Za 219 złotych otrzymujemy aż 29g produktu. Cena wysoka, lecz gramatura także duża. Puder jest drobno zmielony, posiadam go w wersji jaśniejszej (są dwie, jaśniejsza i ciemniejsza), zawiera złote drobinki, które odrazu zaznacze są widoczne na twarzy. Umiejętnie nałożony daje przepiękne WYKOŃCZENIE makijażu. Trzeba pamiętać o tym, że nie jest to puder utrwalający, bo on nam makijażu samodzielnie nie utrzyma ! Puder zdecydowanie należy do tego typu "mniej znaczy lepiej", nałożony standardowo na twarz jako utrwalenia makijażu - efekt dyskoteki gwarantowany. Ten puder, dla tych, którzy lubią bardzo delikatne rozświetlacze - mógłby za niego robić, wyobraźcie sobie więc jak mocno jest to odbijający puder z drobinkami. Stosuję go na już przypudrowaną twarz (pudrem utrwalającym), delikatnie omiatając twarz, w minimalnej ilości - tak zastosowany daje na prawdę piękne, zdrowe wykończenie. Polecam na pewno dla osób z suchą, bardzo suchą skórą, jako puder którym leciutko omiatamy twarz, lub jako rozświetlacz jeśli ktoś lubi delikatne rozświetlenie. Nie polecam osobom dojrzałym (przez zawarte drobinki), cera mieszana hmm no nie wiem, natomiast cera tłusta będzie wyglądać jak choinka ... Gdyby ktoś szukał porównania to na pewno NIE jest to coś jak puder al'a Hourglass - tym da się utrwalić makijaż, nie da się z nim przesadzić, odbija światło, nie ma drobinek i twarz wygląda po prostu na zdrową, wypoczętą, natomiast z Laurą przesadzić bardzo łatwo, ma miliony złotych drobinek (widocznych na twarzy gołym okiem), więc nadaje się jedynie do delikatnego omiecenia twarzy już na sam koniec makijażu. Mam cerę suchą, więc żałować, nie żałuje, że go kupiłam, u mnie, użyty w minimalnej ilości ożywia cerę, lecz chyba więcej nie kupię. Na sam koniec muszę stwierdzić, że Hourglass wygrywa w tym pojedynku (choć są to inne wykoczenia), Hourglass w niewidoczny sposób upiększa twarz, nie da się tego nazwać, co on robi, ale robi to. Laura sprawia, że cera nabiera DOSŁOWNIE blasku.
- Trwałość