Wody toaletowe damskie

Oriflame Eclat Mon Parfum EDP

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 stycznia 2023 o 10:35
    Przyjemna kompozycja zapachowa, jednak dla mnie te perfumy okazały się być zbyt eleganckie
    Zapach perfum Eclat Mon Parfum zachwycił mnie już od pierwszego powąchania. Jest ultra kobiecy, delikatny, szyprowo - kwiatowy. Radosny, świeży. Myślę , że najlepiej sprawdzi sie wiosną. Mamy tutaj nuty gruszki, białego irysa, akord DeLaire Boudoir. Francuska elegancja? Dokładnie tak. Dla mnie aż za bardzo i niestety mimo tego, że zapach zrobił na mnie bardzo dobre pierwsze wrażenie to zużyłam pół flakonu i oddałam go w inne ręce. Zapach jest bardzo szykowny, elegancki i niestety mnie zaczynał trochę męczyć. Jest słodko, świeżo i pudrowo, grzecznie, nieco mdło. Oczywiście zapach jest niezwykle kobiecy, wyrafinowany, ale jednak ja na co dzień lubię zapachy z delikatnym pazurkiem. Ten się wyróżnia i jest bardzo dobrze wyczuwalny przez otoczenie. Trwałość bardzo dobra, choć nie ukrywam że jak na perfumy przystało mogłaby być jeszcze lepsza. Mimo wszystko po porannym psiknięciu zapach jest wyczuwalny do wieczora, jednak jest już zdecydowanie bardziej delikatny. Flakonik prostokątny, przeźroczysty z czarną kokardką i złotą zatyczką pięknie prezentuje się na toaletce. Zapach nie jest brzydki, ale ja szukam jednak czegoś innego. Jednak wiem, ze są osoby którym perfumy te mogą mocno przypaść do gustu.
    Zalety:
    • elegancki zapach
    • nuty gruszki
    • trwałośc zadowalająca
    • cena w promocji przystepna
    • zgrabny flakon
    Wady:
    • cena regularna
  • 25 listopada 2022 o 14:41
    ultrakobiecy
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Tak jak w tytule recenzji - pierwsze skojarzenie po testach zapachu - ultrakobiecy, otulający zapach. Słodki, ale nie przesłodzony, nie ulep. Kremowy, otulający, pudrowy - ale nie duszny, nachalny. Elegancki, ale nie nudny. Zaskakująco trwały jak na Ori - dobre kilka godzin. Czuję w nim gruszkę, migdały, irysa. Kojarzy mi się z elegancką, kobiecą, pogodną osobą, raczej nie nastolatką. I nie z wampem, nie ma w nim nic drapieżnego. Opakowanie wygląda na urocze, ale znam tylko z obrazka, testowałam z próbek. Chociaż preferuję bardziej wyraziste, "ogoniaste" zapachy, mocno zastanawiam się nasd zakupem,,,
    AnaSky
    17 września 2022 o 19:27
    Otulający, pudrowy, trwały... Zakochałam się
    Ten zapach to kolejny przykład na to, że nie należy zamykać się na próbowanie nowych rzeczy, nawet (albo tym bardziej) jeśli nie mieszczą się w ramach naszych faworytów kategorii zapachowych. Faktem też jest, że wraz z wiekiem i nasze upodobania często się zmieniają. Eclat Mon Parfum to zapach szyprowo-kwiatowy. Ja zwykle gustowałam w zapachach, które są świeże, wodne, owocowe... Fakt, że Eclat Mon Parfum ma w sobie akordy owocowe, wodne i ozonowe. Przede wszystkim jest to jednak przepiękny pudrowy zapach. Czuję się nim po prostu przyjemnie otulona. Do tego jest bardzo trwały - towarzyszy mi cały dzień. Na ubraniach utrzymuje się nawet dnia kolejnego. Mimo że jest trwały - nie jest zapachem ciężkim. Zaczynałam od używania go zimą i tylko na specjalne okazje - teraz używam, kiedy mam na to ochotę, również latem. Dla mnie to zapach z kategorii sprawiających przyjemność. Może nie należy do najtańszych jak na perfumy katalogowe, ale bywa w promocji i naprawdę warto. Plus za szykowny flakon.
    Zalety:
    • świetna trwałość (utrzymuje się cały dzień na skórze, na ubraniach 2 dni)
    • bardzo przyjemny otulający, pudrowy zapach
    • wydajny, dzięki swojej trwałości
    • uroczy flakon
    Wady:
    • dla mnie jest bez wad
  • 19 kwietnia 2022 o 12:28
    Piękny zapach
    Zapach jest cudowny ,lekki ,przypomina mi trochu te cukierki irysy . Zapach się utrzymuje cały dzień na skórze a nawet do 2 dni na ubraniach . Perfum ma piekny ekluzywny flakonik ( fajny pomysł na prezent ) . Mniejsza buteleczkę można już kupić za jakiś 40 zł. A czasem warto poszukać na necie na jeszcze tańszej promocji. Perfum mnie nie uczulił oraz nie podrażnił mojej suchej skóry ( a mam skłonności do podrażnień ) . Perfum jest bardzo wydajny ,nie wiele trzeba żeby poczuć luksus za małe pieniądze .
    Zalety:
    • Piękny flakonik
    • Piękny zapach
    • Nie uczula
    • Nie podrażnia
    • Cena też ok
    • Wydajny
    • Nie brudzi ciuchów
    BorIza
    19 kwietnia 2022 o 12:25
    Uważam, że są godne uwagi.
    Uważam, że to jedne z lepszych perfum z tej półki cenowej. Uważam, że są eleganckie, z klasą, są wyważone! Można uznać je za uniwersalne? Nie ma w nich nic infantylnego ani mrocznego. Są świeże, a zarazem lekko pudrowe. Są kwiatowe, ale mają i owoc, który nadaje im dodatkowego wymiaru. Nie czuję w nich tanich i sztucznych składników. W mojej ocenie są dobrze zrobione. Jeżeli mają Panie możliwość to polecam wypróbowanie. Uważam, że dobrze odnajdą tu się wszystkie grupy wiekowe, nawet nastolatki :). Nadają się na dzień i na wieczór, na wszystkie pory roku, jednak w lato większość z nas dobrze czuje się w perfumach z morskim akcentem. Pewnie, nie każdemu się spodobają, ale co człowiek to inne gusta (niektórzy mogą uznać je za zbyt ciężkie, za mało wyróżniające się itp) . Jednak są komplementogenne, są dosyć trwałe (przez 1,5 godziny czuję je mocno, po 4 godzinach czuję je słabo, ale na drugi dzień czuję je znów na ubraniach, więc mój wniosek jest taki, że nos się do nich przyzwyczaja. Czuję je też na kimś, kiedy sama ich nie noszę). Cena: cena jest w porządku, a jeszcze lepsza, gdy są na promocjach, wtedy nie ma się do czego przyczepić. Uważam, że cena np. 70 zł za 50 ml jest jak najbardziej w porządku, za perfumy o średniej do dobrej trwałości, o zrownoważonej kompozycji zapachowej oraz średniej projekcji (na początku jest wysoka). Kupiłam format podróżny (8 ml) i na pewno wrócę do zapachu. Mogę zgodzić się z opiniami, że czuć tu jakąś katalogowość - tak, myślę, że po wielu godzinach zostaje taka baza, na której opiera się wiele perfum oriflame, jednak jest ona przyjemna, aczkolwiek nie wyróżnia się z tłumu. Myślę jednak, że większość odbiera dobrze te perfumy. Do pracy też będą w porządku, ale wiadomo - z umiarem :)