Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Cien Aquarich, Głęboko oczyszczający peeling - żel do mycia twarzy

• 12 lutego 2023 o 10:15
    Średni
    O ile niebieski żel z tej samej serii jest naprawdę w porządku, tak ten mnie rozczarował. Konsystencja jest trochę za rzadka i żel potrafi kapać. Ogólnie dobrze domywa twarz z resztek makijażu, nie wysusza ani nie podrażnia, ale na pewno nie ma tutaj żadnego działania głęboko oczyszczającego, a tym bardziej peelingu. Owszem, żel ma drobinki, ale chyba tylko po to, żeby były, bo kompletnie nie czuć ich na skórze i jest ich zbyt mało, aby cokolwiek oczyściły. Na plus wydajność i bardzo niska cena. Opakowanie to tuba z klapką. Dość wygodne, aczkolwiek żel wycieka przez otwór i zastyga wokół.
    Zalety:
    • Dobrze domywa twarz.
    • Nie wysusza.
    • Nie podrażnia.
    • Wydajny.
    • Tani.
    Wady:
    • Nie ma deklarowanego działania głęboko oczyszczającego, a tym bardziej peelingu.
    • Za rzadki.
    • Wycieka z otworu i zastyga wokół niego.
  • 3 lutego 2022 o 22:32
    Może być
    Jest to raczej średniak, taki na ocenę między 3 a 4. Nie zachwycił mnie, dużo bardziej wolę trochę droższy peeling z łupinkami kokosa taki różowy z serii cien food for skin, ale jego nie było. Jest dość rzadki i patrząc na niego w opakowaniu myślałam, że bardzo szybko się skończy, jednak używam go już ponad miesiąc i jest jeszcze połowa lub więcej, więc mimo niepewnego pierwszego wrażenia jest dobrze. Skład może być, chociaż bywają lepsze, no ale to żel za raptem 4,99 zł. Zapach, sam wygląd itp. - wszystko mocno średnie. Nie jest to produkt, który mnie zachwycił i z którego korzystanie szczególnie by mi sprawiało radość, ale od biedy może być. Drobinek jest dość sporo, ale nie jest to raczej typowy peeling, raczej żel z drobinkami peelingującymi. Przy myciu twarzy je czuć trochę. Niestety czasem mam po nim zaczerwienioną skórę na polikach. Ogólnie jest to produkt typowo średni, chociaż też nie męczę się używając go.
    Zalety:
    • niska cena
    • wydajność, mimo, że jest rzadko
    • czuć drobinki na skórze (chociaż nie wiem czy coś robią, wierzę, że tak xD)
    • skóra wydaje się być całkiem ładna (poza tym, że czasem zaczerwieniona chwilę po użyciu)
    Wady:
    • czasem mam zaczerwienioną skórę po użyciu
    • jest trochę za mocny chyba
  • 13 stycznia 2022 o 20:05
    Zbyt agresywny dla skóry wrażliwej
    Zdecydowanie u mnie się nie sprawdził. Żel jest bardzo rzadki i mało wydajny. Zapach przyjemny, delikatny i szybko się ulatnia. Niestety dla mojej skóry wrażliwej, tłustej mieszanej, partiami suchej okazał się zbyt agresywny. Podrażnia skórę pozostawiając szczypanie i zaczerwienienie. Gdy przypadkiem dostanie się do oczu strasznie szczypią. Na plus duża pojemność, lekkie poręczne opakowanie łatwo się otwiera i zamyka. Widać zużycie produktu. Niska cena.
    Zalety:
    • duże opakowanie
    • widać zużycie
    • łatwo wydobyć produkt
    • dostępny w sieciach sklepu Lidl
    • tani
    Wady:
    • niestety mnie podrażnia, skóra jest zaczerwieniona i podrażniona
    • gdy dostanie się do oczu strasznie szczypią
    • mało wydajny
    • rzadka konsystencja
  • 14 czerwca 2021 o 8:18
    Fajny
    Pomimo wrażliwej i mieszanej cery żel bardzo dobrze sprawdza się u mnie przy codziennej pielęgnacji. Posiada odpowiednią ilość granulek (nie jest ich za dużo), które ładnie peelingują twarz. Konsystencja jest dość lejąca ale za to jest bardzo wydajny, gdyż już z małej ilości produktu robi się delikatna pianka. Produkt nie powoduje u mnie żadnego dyskomfortu- pieczenia, uczucia napięcia skóry ani wysuszenia.
    Zalety:
    • cena, ok. 4,99zł
    • delikatny
    • ładny zapach
    • wydajny
    Wady:
    • mógłby być bardziej gęsty
    • jak dla mnie granulki są aż za delikatne
  • 1 czerwca 2021 o 19:15
    Dla mnie trochę zbyt ostry
    Myślę, że cery tłuste będą zadowolone, jednak jeśli macie choć kawałek wrażliwszej czy suchej skóry to ten żel raczej odpada. Chyba, że faktycznie raz na jakiś czas zamiast zwykłego peelingu. Ja jednak wolę zrobić sobie enzymatyczny, bo jest delikatniejszy. Moim zdaniem drobinki są zbyt ostre. Nie ma ich jakoś mega dużo, ale nie pocierajcie podczas mycia zbyt mocno, bo nie o to chodzi w oczyszczaniu żeby obdrachać sobie buźkę :( Żel bardzo dobrze się pieni, więc twarz aż tak bardzo nie ucierpi przez pocieranie. Ja osobiście nie umyłabym tym żelem okolic oczu, bo bym się bała o delikatną skórę w tym miejscu. Używałam, wykonując bardzo delikatne ruchy - i tak też polecam każdemu. Żel dobrze oczyszczał i wygładzał, ale też bardzo wysuszał i wyraźnie ściągał skórę, czego bardzo nie lubię. Jest też mega wydajny. Zapach delikatny. Moim hitem jest spienianie tego żelu w kubeczku (który miał być do szamponów). Dzięki temu mamy samą pianę, bez tych ostrych drobinek i możemy się dobrze umyć bez maltretowania skóry i nadmiernego pocierania.
    Zalety:
    • Dobrze się pieni i oczyszcza
    Wady:
    • nie dla wrażliwszych i suchych cer
    • może wysuszać i ściągać
    • drobinki według mnie są zbyt ostre