Maseczki w płachcie

Mediheal E.G.T, Timetox Ampoule Mask Ex Firming Maska - ampułka odmładzająco-przeciwzmarszczkowa

• 31 marca 2025 o 20:13
    Dla mnie się podoba
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Bardzo fajna wygładzająca maska dzięki której moja cera wygląda na mniej zmęczoną. Płachta jak zawsze baaaardzo nasączona, komfortowo układa się na twarzy. Idealna przed wieczornym wyjściem żeby dobrze wyglądać :)
  • 2 stycznia 2025 o 23:29
    Wraz z maską z kolagenem tej marki (collagen impact)należy do moich dwóch faworytow Mediheal
    Trochę się od siebie różnią, ale obie mają satysfakcjonujace działanie. Nie wiem ile zużyłam do tej pory, ale spokojnie po kilkanaście z każdej, jak nie więcej,przestałam już liczyć, obie trafiają do mnie naprzemiennie od wielu miesięcy. Maska z kolagenem (collagen impact),sam kolagen ma dużo wyżej niż ta,bo na 5 miejscu,jest też bardziej nawilżająco - nasycajaca skórę,jakby bardziej odżywcza,dzięki czemu umęczona skóra wydaje się po prostu bardziej świeża, no bo taka napita,nasycona skóra zawsze wygląda po prostu młodziej,drobne zmarszczki są wtedy mniej widoczne. E.G.T ma w składzie dalej niż w tamtej kolagen, ale za to wyżej heksapeptyd, jest jakby bardziej tonizująca skórę, nawilżenie jest takie bardziej "wodne", ale trzeba je czyms jeszcze potem "zamknąć". W składzie e.g.t mamy glicerynę,kwas hialuronowy, mocznik w formie przenikającej przez warstwę rogową skóry, ekstrakt z portulaki,aloes,beta glukan, wodę różana, centella,kolagen, heksapeptyd a później kadzidłowiec indyjski,wyciąg z wierzby o właściwościach przeciwzapalnych, betaine,alantoinę,argininę,adenozynę itd. To skład niejako lżejszy dla skóry, niż wersja z kolagenem, ale nadal odświeżający, kojący,nawilżający i wygładzający skórę, lekko też prasujący drobne zmarszczki. Lubię użyć ją przed mixem dobrego toneru, z moimi peptydami (np cos de Baha) ,pod krem z filtrem, kiedy to zależy mi na gładkości skóry, jej rozjaśnieniu,napięciu i wyblurowaniu pod inne produkty,odświeżeniu i ukojeniu,kiedy skóra nie wygląda na taki moment,że nawilżenia i odżywienia trzeba jej po korek,ale coś by dodatkowo przyjęła żeby się rozruszać, wygładzić i nawodnić ;). Glikol jest w niej dalej,niż wersji z kolagenem także nie jest aż tak mocno nasycająca,jest mniejsze ryzyko zapchania,ale pewne składniki się powtarzają. Za to kiedy moja skóra wydaje się wymęczona odwodnieniem i brakuje jej elastyczności sięgam po maskę collagen impact mediheal,kiedy potrzebuje przede wszystkim nawilżenia i stonizowania,to wersję niebieską (n.m.f). Zawsze któraś z tych trzech kupuje kiedy przychodzi promocja i stosuje 2,3 razy w tygodniu na pewno. Wyjątek zrobiłam kiedy od kwasów naruszyłam barierę bhl i trzeba było bardziej inwestować w barierowe kremy i serum i nie chciałam przedobrzyc z składnikami z tej maski,ktore mogłyby nadmierny wysyp jeszcze bardziej rozkręcić. Serum o składzie kolegen lub e.g.t to byłby sztos, jak do tej pory znalazłam na amazon coś na kształ tego, ale wersji granatowej (n.m.f. ) oraz serum/ampułka wersjI tea tree z centella. Oba rozważam. Chce wam tylko powiedzieć, że obie te wersje (n.m.f i tea tree) posiadają też swoje kremy i tonery :) jeśli lubicie akurat te maski, to warto im się przyjrzeć. Jak na złość