Balsamy do ust

Lip Smacker Disney x Lip Smacker, Tsum Tsum Lip Balm Balsam do ust (różne rodzaje)

• 18 marca 2023 o 14:35
    Uroczy gadżet do…niczego
    Balsam otrzymałam w prezencie, wiec go używam. Krzywdy nie robi, ale żadnej z obietnic producenta nie spełnia. A szkoda. Postawiono na wygląd, a nie na funkcjonalność i zalety użytkowe produktu, co niestety da się odczuć. Seria balsamów inspirowanych postaciami z bajek miała szansę na powodzenie. Czy ją wykorzystała? Moim zdaniem nie, przynajmniej w przypadku produktu, który recenzuję. Balsam zgodnie z obietnicami producenta miał być pielęgnacyjny, nawilżać usta, odżywiać, zmiękczać je i poprawiać ich kondycje. Nie ma się co za dużo nad tym rozwodzić, bo u mnie nie spełnia żadnej z tych ról. Moje usta są wygładzone tylko w momencie, gdy balsam się na nich znajduje. Wygładzanie znika w tempie ekspresowym wraz z nim. Mój egzemplarz to urocza MINNIE. Produkt jest fajnie opakowany, ma przyjemny, owocowy zapach i smak oraz łososiowo-brzoskwiniowo-różowy kolor w opakowaniu. Nałożony na usta szybko z nich znika. Nie robiąc dla nich po prostu nic. Ładny gadżet, dla którego trudno mi znaleźć zastosowanie.
    Zalety:
    • Zachęcający, uroczy design
    • Ładny zapach i przyjemny smak
    • Nie robi ustom krzywdy
    Wady:
    • Nie spełnia obietnic producenta
    • Nie nawilża
    • Nie poprawia kondycji ust
    • Nie odżywia
    • Nie pielęgnuje
  • 11 marca 2023 o 17:41
    Ładnie wygląda, ale nic poza tym
    To oczywiste, że kupiłam głównie ze względu na opakowanie. Faktycznie zdobywa serce, więc ciężko się oprzeć. Szkoda, że za ślicznym wyglądem niestety nie stoi dobra jakość… Produkt dostępny w różnych wersjach zarówno stacjonarnie, przede wszystkim w Rossmannie, i online. Cena jest w miarę przystępna, więc też zachęca do zakupu. Przede wszystkim uwagę zwracają prześliczne opakowania. Pewnie mają przyciągnąć dzieciaki, ale co tu dużo ukrywać, sama dałam się złapać na śliczną wersję z Olafem. Trzymałam w torebce, opakowanie po 3 tygodniach było już odrapane i nie wyglądało tak okazale. Pomadka ma lekką konsystencję, nie skleja ust. Sztyft jest miękki w kolorze jasnoróżowym, aplikacja przyjemna. Na plus działa również zapach. Nie mam dużych przesuszeń na ustach, więc też nie potrzebuję specyficznego nawilżenia, ale ten balsam nawet u mnie niespecjalnie się sprawdził. Niestety nie nawilża jakoś szczególnie. Czuję to nawilżenie tylko wtedy, kiedy mam balsam do ustach, kiedy się wchłonie nic z tego nie zostaje. Nie widzę też jakiegoś odżywienia i zmiękczenia. Nie spełnia na pewno obietnic producenta. Dałam się skusić, ale na pewno nie popełnię tego błędu drugi raz.
  • 22 stycznia 2022 o 19:43
    Słaby balsam w ładnym opakowaniu
    Produkt zakupiony w Rossmann dla córci, wybrałam wersja z Arielka o grejpfrutowym zapachu sztyft ma jasnoróżowy kolor o lekkiej natłuszczającej konsystencji po nałożeniu na ustach balsam subtelnie barwi je na różowo nadaje im blasku nie zawiera drobin kolor jest prawie nie widoczny balsam słabo nawilża usta niestety nie jestem zadowolona z produktu ani ja ani córcia pomimo uroczego opakowania
