Żele pod prysznic

Fa Cream & Oil With Macadamia Oil Kremowy żel pod prysznic z olejem macadamia

C_in_i
    1 września 2023 o 17:11
    Kiepska wydajność
    Żel kupiłam w Rossmanie na promocji "czujesz klimat" za połowę ceny. Produkt ma miłe dla oka opakowanie w kolorze budyniu waniliowego i akcentem Afryki (te cienie drzew w tle), zamykany wieczkiem na klik, opakowanie uważam, że jest poręczne. Żel ma słodki zapach, ładnie się pieni, dobrze oczyszcza i pozostawia nawet nawilżoną skórę co jest zasługą olejku macadamia. Konsystencja natomiast to jakaś porażka... 400 ml mocno rzadkiego żelu w kolorze likieru jajecznego wystarczy na miesiąc z hakiem. Czy warto przepłacać za ten produkt? Moim zdaniem lepiej kupić coś w mniejszym opakowaniu, ale o lepszej konsystencji. Ponieważ kupowałam żel na eko akcji, to jestem zawiedziona tym aspektem - wcale nie przyczyniłam się do tego, że zużyję mniej plastiku. Jedyny plus pod tym kontem, to wegański skład. No cóż, nie będzie wiecej siabadabada z żelem Fa.
  • 20 lutego 2023 o 6:12
    Otulający zapach
    Uwielbiam zapach kwiatów moringa, a nieczęsto można go spotkać w popularnych kosmetykach, więc jak tylko zobaczyłam ten żel od razu go kupiłam. W konsystencji zgodnie z opisem kremowo olejowy. Nie jest zbity, raczej lekko płynny, ze złotym poblaskiem. Oleistość czuć jednak na skórze przy rozsmarowaniu dłońmi. Jest w nim coś otulającego, przyjemnie się również pieni. Jednak po użyciu go skóra jest tępa w dotyku, zupełnie jakbym wyszorowała ją mocno zwykłym mydłem. Co ciekawe nie wysusza, mimo tego odczucia już podczas prysznica i składu. Zapach utrzymuje się na ciele jeszcze krótką chwilę i to w zmienionej, delikatniejszej formie. Lubię go używać, ma wygodną butelkę, dokładnie myje i nawet dostarcza przyjemności, nie tylko zapachem. Jednak jestem niemal pewna, że to jednorazowa przygoda.
    • Konsystencja
    • Odczuwalny dodatek oleju
    • Mimo wielkości wygodne opakowanie
    • Wydajny
    Wady:
    • Skóra aż tępa od mocy substancji myjących
  • 15 sierpnia 2022 o 14:23
    Mocno myjący detergent
    Nie do końca pamiętam jak tak silnie myjący żel znalazł się w moim koszyku. Ma co prawda bardzo przyjemny zapach, ale skład naprowadza nas na baaardzo mocno oczyszczającą, chemiczną charakterystykę. Nie nadaje się do pielęgnacji mojej skóry skłonnej do przesuszania. Z plusów - przyjemnie się pieni, może następnym razem zużyję produkt do stworzenia góry piany. Do oczyszczenia skóry jest niestety zwyczajnie za mocny.
    Zalety:
    Wady:
    • niezbyt przyjazny dla skóry wrażliwej
    • wysusza
  • 10 maja 2022 o 17:38
    Piękny słodki zapach
    Żel pod prysznic Fa kupiłam w Rossmannie jako zamiennik żeli Dove, ze względu na to, że chciałam przetestować coś tańszego. Opakowanie przywodzi na myśl puchaty, ciepły, waniliowy zapach... i zdecydowanie jest to zgodne z prawdą. Mimo, że nie jest to wanilia, tylko kwiat moringa, to zapach według mnie jest bardziej słodki niż kwiatowy. Dla miłośników zapachów w stylu wanilii, karmelu i miodu z mlekiem ten żel będzie idealny. Ja się zakochałam w tym zapachu i jest to teraz mój drugi ulubiony żel pod prysznic (zaraz po Dove Oat milk & honey). Konsystencja jest jedwabista, dość rzadka ale żel nie spływa z rąk. Dobrze się pieni i jest wydajny. Spełnia swoją rolę - oczyszcza skórę i nie wysusza jej. Jedyną wadą jest według mnie to, że zapach bardzo krótko utrzymuje się na skórze. Ale w tej półce cenowej jest to dla mnie najlepszy żel pod prysznic.
    snove
    11 marca 2022 o 21:52
    Kremówki pod prysznicem ?
    Żel kupiłam w bardzo przystępnej cenie. Jest bardzo wydajny. Pachnie bardzo przyjemnie, ale nie utrzymuje się długo na skórze. Dobrze się pieni. Ma konsystencję ciut lejącą się. Po umyciu się nie miałam żadnych podrażnień. Nie zauważyłam też aby specjalnie jakoś nawilżał skórę. Taki zwykły, neutralny żel pod prysznic.
    • Konsystencja
    Wady:
    • Taki sobie

Zobacz także inne Żele pod prysznic