11:22
    Zakochałam się w tym kremie od pierwszego użycia :)))
    I kolejny świetny produkt od Uzdrovisco ! To trzeci produkt który kupiłam zachwycona dwoma poprzednimi, czyli serum i tonikiem. (Jeśli ktoś ciekaw ich działania to obydwa zrecenzowałam, są w moim profilu KWC) Tym razem zacznę od zapachu. Jak dla mnie jest po prostu zniewalający i choćby z tego powodu tak przyjemnie się tego kremu używa. Druga fajna rzecz to konsystencja. Masełkowata, treściwa a jednocześnie lekka, nie zakleja skóry tłustym filmem, czego nie znoszę w kosmetykach. No i teraz działanie. Używając codziennie i dokładnie wklepując, zauważyłam : wyrównanie kolorytu, wzrost nawilżenia, wygładzenie skóry pod oczami, złagodzenie podrażnień i zaczerwienień oraz likwidację suchych skórek, które miałam wokół nosa i na policzkach. A zatem działa!!! Tu dodam, że mam wrażliwe oczy a ten krem, nakładany w ich okolice absolutnie nie podrażnia, więc można spokojnie go tam wklepać. Jeśli martwi kogoś cena to tu też mam dobrą wiadomość :-) Otóż krem jest niesamowicie wydajny, a że ma bardzo dobry skład, to uważam, że to się wyrównuje na zasadzie: lepiej kupić jeden porządny krem, niż dwa tanie byle jakie. No i ładna szata graficzna, to taki miły dodatek - na pudełku mamy też wszystko dokładnie opisane : jakie krem zawiera składniki, jak działają na skórę itd. Zatem podsumowując : szczerze polecam :-)) W Drogerii Natura bywa na promocjach tańszy! W Rossmannie też chyba jest.
  • 2 listopada 2020 o 11:33
    Ciekawa propozycja - recenzja po użyciu próbki
    Używa od:próbka
    Krem ma niezwykle lekką konsystencje, której dużo nie potrzeba by pokryć całą twarz. Idealnie się rozprowadza, szybko się wchłania, więc nie trzeba długo czekać przy pielęgnacji. Od kremu unosi się subtelny zapach, który nie jest jakiś mocny, ale jak się powącha to go czuć. Kwestia efektów, nie sądziłam, że po jakimś kremie będę tak czuła efekt ujędrnienia i wygładzenia, więc dla osób, które głównie tego potrzebują jest to idealna opcja, która sprawdza się jako krem przeciwzmarszczkowy. Wydaje mi się (bo nie miałam okazji przetestować), że będzie to idealny produkt pod makijaż, że będzie on się na nim fajnie trzymał i ładnie wyglądał właśnie przez to wygładzenie. Kwestia odżywienia akurat nie została u mnie zauważona, nie czułam tego, a nawilżenie jest, ale nie długotrwałe i nie mega intensywne - jest po prostu poprawne. Dla kogo bym poleciła? Chyba dla osób, które mają już nierówną strukturę skóry i chciałyby w jakiś sposób ją "wyprostować" niewielkim kosztem. Jeśli ktoś poszukuje nawilżenia głównie to raczej bym odradziła i szukałabym czegoś innego. Dla mnie fajna opcja, bo lekka, poprawiająca wizualnie skórę twarzy, które nie lepi się i na pewno będzie wydajna poprzez konsystencje. Gdyby to nawilżenie było lepsze, a odżywienie obecne to krem idealny byłby.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • subtelny zapachy
    • szybko się wchłania
    • efekty: wygładzenie, odczuwalne ujędrnienie, delikatne nawilżenie
    • prawdopodobnie będzie wydajny
    Wady:
    • brak odżywienia
    Otrzymałam do testów od marki/producenta