    Zalety:
    • Dostępność
    • Urocze opakowanie
    • Konsystencja
    • Nadaje ładny kolor
    Wady:
    • Słabo nawilża pielęgnuje usta
  • 10 sierpnia 2021 o 22:53
    Zbędny gadżet.
    Ja: Szminki to nieodłączny element mojego codziennego makijażu. Uwielbiam podkreślać usta żywymi i mocnymi kolorami. Jestem wielkim fanem odcieni czerwonych. Lubię szminki klasyczne, w płynie. Satynowe, matowe czy błyszczące – każdy rodzaj znajduje się w mojej kosmetyczce. Często mam przesuszone usta i wymagają intensywnej regeneracji. Oczekiwania: Fajny smak i zapach. Opakowanie: Wygląda dość fajnie, inaczej. W zależności od wybranej szminki mamy do dyspozycji różne postacie od księżniczek po Gwiezdne wojny. Niestety wrzucona luzem do torebki nieco się niszczy. Wrażenia: Lip Smaker to gadżet więc nie mam żadnych oczekiwań w stosunku do działania. To ma fajnie wyglądać, ciekawie smakować i właściwie tyle. Te cechy spełnia. Ja miałam okazję przetestować Kopciuszka jak Vadera. Po użyciu zapach relatywnie długo utrzymuje się na ustach – czuć go. Smak wypada nieco gorzej – jest mocno chemiczny. Konsystencja jest fajna, dość zbita, ale aplikator pozwala na precyzyjne nałożenie kosmetyku. Pod wpływem ciepła ładnie się rozpuszcza i rozprowadza na ustach. Zostawia bezbarwną, połyskującą warstwę. Nie nawilża i nie regeneruje, ale nie takie jego zadanie. Minusem jest skład produktu – wypada dość kiepsko. Smacker dostałam w prezencie i właściwie tylko dlatego go zużyję, ale sama bym się nie skusiła na tego typu produkt. Uważam go za zbędny gadżet, w dodatku przepłacony.
  • 19 lutego 2020 o 23:02
    Zabawka dla większych i mniejszych dziewczynek
    Już od dłuższego czasu jestem przywiązana do Lip Smackerów i idę do sklepu po kolejny jeszcze zanim skończy mi się poprzedni. Choć na ogół w Polsce nie ma zbyt wielu wariantów, to zawsze udaje mi się znaleźć jakiś zaspokajający moje oczekiwania. Tym razem marka miło zaskoczyła mnie prześlicznymi opakowaniami, które idą w parze z pięknym aromatem. Jak przystało na prawdziwą fankę Gwiezdnych Wojen, sięgnęłam po księżniczkę Leię, Moja stoczyła prawdziwą bitwę z otwartym w torebce długopisem, nadal pozostaje jednak słodka. Na opakowaniu od razu widoczna jest informacja o smaku cynamonu i rzeczywiście, od razu wyczuwamy przyjemny, cynamonowy zapach. Smak jest bardzo kuszący i tuż po aplikacji trzeba wykazać się dużą siłą woli, aby nie zlizać pomadki z ust. Zależnie od tego, czego oczekujemy od pomadki, w różnym stopniu ocenimy jej efekty. Pomadka niestety bardziej natłuszcza niż nawilża, stąd używam jej jako ochronnej, a nie pielęgnacyjnej. Nie sprawdzi się też przy bardzo suchej skórze ust. O ile jej same nie zliżemy, to wystarczająco długo utrzymuje się na ustach. Jest również szalenie wydajna, choć ze względu na kształt opakowania koniec trzeba wydobyć palcem. Szukałam sobie raczej zabawnego gadżetu i lekkiej pomadki - w tej roli Lip Smacker zasługuje na medal.
    Zalety:
    • smak
    • ochrona
    Wady:
    • bardziej natłuszcza niż nawilża

Zobacz także inne Balsamy do ust