Rozświetlające serum Embryolisse jest teoretycznie przeznaczone do twarzy, natomiast ze swoją cerą mieszaną, wymagającą raczej matowienia, niż błysku niekoniecznie tak właśnie wykorzystywałabym ten kosmetyk, więc początkowo otrzymana w aptece próbka aż tak mnie nie ucieszyła.
Do czasu aż odkryłam, że serum jest ultradelikatne, a ponieważ nagminnie niedosypiam, i z tego tytułu cierpię na równie nagminne cienie pod oczami, więc przetestowałam je pod oczy.
I... mamy to :-)!
Kosmetyk wspaniale zastępuje pielęgnacyjny krem lub żel pod oczy.
W składzie ma kwas hialuronowy i witaminę E – zbawcze dla nawilżenia skóry, oraz odżywcze ekstrakty z lucerny i łubinu, oraz rozświetlające mikropigmenty. Skład serum sprawia, że ma wspaniałe właściwości nawilżające i napinające skórę, oraz – oczywiście rozświetlające, więc moje oczy z wdzięcznością przyjęły ten żel, odwdzięczając się pięknym, wypoczętym wyglądem skóry wokół nich.
Do tego serum jest miłe w aplikacji. Ja dostałam bardzo wydajną próbkę, która wystarczyła mi na przeszło dwa tygodnie (pogubiłam się później w liczeniu dni, ale na bardzo długo) – kosmetyk jest po prostu niezwykle wydajny, a normalnie funkcjonuje w sprzedaży w ładnym cylinderku z pompką. Ultradelikatnie wmasowuje się w skórę, i ślicznie pachnie - bardzo subtelnie, świeżo, choć z nutkami kwiatów i wanilii. I subtelnie, natomiast skutecznie rozświetla, zapewniając efekt świeżej, młodej, gładkiej, wypoczętej skóry.
Kosmetyk jest drogi, ale bardzo wydajny, a przy stosowaniu jedynie pod oczy – okazuje się, że jego cena jest proporcjonalnie zbliżona do dermokosmetyków innych Marek, a nawet korzystniejsza, bo cylinderek ma pojemność aż 40 ml, a kremy pod oczy to z reguły tańsze tubki, ale zawierające jedynie 15 ml. Warto.
A krem działa bosko i nie wymaga już innego preparatu pielęgnacyjnego pod oczy na dzień, zaś dzięki doskonałej wchłanialności nadaje się pod makijaż – nie odbijają się na dolnych powiekach plamki tuszu do rzęs.
Gorąco polecam.
Zalety:
- skuteczność – nawilżona, gładka, rozświetlona, pozbawiona opuchnięć i cieni cera pod oczami, doskonale zastępuje krem lub żel pielęgnacyjny pod oczy,
- wydajność – stosowany pod oczy – bardzo wydajny – wystarcza maleńka kropla,
- wchłanialność – bardzo dobra – doskonale nadaje się pod makijaż,
- konsystencja – przyjemna, delikatna,
- zapach – śliczny – niemal bezwonny, ale świeży, bardzo subtelny, kwiatowo-waniliowy,
- opakowanie – ładne – skromny cylinderek z pompką (choć ja korzystałam z próbki)
Wady:
- cena – wysoka - ale serum jest bardzo wydajne, a przy stosowaniu jedynie pod oczy – jego cena jest nawet korzystniejsza, niż przy dermokosmetykach innych dobrych Marek, bo cylinderek ma pojemność aż 40 ml, a kremy pod oczy to z reguły tańsze tubki, ale zawierające jedynie 15 ml