wersji kolagen czy e.g.t nie widzę w takiej formie. Może źle szukam, a może się z tym rozkręcają, kto wie. Jedynie z nazwą collagen Mediheal co do tej pory odkrylam to te ich płatki (tzw.pady), ale ten typ pielegnacji jakos mnie nie przekonuje, z wacików zrezygnowałam, a na pewno ograniczyłam, żeby zastapic, to płatkami nakladanymi jednorazowo na twarz, a wiadomo, że na jeden to za mało ;D no bez sensu i bardzo nie eko i jeszcze za 140 zł za 100 takich. Już same te płachty wystarczają, ale przynajmniej obejmują całą twarz. Zdecydowanie wtedy już wolę zainwestować taką sumę np w maskę Medicube (ale chyba tylko u nas taka droga, nie myśląc o popularnym portalu aukcyjnym gdzie raczej podróbki za 50 zł,to na jednym z portali z azjatycka pielęgnacja,to koszt około 90 zl w cenie regularnej). Ewentualnie dwa czteropaki masek Biodance (około 70 zł jeden) lub 10 paczek e.g.t lub collagen,zważywszy że da się je użyć na dwa razy,to już w ogóle jesteśmy w domu a że bywają ja promocji po 7-8 złotych to wyszłoby jeszcze mniej. O Biodance słyszałam od pierwszych znajomych testujących,że sztos, raz w tygodniu pół dnia z nią na twarzy to bajka,noc niekoniecznie jak jest promowane, bo po 4-5 h się w większości wchlania i pózniej może dawać uczucie sciągnięcia, które może nas po prostu obudzić, za to daje super miękkość i nawilżenie, glass trzyma się do zmycia,ale nawilżenie zależnie od typu skóry trzyma się 2,3 dni. O Medicube też pozytywy, jej forma spoko,wygodniejsza do spania,a z tego co już pierwsze słuchy mnie doszły super ujedrnienie, napięcie i też niezłe nawilzenie z efektem glow. Ma formę żelu nakładanego pędzlem na twarz, który zastyga a rano ściaga się jak maska peel of. Oba kosmetyki są już viralem. Także ten,140 zł za pady z mediheal,to już przegięcie,można to lepiej zainwestować,a zawartość koreańskich padów,to nic innego jak zawartość esencji czy tonerów,po prostu w innej formie. No ale wracając do e.g.t, maska naprawdę ładnie wygładza,koi i napina, do tego twarz wygląda tak świeżo i zdrowo,nie ma po niej takiego typowego koreańskiego lepkiego glassu, mi ten płyn wchłania się pozniej szybciej niz wersji collagen, ale to też może kwestia mojej skóry,która jest już dojrzalsza,ale mieszana i ma po prostu duże potrzeby nawodnienia. Do tego zaczerwienienia są złagodzone,nawet te od wyprysków,które normalnie pojawiają mi się raz na jakiś czas w niezbyt dużej ilości. Nic mnie dotychczas nie podrażnila,nie zapchała, ma wygodna cienka płachtę i jest dobrze nasączona,starczy spokojnie na dwa razy, przed drugim razem trzymam ją szczelnie zamknięta w lodówce. Ma u mnie 5.
    Zalety:
    • maska o widocznym działaniu, jak zabieg kosmetyczny
    • regularnie stosowana ujędrnia, napina i poprawia fakturę skóry
    • wygładza, drobne zmarszczki są mniej widoczne
    • nawilża
    • koi
    • ujędrnia i napina
    • rozjaśnia i tonizuje
    • odświeża
    • lzejsze nasycenie skóry, niż mediheal impact collagen, glikol dalej w składzie, mniejszy potencjał zapchania
    • dobry skład: ekstrakty (w tym z portulaki), kwas hialuronowy, mocznik, aloes, beta glukan, woda różana, centella,kolagen, heksapeptyd a później kadzidłowiec indyjski,wyciąg z wierzby o właściwościach przeciwzapalnych, betaina,alantoina,arginina,adenozyna itd.
