Pomadki i szminki

Isana Kids, Kirsch-traum Lippenpflege Pomadka do ust `Wiśniowy sen`

• 28 marca 2023 o 23:22
    Do codziennej pielęgnacji - Ok
    Pomadke Isana w wersji kids kupiłam przez przypadek, natomiast nie zauważyłam jakiejkolwiek różnicy od zwykłej pomadki ochronnej tej marki. Produkt o przepięknym wiśniowym zapachu. Przyjemnie się rozprowadza na ustach nadając im lekko błyszczącej ciemnorozowej warstwy. Od tego typu produktów oczekuje jednego, konkretnego nawilżenia. Owszem taki efekt otrzymałam, natomiast mam wrażenie, że nie pozostaje na długo. Niestety w dosyć krótkim czasie warstwa pomadki znika z ust. Uważam, że nie jest to pomadka do ust problematycznych, które wymagają ciągłego zabezpieczenia, natomiast nadaje się do codziennego użytku. Stosunek jakości do ceny oceniam na poziomie dobrym. Aplikacja w klasyczny sposób za pomocą wysuwajacego się sztyftu. Wygodna, bez konieczności używania palca, w momencie gdzie np. nie mamy możliwości użycia rąk aplikacja pomadki/wazeliny palcem staje się problematyczna i mało higieniczna, dlatego za to plus.
  • 16 września 2020 o 23:18
    Pierwsza szminka mojej małej damy
    Zostałam zmuszona kupić kolejną pomadkę,tym razem nie dla mnie ,a dla mojej 3-letniej córki,która notorycznie mnie podgląda i też chciała malować usta. Cieszę się, że znalazłam w Rossmannie pomadkę skierowaną właśnie dla małych dzieci i to w bardzo dobrej cenie regularnej. Zapłacilam za nią coś okolo 5zł. Grafika typowo dziewczęca. Sztyft typowy dla pomadek ochronnych. Ilość pomadki jest spora,co akurat u nas skończyło się katastrofą. Córka świeżo otwartą pomadkę odkręciła na maksa i w trakcie malowania ust oderwała większa połowę, która wylądowała na ziemi. Po powrocie do domu,obcięłam ją równo nożem pozostawiając niecały cm pomadki i teraz jest ok:) Sama pomadka ma słodki wiśniowy zapach,nie wyczułam żadnego smaku,za to ma zauważalny kolor jakby wiśni zmieszanej z drobinkami brokatu. Kolor pomadki bardzo mi przeszkadza. Na moich usta wygląda sino? A u córki jest rozmazany na większości twarzy. Wiadomo jak wygląda malowanie ust u dziecka - wolałabym więc żeby pomadka była po prostu bezbarwna. Sama konsystencja jest przyjemna i łatwo rozprowadza się na ustach. Przede wszystkim usta nie są wysuszone i uzależnione od pomadki. Mimo właściwości pielęgnacyjnych i dobrej ceny następnym razem będę szukać bezbarwnego produktu.
    ebewu
    1 września 2019 o 0:22
    Bubel
    No to nie jest udana pomadka. Zostawia dziwną warstwę i siny kolor, sztucznie pachnie i smakuje. Minimalnie nawilża czy tam natłuszcza, więc dwie gwiazdki.
    Elednor
    23 maja 2019 o 22:27
    pomadka nie tylko dla dzieci
    Swoją pomadkę kupiłam ze względu na trzyletnią córkę, która widząc mnie jak smaruję usta przed wyjściem z domu również chciała robić to samo. Początkowo próbowałam jej smarować pomadką NIVEA lub Isana BarryLove, jednak po ich aplikacji skóra dookoła jej ust robiła się zaróżowiona… Możliwe, że to od barwnika, który jest w nich zawarty. Kupiłam więc specjalnie dla niej jej własną pomadkę, która jest dedykowana właśnie dzieciom. Oczywiście sama też jej od czasu do czasu używam, jak nie mam moich pod ręką. Ogólnie nadaje się nie tylko dla dzieci. Opakowanie i produkt: Opakowanie tradycyjne w postaci sztyftu jak u wszystkich maki Isana. Nigdy samoistnie nie otworzyło się w kieszeni. Jest dosyć porządnie zrobione, nigdy mi nie pękło, napisy i grafika się nie ściera zbyt szybko. Aplikacja i działanie: Produkt dobrze nanosi się na usta, wręcz sunie po ustach. Przepięknie pachnie wiśniami. Co do smaku to raczej zwyczajny, jak każda inna pomadka ochronna. W pomadce są małe jasnoróżowe drobinki, które nadają ustom delikatny połysk. Delikatnie nawilża usta i pozostawia na nich warstwę ochronna, szczególnie w wietrzne dni. Dobra dla mało wymagających ust. Sprawia, że usta są miękkie, gładkie i nawilżone, jednak nawilżenie jest krótkotrwałe, ponieważ jak większość pomadek z Isany szybko się zjada. Nie polecam do ust, które mają większy problem ze skórkami, ponieważ ich nie regeneruje i ni nawilża aż do tego stopnia, żeby je zlikwidować. Jeśli ktoś ma minimalny problem to ta pomadka się sprawdzi. Stan moich ust ostatnio się znacznie polepszył, więc taka pomadka jest miłą odmianą. Dlatego też od czasu do czasu ją podkradam :) Ogólnie pomadka nie tylko dla dzieci, ale też dla każdej kobiety :) Dostępność i cena: Dostępna w każdym Rossmannie, czyli praktycznie wszędzie – na dziale niemowlęcym. Cena ok. 5zł. Więc warto kupić jak nie dla swojej pociechy to dla samej siebie. Opłaca się bo cena niska a i pomadka jest bardzo wydajna.
    Zalety:
    • pięknie pachnie wiśniami
    • różowe drobinki dają delikatny połysk na ustach
    • łatwo się aplikuje
    • niska cena
    • dedykowana dzieciom
    • dobra do mało wymagających ust
    • nawilża i ochrania usta dziecka
    • dodaje im miękkości i gładkości
    • bardzo wydajna
    Wady:
    • szybko się zjada
    • nie regeneruje i nie poprawia kondycji ust
    • daje raczej krótki efekt nawilżenia
  • 8 kwietnia 2019 o 18:46
    Nie tylko dla małej dziewczynki
    Nie mam pojęcia ile już zużyłam tych sztyftów. Uważam że jest to świetny produkt. Bardzo dobrze natłuszcza i utrzymuje usta przez długi czas w doskonałej kondycji. Używam bardzo często. Zwykle jeden mam na komodzie, a drugi w torebce, żeby zawsze był pod ręką gdy tego potrzebuję. Opakowanie sztampowe, ale funkcjonalne i wygodne - nie trzeba brudzić paluszków, nakłada się jak szminkę. Pomadka ładnie pachnie, słodko i owocowo. Nadaje ustom lekki kolor - chłodny odcień wiśniowy że srebrzystym błyskiem. Jest półtransparentna, jedynie leciutko barwi wargi, a raczej podkreśla ich naturalną czerwień. Zwykle używam jej gdy spędzam dzień w domu i nie mam ochoty na szminkę, albo gdy wracam do domu i chcę nawilżyć czymś usta, ale też nie chcę już malować ich zdecydowanym kolorem, a jedynie zapobiec przesuszeniu i lekko natłuścić. Ten sztyft jest komfortowy w użyciu. Podoba mi się to połączenie delikatnego koloru i solidnego nawilżenia ust. Produkt dostępny w każdym Rossmannie (na dziale z kosmetykami dla dzieci). Kosztuje grosze, a do tego często jest jeszcze na promocji. Polecam.