Serum do włosów

Stapiz Ha Essence, Aquatic Serum Rewitalizująca Kuracja w Ampułkach

• 18 listopada 2022 o 13:23
    Mi się sprawdzają
    A ja lubię ten produkt. Kupuję na sztuki, cena za jedną to ok. 6zł więc jest w miarę niska jak na produkt tego typu. W porównaniu z innymi ampułkami, które używałam właśnie ta nie jest wodnista, ma kremową konsystencję. Mam długie włosy, więc tak naprawdę nigdy nie stosuję tej ampułki jako samodzielny produkt, tylko zawsze albo dodaję ją do odżywki, albo nakładam już po odżywce, bo mam wrażenie, że sama taka jedna ampułka faktycznie mało co zdziała. Dodając do odżywki zauważyłam, że faktycznie wtedy włosy są bardziej miękkie i nawilżone niż przy użyciu samej odżywki. I taki sposób użycia właśnie polecam. Warto zauważyć, że na drugim miejscu w składzie znajduje się gliceryna - myślę, że osobom z wysokoporowatymi włosami może nie służyć ze względu na puszenie się włosów przez glicerynę. Ja zużyłam kilka sztuk tych ampułek i kupię je ponownie.
    Zalety:
    • nawilża,
    • odżywia,
    Wady:
  • 24 października 2021 o 13:52
    "tępe" włosy, brak nawilżenia
    Bardzo spodobał mi się sposób otwierania tych ampułek, wystarczy pociągnąć na plastik u góry (nie ma obawy skaleczenia szkłem). Konsystencja ampułki jest bardzo rzadka, wodnista. Bardzo trudno rozprowadzić ją po włosach. Moje włosy mają długość do ramion a miałam wrażenie, że dwie ampułki to wciąż mało. Serum na włosach trzymałam około 30 minut. Już podczas spłukiwania serum z włosów, miałam wrażenie, że ampułka nie zadziałała zgodnie z obietnicą producenta. Moje włosy bez nałożenia odżywki bardzo się plączą, ampułka Stapiz Ha Essense nie pomogła w tej kwestii. Włosy były bardzo trudne w rozczesaniu. Po wysuszeniu miałam problem z ich ułożeniem, były takie jakby "tępe". Rozjaśnione włosy potrzebują nawilżenia, aby dobrze wyglądały i się układały, niestety, ampułka nie nawilża włosów ani nie odżywia. Być może na włosach, które nie zostały poddane rozjaśnianiu sprawdzi się lepiej.
    Zalety:
    • wygodne otwieranie.
    Wady:
    • wodnista konsystencja,
    • brak nawilżenia,
    • włosy trudne w ułożeniu,
    • problem z rozczesaniem włosów,
    • brak odżywienia.
  • 25 września 2018 o 10:15
    Strata czasu i kasy
    Kuracje kupiłam w jednej z drogerii internetowych, nie znając prędzej w ogóle tej firmy. To był jednak bład. Produkt mimo stosowania się do zaleceń nie przyniósł żadnych rezultatów. Włosy jakie były takie też pozostały. Włosy nie były ani wygładzone ani lśniące. Produkt miał zgodnie z opisem producenta szybko i skutecznie zregenerować odbudować oraz optymalnie nawilżyć nasze włosy – hmm u mnie żaden z tych skutków nie nastąpił.