    • nie podrażnia
    • dobrze nasączona i wygodna płachta, nie jest za gruba
    • starczy na dwa razy
    • często w promocjach
    Wady:
    • Cena regularna
  • 2 grudnia 2024 o 13:47
    Kolejna dobra propozycja od Mediheal
    Jestem fanką masek od Mediheal. Większość, które do tej pory używałam, spełniały w pełni moje oczekiwania. Wersja Timetox nie była w tym aspekcie wyjątkiem. Maska jest dostępna w saszetce, którą da się otworzyć bez nożyczek. Cena regularna to ok. 14zł, ale często można kupić w cenie promocyjnej. Płachta jest wykonana z przyjemnego (producent deklaruje, że to 100% hipoalergiczna bawełna) i cienkiego materiału z nacięciami, dzięki czemu dobrze dopasowuje się do kształtu twarzy. Obecne otwory są satysfakcjonującej wielkości. Płachta jest mocno nasączona esencją. W składzie znajdziemy m.in. kwas hialuronowy, beta-glukan, acetyl heksapeptyd-8, hydrolizowany kolagen, ekstrakty z portulaki pospolitej, wąkroty azjatyckiej oraz kory wierzby białej, hydrolat z kwiatu róży stulistnej, sok z aloesu, wyciąg z kadzidłowca, alantoinę, betainę i argininę. Także INCI jest “napakowany” dobroczynnymi składnikami dla skóry. Nie podrażnia, nie zapycha. Świeżo po aplikacji odczuwalny jest efekt chłodzący. Po upłynięciu sugerowanego czasu skóra jest niesamowicie wygładzona i dogłębnie nawilżona. Są mniej widoczne zmarszczki mimiczne, lecz wiążę to bardziej ze zwiększeniem się nawilżenia. Skóra jest miękka, elastyczna i wyraźnie napięta. Mając podrażnienia, zaobserwowałam działanie kojące i przyspieszoną regenerację. Płachta po takim rytuale pielęgnacyjnym jest nadal wilgotna, a po całkowitym wchłonięciu esencji nie odczuwam lepkiej warstwy. Efekt utrzymuje się ok. 1 dnia.
    ALM007
    8 lipca 2024 o 20:24
    Mediheal E.G.T Timetox Ampoule Mask Ex.
    Czy masz ochotę poczuć się jak w luksusowym spa bez wychodzenia z domu? Mediheal E.G.T Timetox Ampoule Mask Ex Firming obiecuje nie tylko odmłodzenie i ujędrnienie skóry, ale również chwilę relaksu i przyjemności. Jako entuzjastka pielęgnacji skóry (w tym maseczek w płachcie????), postanowiłam przetestować tę maskę i podzielić się swoimi wrażeniami. Zapraszam do szczegółowej recenzji po ok miesiącu testowania po 2 x w tygodniu. Składniki aktywne Skoncentrowana formuła esencji, która jest łączona z maską, zawiera innowacyjny kompleks składników aktywnych, wchodzących w skład EGT (Epidermal Growth Treatment) – naskórkowego czynnika wzrostu, pobudzającego regenerację komórek naskórka: - EGT (Epidermal Growth Factor) – pobudza regenerację komórek naskórka. - Kwas hialuronowy – intensywnie nawilża skórę, wiąże wilgoć i pomaga utrzymać jej jędrność. - Beta-glukan – działa kojąco i przeciwzapalnie, wspomagając naturalne mechanizmy obronne skóry. - Acetylhexapeptyd-8 – działa przeciwzmarszczkowo, zmniejsza widoczność zmarszczek. - Hydrolizowany kolagen – zwiększa elastyczność skóry i pomaga w jej regeneracji. - Ekstrakt z portulaki pospolitej – działa przeciwzapalnie i łagodząco. - Ekstrakt z wąkroty azjatyckiej – wspomaga regenerację skóry i działa przeciwstarzeniowo. - Ekstrakt z kory wierzby białej – działa przeciwzapalnie i złuszczająco. - Hydrolat z kwiatu róży stulistnej – intensywnie nawilża i łagodzi skórę. - Sok z aloesu – łagodzi i nawilża skórę, działając przeciwzapalnie. - Wyciąg z kadzidłowca – działa