Szampony do włosów

Schauma Nature Moments, Szampon do włosów normalnych `Zielone jabłko i pokrzywa`

• 20 czerwca 2023 o 3:38
    Nawet nawet
    Zakupiłam ten szampon bez zastanowienia.. po prostu wpadł mi w ręce na zakupach. Używałam go na wyjeździe, bez odżywki i mogę powiedziec ze spełnia swoje zadania bez problemu.. Wlosy po nim nie są tępe, szorstkie, nie utrudnia rozczesywania. Na plus ze przedłuża świeżość i faktycznie czuć ze skóra głosy jest oczyszczona ale nie podrażniona. Nie uzywam na co dzień takich typu rypaczy ale raz na jakiś czas mile widziany. Cena nie zaskakuje jak przy innych szamponach! I dodatkowym plusem jest ten duzy otwór które posiadają zawsze szampony z Schaumy. Polecam ????
    Zalety:
    • odświeża
    • nie podrażnia
    • daje radę bez odżywki do włosów
    • przedłuża świeżość
    • nie powoduje swędzenia czy łupieżu
    • dostępność w supermarketach
    • duzy otwór
  • 1 sierpnia 2022 o 13:25
    Średniak
    Produkt zakupiłam za ok 7 zł w lokalnej drogerii. Zamknięty jest w ładnej plastikowej butelce. Zapach jest słodki, soczyście jabłkowy. Konsystencja szamponu jest bardzo gęsta, co akurat lubię w tego typu produktach, ponieważ nie spływają z włosów. Szampon bardzo dobrze się rozprowadza i pieni. Nie potrzebujemy dużej ilości produktu, aby umyć nawet bardzo długie włosy. Na zaletach jednak tutaj się kończy. Produkt nie daje efektu świeżości i oczyszczenia na długo. Moje włosy już po kilku godzinach wyglądały na lekko przetłuszczone. Produkt powoduje również ich puszenie się i niesforność. Ja posiadam włosy niskoporowate, wiec rzadko kiedy zdarza mi się, aby były one puszące. Niestety nie sięgnę już po ten produkt ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • nie daje efektu świeżości i oczyszczenia
    • powoduje puszenie i trudności z rozczesywaniem
    Miroku
    16 czerwca 2022 o 21:05
    Tylko pachnie
    Kupiłam ten produkt ze względu na zapach zielonego jabłuszka, który uwielbiam i muszę przyznać, że jest świetnie odwzorowany. Intensywny, jabłkowy, wprawdzie trochę chemiczny, ale i tak uprzyjemnia mycie głowy. Ten szampon utwierdził mnie w przekonaniu, że moje włosy po prostu nie lubią wszelkich produktów Schwarzkopf& Henkel, czyli Gliss Kur, Syoss oraz Schauma właśnie. Są po nich po prostu brzydkie i nijakie-a włosy mam zdrowe i zadbane(tylko się przetłuszczają), mogę je umyć zwykłym szamponem pokrzywowym Polleny i będą zachowywać się o niebo lepiej niż po Schaumie. Recenzowany szampon dobrze się pieni i sprawia wrażenie dobrze myjącego. Włosy po jego użyciu niby są umyte, ale jednocześnie płaskie i bez życia. Totalnie nijakie, szybciej się przetłuszczają i sprawiają wrażenie dużo cieńszych i rzadszych niż w rzeczywistości, do tego w ogóle nie chcą się układać choćbym nie wiem jakiej odżywki użyła. Skóra głowy także nie była z niego zadowolona-pojawił się świąd i silne podrażnienie, w momencie jego odstawienia miałam nawet kilka krost na głowie-ewidentnie jego wina. Zużyłam jako płyn do kąpieli :D
  • 9 marca 2022 o 22:21
    Fajny
    Szampon ma bardzo piękny zapach dość długo się utrzymuje na włosach. Pieni się fajnie i oczyszcza skórę głowy. Lecz po nim włosy są suche i to jest dość wielki minus. Opakowanie ma praktyczne bardzo w stosowaniu
    Agawa8
    9 marca 2022 o 21:55
    nie dla mnie
    zapach jest pyszny - taki jak kiedyś "zielone jabłuszko", pieni się ok, aczkolwiek po umyciu moje mokre włosy tworzą wielki sfilcowany kołtun, nie ma szans nawet rękami lekko rozplątać, chyba że wyrywać włosy :(( potrzeba dużo odżywki aby jakoś okiełznać ten stan, na dodatek po użyciu zrobił mi się łupież :(( mówię nie, zużyję do innego celu
    Zalety:
    Wady:
    • bez szans na rozczesanie