Serum do włosów

Avon Advance Techniques, Reconstruction Treatment Instant Restore Hair Serum Regenerujące serum do włosów `Błyskawiczna odbudowa włosa`

• 28 stycznia 2023 o 9:35
    Całkiem dobre
    To już drugie czy trzecie opakowanie, i pewnie nie ostatnie. Produkt zamknięty w szklanym opakowaniu z pompką jest wydajny, dobrze dba o włosy. Ułatwia rozczesanie pasm po myciu, na szczęście ich nie obciążając. Włosy wyglądają na odżywione i zregenerowane, mniej przesuszone. Zapach jest ładny, nie męczący. Cena w promocji zachęca do zakupu.
  • 11 lipca 2022 o 22:10
    Avon, Serum do włosów Reconstruction
    Serum w szklanej buteleczce o pojemności 30 ml, z pompką. Pompka działa sprawnie, nie zacina się i za każdym razem dozuje taką samą ilość kosmetyku. Serum ma przyjemny, delikatny zapach. Nie jest on na tyle intensywny, aby czuć go na włosach. Ja czuję go jedynie podczas nakładania. Serum ma konsystencję gęstego olejku. Jest dość mocno tłuste, dlatego trzeba uważać z jego dozowaniem. Jedno naciśnięcie pompki za dużo i będziemy mieć tłuste, pozlepiane końcówki. Zaobserwowałam, że z kolei zbyt mała ilość kosmetyku, nie daje praktycznie żadnego zauważalnego efektu. Dlatego przy tym akurat serum dozowana ilość jest ważna. Ja stosuję serum jako kosmetyk na przesuszone końcówki włosów (około 1/3 długości włosa). Mam długie włosy ze skłonnością do przetłuszczania i jednocześnie z suchymi końcówkami. Stosuję serum po umyciu włosów, na jeszcze wilgotne włosy. Dzięki temu lepiej się wchłania i nie skleja włosów. Serum niweluje suchość końcówek i daje wizualne wrażenie zdrowszych, wygładzonych włosów. Dodatkowo ułatwia rozczesywania, końcówki się nie plączą. Niestety nie zauważyłam, żeby regenerowało włosy. Efekt wygładzonych końcówek jest wyłącznie efektem chwilowym, czyli tylko po zastosowaniu serum i moim zdaniem nie ma wpływu na ogólną poprawę stanu włosów. Jeśli chodzi o wydajność, to mi buteleczka wystarcza na około 1,5 miesiąca. Włosy myję zazwyczaj co drugi dzień i każdorazowo zużywam 3-4 pompki kosmetyku. Wydajność w tym wypadku jest zależna od częstotliwości i ilości używanej jednorazowo. Jak dla mnie w tej kwestii jest poprawna. Reasumując, serum nie zachwyca. Myślę, że jest jedną ze słabszych pozycji spośród serum oferowanych przez firmę Avon. Raczej nie kupię go już więcej.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • ułatwia rozczesywanie, końcówki nie plączą się
    • sprawna, nie zacinająca się pompka
    Wady:
    • zbyt mała ilość użytego kosmetyku nie daje żadnego efektu, natomiast zbyt duża powoduje brzydkie, pozlepiane końcówki włosów
    • nie regeneruje włosów
  • 8 grudnia 2020 o 14:37
    Regeneruje i nabłyszcza
    Używałam po każdym myciu, wyciskając 3-4 kropelki z pompki i wcierając z końcówki włosów. Serum nie jest bardzo tłuste, bo nie zostawia paskudnej warstwy na dłoniach. Nie jest to „magiczna odbudowa”, ale na pewno końcówki są zdrowsze i bardziej zregenerowane. Zapach jak szamponów z Avonu z serii Advance. Spokojnie wystarczyło mi na pół roku, przy myciu włosów 1-2 razy w tygodniu.
    Zalety:
    • regeneruje; nabłyszcza; wydajne
  • 25 września 2020 o 20:52
    Dobry produkt
    Opis moich włosów: gęste, długie za pas, wysokoporowate, suche końcówki, rozdwojone końcówki Butelka: szklana z pompką, uwaga bo serum jest śliskie, może upaść i rozbić się! Zapach: typowy dla produktów do włosów Avon, przyjemny i słodkawy Wydajność: bardzo duża, starczyła na kilka miesięcy Podrażnienia/uczulenia: brak Opis działania: Serum jest takim śliskim olejkiem, o miłej konsystencji i przyjemnym zapachu. Na moje bardzo długie włosy używam 2 pompki, a jeśli na same końcówki wystarczy tylko jedna. Produkt jest treściwy, nasycony, gęsty. Śliski, więc dobrze się aplikuje. Na mokre włosy - pomaga w rozczesywaniu. Na suche końcówki - szybko nawilża je. Użyłam serum również do fryzury typu kok - do przygładzenia włosów, błysk nie z tej Ziemi, cudownie to wyglądało. Trzeba uważać, żeby nie nałożyć zbyt wiele bo trzeba będzie myć włosy powtórnie - jest bardzo tłusty bo taki ma być, ale ostrożnie z aplikacją. Proponuję zawsze zacząć od jednej pompki. Zawsze łatwiej dołożyć niż zafundować sobie drugie mycie. Produkt aplikuję na dłoń, rozgrzewam, rozcieram i dopiero wtedy nakładam na włosy. Długoterminowo - pomaga uporać się z suchością końcówek, to zauważyłam na pewno. Jak z regeneracją - ciężko powiedzieć. Na pewno efekt jest szybki, a zwłaszcza jeśli chodzi o nabłyszczanie a także nawilżenie końcówek. Polecam całą serię Reconstruction, ja jestem zadowolona z działania wszystkich pojedynczo, i razem.