przeciwzapalnie i kojąco. - Alantoina – działa kojąco i przyspiesza regenerację skóry. - Betaina – nawilża i chroni skórę przed podrażnieniami. - Arginina – wspomaga nawilżenie skóry i poprawia jej barierę ochronną. Maska nie ma zapachu - jest neutralna pod tym względem. Działanie i efekty Od pierwszego użycia maski Mediheal E.G.T Timetox Ampoule Mask Ex zauważyłam, że skóra jest bardziej nawilżona i wygładzona. Maska idealnie przylega do twarzy, co zapewnia równomierne wchłanianie składników aktywnych. Już po 20 minutach skóra jest wyraźnie bardziej promienna i napięta. Po czterech tygodniach regularnego stosowania (2 razy w tygodniu), zauważyłam poprawę w elastyczności skóry. Zmarszczki stały się mniej widoczne, a skóra zyskała zdrowy blask. Efekt ujędrnienia jest szczególnie widoczny w okolicach policzków i linii żuchwy. Redukcja zmarszczek wymaga jednak regularności i całościowej pielęgnacji, a nie jednorazowego użycia. Aby zwiększyć efektywność maski, przed aplikacją wykonaj delikatny masaż twarzy. To pomoże poprawić krążenie i lepiej wchłonąć składniki aktywne. Po zdjęciu maski, nie zapomnij o wmasowaniu resztek esencji w skórę, aby maksymalnie wykorzystać jej działanie. Regularność jest kluczem do osiągnięcia najlepszych rezultatów, więc nie zapominaj o systematycznym stosowaniu maseczki w ramach swojej rutyny pielęgnacyjnej. Wydajność Jedna maska dostarcza dużą ilość esencji, która wystarcza na dokładne pokrycie twarzy, szyi, a nawet dekoltu i rąk. Cena Cena Mediheal E.G.T Timetox Ampoule Mask Ex jest umiarkowana i porównywalna z innymi maseczkami na rynku. Maska jest dostępna w SuperPharm. Podsumowanie Mediheal E.G.T Timetox Ampoule Mask Ex to maska-ampułka, która dobrze działa. Dzięki zaawansowanym składnikom i widocznym efektom, maska ta zapewnia skórze intensywne nawilżenie, ujędrnienie i odmłodzenie. Jest to doskonały wybór dla osób poszukujących skutecznego i przystępnego cenowo rozwiązania do pielęgnacji skóry. Uważam, że maseczki w płachcie to dobre rozwiązanie pielęgnacyjne tak dla skóry twarzy, jak i dla duszy ???? Ja je uwielbiam i stosuję regularnie ???? Po zdjęciu maseczki stosuje normalną nocna pielęgnację.
    Zalety:
    • Skuteczne składniki.
    • Intensywne nawilżenie i ujędrnienie – skóra jest promienna i napięta.
    • Redukcja zmarszczek – wyraźna poprawa elastyczności skóry przy regularnym stosowaniu. - Wydajność – duża ilość esencji wystarcza na twarz, szyję i dekolt.
    • Cena – umiarkowana i porównywalna z innymi maseczkami.
    Wady:
    • brak super efektów po jednym zastosowaniu. Stosujcie Dziewczyny regularnie, wtedy działa :)
    Drogeria Super-Pharm
  • 2 czerwca 2024 o 18:41
    niezmiennie jedna z najlepszych masek jaką Mediheal wypuścił a rynek
    Zgodnie z opisem producenta oczekiwałam poprawienia elastyczności skóry i natychmiastowego efektu wow. Zaskoczenie było, że może być tak dobrze po pierwszym użyciu. Nie oszukujmy się, dalej mamy do czynienia z produktem drogeryjnym a nie profesjonalnym zabiegiem kosmetycznym. Maska jest super! Ilość esencji spokojnie starcza na szyję i dekolt. Esencja jest przyjemna, lekko żelowata - nie w 100% wodnista. Uwielbiam takie! Po użyciu skóra napięta i nawilżona. Świetnie przyjmująca pozostałą wieczorną pielęgnację.
    • esencja
    • skład

Zobacz także inne Maseczki w płachcie