Podkłady

puroBIO cosmetics Sublime Drop Foundation Lekki podkład do twarzy

• 2 sierpnia 2021 o 21:03
    Nie dla tłustej cery z rozszerzonymi porami
    Ten podkład na tłustej cerze wygląda koszmarnie. Bardzo podkreśla rozszerzone pory i wygląda nieestetycznie. Potrafi robić smugi, łatwo się ściera, lekko ciemnieje. Jeden z najgorszych podkładów, jakie miałam. Jedyny plus, że w miarę długo jest matowy i dobrze współpracuje z różnymi kremami z filtrem.
    Zalety:
    • niewielka pojemność
    • spory wybór odcieni
    • w miarę dobrze kryje
    Wady:
    • brzydko wygląda na skórze
    • podkreśla rozszerzone pory
    • postarza
  • 7 czerwca 2021 o 14:19
    Trudny zawodnik.
    Nie można na nim polegać a szkoda, bo dobrze się zapowiadał. Bardzo trudny we współpracy. Nigdy nie wiadomo co z tego wyjdzie. Randomowo znika z twarzy i przesusza. Pomimo, że bardzo chciałam go polubić - nic z tego nie wyszło. Nie polecam! ZALETY: - Opakowanie. Mały słoiczek z matowego szkła, z pipetką. Wygodnie się dozuje. - Konsystencja mocno płynna. - Nie podrażnia. - Nie uczula. - Spora gama kolorystyczna (nawet dla bladziochów). - Nie powoduje wysypu. - Przyjemny skład. WADY: - Cena - jak za JEDYNIE 15 ml jest zbójecka. - Opakowanie. Przy tego typu płynnym produkcie miło byłoby gdyby producent umieścił w środku kulkę, która pomagałaby rozmieszać produkt. - Bardzo szybko zastyga. Trzeba z nim bardzo szybko pracować, a i to nie daje gwarancji powodzenia. Jedynie dla wprawionych osób, początkujące mogą się mocno zrazić. - Nie wygląda korzystnie. Obojętnie czy nałoży się go gąbeczką, palcami, pędzlami. "Ciastkuje się" i warzy. - Podkreśla suche skórki i wysusza przy regularnym stosowaniu. - Schodzi z twarzy plackami. - Schodzi pod wpływem wody, mokrych dłoni, nawet potu! - Brudzi ubrania.
  • 21 stycznia 2021 o 11:37
    O nie
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Testowałam odcień 02, jest jeszcze jaśniejszy, ale ten jest serio jasny. Zużyłam kilka próbek, które sobie wybrałam przy okazji zakupów na ecco verde. Jest to podkład, z którym naprawdę ciężko się współpracuje. Nakładam podkłady płynne pędzlem i mam w tym wprawę , ale poległam przy tym podkładzie. Pozostawia smugi przy nakładaniu, w po niedługiej chwili i tak się ciastkuje na twarzy. Nie wygląda w żaden sposób naturalnie i nie jest trwały. Kryje średnio, ale najgorsza kwestia to podkreślanie porów na twarzy. Za taką naturę to ja podziękuję. Lepiej się w ogóle nie malować , niż czymś takim.
    Zalety:
    • skład
    • odcień 02 nawet dobry i jasny
    • cena jak za te 15ml
    • smugi
    • ścieranie
    • trwałość
    • nienaturalny wygląd
  • 23 marca 2020 o 19:21
    chyba najgorszy podkład jaki miałam, a na pewno w czołówce
    Nie polecam. Trudny w aplikacji, tworzył na twarzy szybko zastygające smugi. Jak już udało mi się rozetrzeć go na twarzy wyglądał pięknie,ale tylko przez godzinę, może dwie, potem się warzył i brzydko ścierał. Testowany na wielu kremach i z różnymi pudrami, efekt zawsze ten sam- po 4 godzinach ciastko na twarzy i nieestetyczne placki. Znam lepsze podkłady za zdecydowanie niższą cenę :)
    Zalety:
    • piękna cera przez pierwszą godzinę od aplikacji :D
    • nietestowany na zwierzętach!
    • szklana buteleczka
    • aplikator z pipetką
    Wady:
    • ciężka aplikacja
    • zdecydowanie za wysoka cena
    • warzy się i ściera- wytrzymuje na twarzy może 4 godziny
  • 3 listopada 2019 o 14:57
    Nie polecam
    Bardzo trudno nakładający się podkład. Pomimo dobrego nawilżenia cery, podkład bardzo ciężko się rozprowadza, zostawia zastygającą smugi. Bardzo trudno je rozetrzeć. Bardzo wysusza, mam wrażenie że niszczy cerę. Staram się z reguły, nawet nienajlepiej sprawdzające się kosmetyki zużywać do końca, mam bezproblemową cerę, ale w tym przypadku nie dałam rady. Podkład wylądował w koszu no trzech użyciach. Zdecydowanie odradzam.
    Zalety:
    Wady:
    • Trudno się rozprowadza
    • Bardzo wysusza