Kremy pod oczy

Alverde Augencreme Frische mit Bachblüten Krem pod oczy

• 4 marca 2019 o 20:01
    Dobry
    Używam go z dwa miesiące i już prawie go kończę, więc czas na ocenę. Krem wzięłam z ciekawości, bo naturalny skład i przystępna cena ok.3-4 e. Moja skóra pod oczami nie jest jakaś wybredna, chociaż troszkę sucha i cienka. Mimo 23 lat mam lekkie zmarszczki mimiczne pod oczami. Ma wygodną tubkę z dzióbkiem. Odkręcaną. Krem jest biały i średnio gęsty. Mimo to jest naprawdę bardzo dobrze nawilżający i odżywczy. Przed nim używałam niebieskiego Vianka, który wydawał mi się super nawilżający, ale ten przy Vianku jest jeszcze bardziej odżywczy. Krem potrzebuje chwili by się wchłonąć. Mnie to nie przeszkadza, bo moje serum do twarzy też potrzebuje chwili. Tak z 5 min i można robić makijaż. Wtedy nic się nie smuży, itd. Krem nie jest tłusty. Bardziej taki suchy jak się wchłonie. Zauważyłam, że te kremy typu Alverde czy Alterra tak mają. Makijaż trzyma się na nim bez zarzutu. Nie daje efektu mgły, także jak ktoś nosi soczewki jak ja, to duży plus. Co zauważyłam po tych 2 miesiącach użytkowania ? Na pewno skóra jest dobrze nawilżona i odżywiona. Ale nie widać jakiegoś napięcia skóry a już na pewno zmarszczki mimiczne się nie zmniejszyły. Mimo, że producent do obiecuje. Na dzień i na noc jest świetny. Chociaż czuję, że na noc chyba już potrzebuję czegoś mocniejszego na te zmarszczki moje :p Chociaż nie wykluczam, że jeszcze go nas dzień kupię kiedyś.
    Wady:
    • Może średnia wydajność ,bo po 2 mies się kończy a normalnie z 3 mies używam kremów pod oczy
  • 6 listopada 2018 o 20:09
    Absolutny hit!!!!
    Mam 25 lat, brak zmarszczek, ale za to ogromne worki pod oczami. Przetestowałam już kilka kremów, m.in. Neutrogenę, Ziaję czy Mincer Pharmę i żaden mnie nie powalił. W kremie Alverde z kwiatami Bacha zakochałam się od pierwszego użycia, bo już po pierwszym użyciu zminimalizował moje worki. Cud! Krem jest w tubce z zakrętką do dołu, biały, bezzapachowy, lekki, ma kremową konsystencję jest nietłusty. Idealny dla osób noszących soczewki kontaktowe, czyli dla mnie, inne kremy przez tłustość potrafiły wchodzić w oczy. Ten krem mnie zaskoczył, bo producent nie chwali się tym, że krem jest lekki, żelowy, nietłusty itp., a w rzeczywistości to najlżejszy i najszybciej wchłaniający się krem pod oczy jaki używałam!!! Zawiera m.in. kwas hialuronowy, olejek migdałowy, witaminę E i mieszankę kwiatów Bacha. Świetnie nawilża okolice oczu, jest nietłusty, korektor wygląda na nim cudownie i przede wszystkim niweluje worki pod oczami prawie do minimum! Będzie idealny dla 25+, 30+ oraz dla wszystkich osób z wielkimi workami pod oczami. :)
    Zalety:
    • szybciutko się wchłania
    • niweluje worki pod oczami
    • super nawilża i wygładza
    • świetny przy soczewkach kontaktowych
    • niedrogi
    • wydajny
    • bezzapachowy
    • naturalny skład,
    • świetnie współgra z korektorem
    • efekty bardziej wypoczętych oczu bez worków zauważyłam już po pierwszym użyciu :)

Zobacz także inne Kremy pod oczy