Wody perfumowane damskie

Jeanne Arthes Perpetual Pearl EDP

• 13 listopada 2020 o 17:27
    zmysłowo słodka
    Uwielbiam ten zapach za tą nutkę orientu i czekolady ale trwałość mnie dobija : - ( podoba mi się połączenie nut, na serio genialne. Jeżeli szukasz czegoś słodkiego a trwałość nie jest najważniejsza to polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • trwałość
    • Flakon
  • 27 czerwca 2018 o 15:30
    Perfumy do używania od czasu do czasu
    Jeanne Arthes to marka francuskich perfum w przystępnych cenach, która mocno wzoruje się na innych, popularnych zapachach. Perpetual Pearl otrzymałam w prezencie od bliskiej osoby. Wiem, że obecnie można je zakupić w drogerii Hebe za około 50 złotych. Biorąc pod uwagę, że w tej cenie możemy zakupić opakowanie perfum o pojemności aż 100 ml, szkoda nie spróbować. Perfumy posiadają bardzo ładne, dwuczęściowe opakowanie wykonane z mocnego kartonu. Flakon jest z kolei sporego rozmiaru, wykonany ze szkła do którego dołączono zatyczkę w perłowym kolorze. Choć butelka perfum raczej nie przypomina tych z wyższej półki (szczególnie razi tutaj ta plastikowa, pomalowana na srebrno część pomiędzy butelką a atomizerem), najważniejsze, że jest schludna i prezentuje się ładnie w łazience lub na toaletce. Nie przyczepiam się. Perfumy chwilę po psiknięciu roztaczają zapach pełen słodkich nut czekolady i karmelu, zmieszanych z brzoskwinią. Po jakimś czasie dochodzi do tego nuta kwiatowa, różano-jaśminowa. Zapach jest zatem słodki, lekko pudrowy, z przewagą czekoladowo-karmelowej nuty, wzbogaconej o soczyste owoce i delikatne kwiaty. W moim odczuciu mogły zostać częściowo zainspirowane zapachem "La vie est belle" Lancome, aczkolwiek nie są to te same nuty zapachowe. Zapach jest bardzo kobiecy, przepełniony słodyczą, czasami wręcz mdły (przy codziennym stosowaniu, dlatego też warto robić sobie od niego przerwy). Perfumy mogą sprawdzić się zarówno na dzień, jak i na wieczór, są bowiem dość uniwersalne. Idealne na randkę, babski wieczór, wesele w rodzinie albo inną uroczystość :). O każdej porze roku. Jeżeli chodzi o trwałość to jest niestety mocno średnio - perfumy są wyczuwalne przez około 4 godziny, potem stopniowo zapach ulatnia się, aż do momentu, gdy dopiero mocniejsze pociągnięcie nosem tuż przy tkaninie swetra, bluzki lub sukienki spowoduje, że będziemy mogli jeszcze odrobinę je poczuć. Biorąc jednak pod uwagę niską cenę i dużą pojemność, nie ma co narzekać :). Perfumy wystarczą na naprawdę długo, nawet jeżeli w ciągu dnia spryskamy się nimi 2-3 razy.
    Zalety:
    • duża pojemność (100 ml),
    • bardzo przystępna cena (50 zł),
    • dość ładny flakon,
    • zapakowane w elegancki karton, sprawdzą się jako prezent,
    • są wydajne, wystarczają na długo,
    • mają słodki, kobiecy i uniwersalny zapach.
    Wady:
    • przy dłuższym stosowaniu zapach może wydawać się mdły,
    • mają średnią trwałość (około 4 godzin).
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie