WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Peelingi do twarzy

Ecolab Scrub do twarzy nawilżający dla suchej i wrażliwej skóry

_lialy
    2 września 2021 o 15:55
    Nawilżający scrub
    Podobało mi się w tym kosmetyku to, że mimo ostrych i grubych drobinek, nie pozwalał skórze się podrażnić poprzez ścieranie i pozostawiał twarz gładką, wygładzoną i odżywioną. Jednak i tak polecam używać maksymalnie raz w tygodniu, bo drobinki są jednak spore.
    Zalety:
    • Skład
    • Konsystencja
    • Tonizuje
    • Nie podrażnia
    • Łagodzi zaczerwienienia
    • Uspokaja cerę
    Wady:
    • Zbyt grube drobinki
  • 23 sierpnia 2021 o 16:00
    Bardzo delikatny
    Mam skórę suchą, wrażliwą i naczynkową. Jako że nie lubię peelingów enzymatycznych, postanowiłam wypróbować ten peeling i był to dobry wybór. Scrub ma bardzo mało drobinek, które są malutkie i delikatne. Konsystencja jest kremowa, jakby się nakładało krem na twarz i czasami pojawiają się drobinki. Pomimo, że jest ich mało i są delikatne, to peeling bardzo ładnie oczyszcza skórę. Jednak, na całe szczęście, po zmyciu skóra nie jest przesuszona i tak czysta, że aż wręcz skrzypiąca. Po zmyciu produktu na skórze pozostaje bardzo miła, delikatna, nawilżająca powłoczka. Przy skórze suchej i wrażliwej jest to zbawienne, natomiast zupełnie nie sprawdzi się na cerze mieszanej lub tłustej. Opakowanie jest z dość mocnego plastiku, jednak jest na tyle miękki, że produkt bardzo łatwo się wydobywa. Opakowanie zamyka się na klik, co jest bardzo wygodne. Ma bardzo dużą pojemność. Zazwyczaj takie produkty mają z 75 ml, ten scrub ma aż 150 ml, przez co jest bardzo wydajny. Na początku używałam tego peelingu raz na tydzień, jednak zauważyłam, że to dla mnie za często, więc zmniejszyłam do jednego użycia na dwa tygodnie. Używałam go przez ponad rok i jeszcze go nie zużyłam w całości. Jednak jest już przeterminowany i muszę go wyrzucić, choć przyznaję, że bardzo ciężko jest mi się z nim rozstać. Zalety: *Oczyszcza skórę, ale jednocześnie jej nie przesusza *Zostawia na skórze delikatną powłokę *Bardzo delikatny dla suchej i wrażliwej skóry *Wydajność - opakowanie jest bardzo duże, używałam go ponad rok i jeszcze nie zużyłam do końca *Opakowanie - wygodne w użyciu, dobrze leży w dłoni. Pojemność 150 ml przez co starcza na bardzo długo *Cena - w promocji kupiłam za ok. 16 zł Wady: *Dostępność - ciężko go kupić stacjonarnie Bardzo polecam ten peeling osobom, które mają skórę suchą i wrażliwą. Na pewno do niego wrócę.
    Drogeria Natura
    white90
    13 kwietnia 2021 o 16:53
    zdecydowanie polecam
    Kolejny produkt ecolab z którego jestem zadowolona. Co prawda zużyłam jedno opakowanie a później poszłam szaleć z innymi markami ale wiem, że ten produkt jest warty uwagi i na pewno do niego wrócę. Mając cerę suchą, skłonną do podrażnień, wolę peelingi enzymatyczne ale ten naprawdę mi się spodobał. Drobinki nie są grube, nie zdzierają skóry. Po użyciu cera jest delikatna, miękka i niewysuszona. Nie ma typowego uczucia spięcia. Konsystencja kremowa, ładnie się rozprowadza.
  • 24 grudnia 2020 o 13:21
    warto
    ten peeling to marzenie. Delikatne drobinki w kremowo-oleistej formule. Kosmetyk delikatnie złuszcza skórę, nie podrażnia nawet wrażliwej skóry i pozostawia ją nawilżoną. Po użyciu mozna odczuć lekko wygładzona skórę, którą otula delikatna warstewka kremowego nawilżenia. Bardzo odpowiada mi taki efekt, bo większość peelingów do twarzy, szczególnie mechanicznych, dość mocno zdziera skórę i pozostawia ja wysuszoną, a w przypadku tego kosmetyku nie ma absolutnie mowy o takich rzechach. Produkt bardzo wydajny, ma przyjemny, delikatny zapach. Dobry skład i ilość , która wystarcza na długi czas.
    Zalety:
    • dobry skład
    • delikatnie złuszcza i nie podrażnia
    • pozostawia skórę nawilżoną
    • dobry stosunek ceny do jakości
    Wady:
    • słaba dostępność
  • 3 października 2019 o 11:34
    Lubię go
    Nie mam suchej ani wrażliwej skóry. Potrzebowałam jakiegoś peelingu do częstego stosowania, więc pomyślałam, że do wrażliwej skóry musi być w sam raz do tego. Polubiliśmy się od pierwszego użycia. Drobinki są malutkie, fajnie zdzierają martwy naskórek, jednak w moim odczuciu mogłoby być ich troszkę więcej. Po zastosowaniu peeling zostawia warstewkę nawilżającą na skórze, pozostawiając ją miękką i gładką.
    Zalety:
    • działanie, zapach, cena
    Wady:
    • mało drobin