Szampony do włosów

Herbal Essences Bio:renew, Odżywczy szampon do włosów `Passiflora i mleko ryżowe`

Nasi użytkownicy zostawili 91 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Ravka90
    23 października 2021 o 12:31
    Lubię
    Miałam okazję już mieć kilka szamponów z tej serii i naprawdę je lubię. Cała seria trzyma poziom. Co do samego szamponu to na dzień dobry ma przepiękny, delikatny zapach. Mycie nim włosów to przyjemność, a gdy już włosy wyschną są przyjemne w dotyku. Po kilku użyciach są bardziej nawilżone i wygładzone. Może nawet mniej się puszą. Moje włosy nie są podatne na układanie/kręcenie ich, ale po szamponie jest chyba tylko trudniej... za to z pewnością wyglądają na zdrowsze.
    kama_m1
    7 października 2021 o 17:29
    Przyjemny szampon do codziennego użytku o bardzo pięknym zapachu :)
    Recenzowany szampon do włosów kupiłam w Hebe na promocji za ok. 15 zł. Skusiłam się na niego ze względu na zapach, który bardzo mi się spodobał w sklepie oraz efekty jakie obiecuje producent skłoniły mnie do jego zakupu. No to zacznijmy właśnie recenzję od zapachu, który bardzo mi się podoba, jest egzotyczny, cytrusowy, świeży, zdecydowanie wyczuwalna jest w nim marakuja, zapach bardzo umila mycie włosów unosi się w całej łazience, na włosach niestety już tak długo się nie utrzymuje, no ale tego nie oczekuje :) Opakowanie to klasyczna, butelka wykonana z dość grubego plastiku, ale miękkiego bardzo dobrze się go wyciska i aplikuje na włosy, dziurka jest niewielkich rozmiarów i wylewa tyle produktu ile chcemy. Pod koniec śmiało można postawić go na zakrętce by zużyć produkt do samego końca. Szata graficzna jest bardzo miła i przyjemna dla oka jak cała seria w sumie tych szamponów zdecydowanie przykuła moją uwagę na półce w sklepie :) kolorystyka fioletu z owocami - kusi :) Jego pojemność to 400 ml. Skład jest w moim odczuciu dobry, zawiera aż 90% składników roślinnych i pochodzenia naturalnego mamy tutaj m.in mleko ryżowe, na moich włosach nic złego nie wywołał, przesuszenia czy podrażnień. Konsystencja szamponu jest średnio-gęsta dla mnie idealna, nie spływa z rąk podczas nakładania więc nie marnuję produktu, bardzo dobrze się aplikuje, rewelacyjnie się pieni, wystarczy go niewielka ilość, równie dobrze się spłukuje z włosów. Produkt niesamowicie wydajny, używam go już ponad miesiąc - oczywiście nie sama bo z rodziną i jeszcze została mi niewielka ilość. Gama szamponów tej serii jest szeroka i znajdziemy zarówno szampon jak i odżywkę z danej serii - myślę, że każda włosomaniaczka znalazłaby odpowiednią serię dla siebie. No dobrze to przejdźmy do najważniejszej kwestii czyli działania, które całkiem miło mnie zaskoczyło. Szampon bardzo dobrze oczyszcza włosy z wszelkich zanieczyszczeń czy resztek po stylizacjach. Po umyciu włosy łatwo się rozczesują, są miękkie gładkie, lśniące. Zdecydowanie fajnie je odżywia, nadaje włosom zdrowszy wygląd, dodatkowo czuć, że włosy są nawilżone. Szampon nie spowodował szybszego przetłuszczania się włosów, nie obciążył ich i bardzo dobrze współgra z innymi produktami typu maski, odżywki. Produkt ogólnie jest łatwo dostępny np. w Hebe czy też online na stronie lub innych sklepach internetowych. Ogólnie jestem zadowolona z tego produktu i moim zdaniem jest idealny do codziennego użytkowania, moje włosy nie są bardzo wymagające, owszem są oklapnięte, cienkie, suche i elektryzują się bardzo, ale to taka ich już natura, żaden chyba szampon nie doda im super mega objętości :) dlatego szukam nawilżenia, regeneracji, odżywienia, oczyszczenia i ten szampon całkiem fajnie sobie radzi a do tego pięknie pachnie. :)
    Zalety:
    • duża pojemność, wygodne opakowanie z przyjemną szatą graficzną,
    • odpowiednia konsystencja, dobrze się pieni i spłukuje z włosów,
    • dobry skład,
    • nie obciąża, nie powoduje szybszego przetłuszczania się włosów, nie podrażnia,
    • skutecznie myje i oczyszcza włosy jak i skórę głowy,
    • pozostawia włosy miękkie, gładkie, lśniące,
    • włosy po nim łatwo się rozczesują, nie plączą się,
    • łatwo dostępny,
    • cena przyjazna dla portfela,
    • wydajny,
    • bardzo ładny, egzotyczny zapach marakui.