  • 17 maja 2020 o 12:59
    Może nie odbudowa, ale na pewno regeneracja
    Serum zamknięte jest w szklanej przezroczystej buteleczce z pompką o pojemności niewielkiej, bo 30 ml. Super, bo widać zużycie, a szkło jest bardziej ekologiczne niż plastik, ale... ze szklanymi rzeczami w łazience różnie bywa, zależy do czego. Przy nakładaniu na mokre włosy i obchodzeniu się z nim mokrymi rękami trzeba uważać. Zwracam uwagę, bo mam przykre wspomnienia z innym szklanym produktem, ale tutaj nie przeszkadza mi to, ponieważ tego serum raczej wolę używać na sucho. Pompka jest świetnym, bardzo wygodnym rozwiązaniem. Nie zacina się, działa bez zarzutu. Konsystencja jest dosyć konkretna, przezroczysta, taka żelowo-oleista, tak bym ją nazwała. Nie spływa z rąk podczas aplikacji. Przez to dobrze się rozciera w rękach i łatwo nakłada na włosy. Serum ma intensywny zapach, który pozostaje na włosach bardzo długo. W tym przypadku nie podoba mi się to, bo sam zapach nie przypadł mi do gustu, ale to kwestia indywidualna. Nie mogę powiedzieć, że jest brzydki czy jakoś specjalnie uciążliwy, taki słodkawy, specyficzny, sztuczny, nie potrafię go z niczym konkretnym porównać. Tak pachnie cała seria Avon Advance Technique. W każdym razie mnie osobiście nie zachęca do używania produktu, natomiast robi to jego działanie. Jak już wspominałam, lubię używać ten produkt na suche włosy i tak też najczęściej robię. Ot takie upodobanie, choć wydaje mi się, że przy używaniu na sucho nadaje włosom ładniejszy błysk. Moja mama natomiast woli go używać na mokro i też sobie chwali, a ja właśnie u niej je pierwszy raz przyuważyłam i wypróbowałam zanim sama kupiłam. Mam włosy długie, poza ramiona, są wysokoporowate, trochę zniszczone, cienkie, choć teraz już w coraz lepszym stanie. Wystarczają mi na nie 2 pompki produktu. Nigdy więcej, żeby nie przesadzić z ilością. Serum nakładam mniej więcej od wysokości uszu w dół. Delikatnie wcieram we włosy, wcześniej roztarte w dłoniach. Dla mnie, jest to optymalna ilość, żeby nie obciążyć włosów, a jednocześnie uzyskać najładniejsze rezultaty. Serum pięknie je nabłyszcza i wygładza, lepiej się rozczesują. Wyglądają ładniej, zdrowiej, przy tym nie są obciążone, jakoś oblepione, nie strączkują się, nie wyglądają jak tłuste, choć pewnie tak mogłoby się zdarzyć przy aplikacji zbyt dużej ilości. W dłuższej perspektywie pomaga w redukcji suchości i puszenia się końcówek. Serum wnika we włosy i odżywia je, a w konsekwencji poprawia się również ich stan, nie tylko wygląd. Stają się zdrowsze i silniejsze, wydobywa się ich naturalny blask. Takie są moje spostrzeżenia po zużyciu już któregoś opakowania. Choć oczywiście pozytywne rezultaty są wspomagane przez pozostałą pielęgnację, trzeba przyznać, że to serum coś robi i nie jest to tylko natychmiastowy efekt wizualny, ale też działanie głębsze i trwalsze. Co prawda z tym opisywanym przez producenta scalaniem rozdwojonych końcówek, to byłabym sceptyczna. Sama takiego działania nie zauważyłam i nie spodziewam się zobaczyć. Deklarowaną odbudowę nazwałabym regeneracją. Rozdwojonych włosów nie naprawi, ale wspomoże zapobieganie kolejnym rozdwojeniom. Myślę, że to serum jest w dosyć przystępnej cenie jak na tego typu produkt, a co ważniejsze, stosunek jakości do ceny jest bardzo dla nas korzystny, dlatego szczerze polecam wypróbować!
    Zalety:
    • Nabłyszcza
    • Ułatwia rozczesywanie
    • Odżywia i regeneruje
    • Przystępna cena
    Wady:
    • Dla mnie tylko zapach, ale to kwestia gustu