  • 15 kwietnia 2021 o 17:40
    Mój hit!
    Ten szampon miał bardzo dobre opinie, więc postanowiłam go zakupić. Moje włosy są zniszczone, suche, pozbawione blasku i matowe. Jestem blondynką, więc moje włosy potrzebują szczególnego nawilżenia. Ten szampon jest rewelacyjny! Piękne i wygodne opakowanie, szampon prześlicznie pachnie a moje włosy wygładził, nadał im blasku i zregenerował. Polecam zdecydowanie ten szampon!
    • wygładzenie
    • blask
  • 3 listopada 2020 o 20:55
    Mój ulubiony
    Szampon ma naturalny skład, pięknie pachnie i bardzo dobrze się pieni. Używam naprzemiennie różnych szamponów z tej linii i zawsze jestem tak samo zadowolona. W połączeniu z odżywką do włosów sprawia że moje włosy są lekkie, lśniące i dobrze odżywione. Zestaw szampon + odżywka Herbal Essences to mój numer 1 do pielęgnacji włosów.
    Zalety:
    • dobrze się pieni
    • pięknie pachnie
    • jest wydajny
    • często jest w dobrej promocji w Rossmannie
    Wady:
  • 16 października 2020 o 8:39
    Przyjemny szampon ale bez rewelacji
    Kierując się wieloma bardzo pozytywnymi opiniami na temat tego szamponu postanowiłam go nabyć i przetestować na własnych włosach. Uwagę zwraca piękna butelka i jej szata graficzna w moim ulubionym odcieniu fioletu. Szampon ma dużą pojemność i jest bardzo wydajny. Konsystencja jest bardzo przyjemna i bez problemu wypływa z butelki w odróżnieniu od odżywki z tej samej serii. Zamknięcie jest solidne i bez problemu da się otwierać. Produkt tworzy przyjemną pianę, która fajnie otula włosy. Co do zapachu to przyznam szczerze, że nieco się zawiodłam. Uwielbiam słodkie owocowe zapachy a po tylu opiniach na temat tego cudownego aromatu spodziewałam się prawdziwej owocowej eksplozji. Jednak nieco się rozczarowałam. Owszem szampon pachnie ładnie lekko słodko i owocowo ale żadnego szału nie ma. Osobiście znam kilka innych drogeryjnych szamponów, których zapach jest o niebo lepszy jak np. szampony Tresemme czy te Garniera z serii Hair Food. Nie zauważyłam również a raczej nie poczułam by zapach utrzymywał się dłużej na włosach. Co do właściwości pielęgnacyjnych jest to bardzo przyzwoity szampon do codziennej pielęgnacji. Ale zauważyłam, że lepiej sprawdza się solo lub użyty z odżywką innej marki. Odżywka z tej samej serii nie jest zbyt dobra i ewidentnie to ona odpowiada za szybsze przetłuszczenie i obciążenie włosów. Sam szampon sprawdza się zdecydowanie lepiej - włosy wyglądają świeżo i ładnie się układają.