Przyspieszacze do opalania

Ziaja Masło Kakaowe
Ziaja Masło Kakaowe Emulsja do twarzy i Ciała 200 ml

Dariax_
    17 marca 2025 o 10:01
    Idealne uzupełnienie letniej pielęgnacji o cudownym kakaowym zapachu
    Zbliżają się cieplejsze miesiące, a wiele osób już teraz planuje wakacyjne wyjazdy i przygotowuje swoją skórę na lato. Właśnie dlatego postanowiłam napisać recenzję emulsji do skóry normalnej i suchej z masłem kakaowym od Ziaji. To produkt, który od lat zabieram ze sobą na wakacje i który sprawdza mi się w letniej pielęgnacji. Jest to produkt, który cieszy się sporą popularnością, zwłaszcza wśród osób, które lubią kosmetyki wspomagające opalanie. Producent obiecuje, że produkt delikatnie natłuszcza i zmiękcza skórę, poprawia jej koloryt oraz pomaga uzyskać równomierną opaleniznę. W moim przypadku to stały element wakacyjnej kosmetyczki, który stosuję w połączeniu z olejkiem z tej samej serii. Jak sprawdza się w praktyce? ➡️ Opakowanie i pojemność Produkt znajduje się w prostym, plastikowym brązowym opakowaniu. Buteleczka jest smukła i poręczna, choć nie posiada pompki, co czasami bywa mało wygodne. Konsystencja emulsji jest na tyle płynna, że łatwo się wydobywa, ale trzeba uważać, żeby nie wylać jej za dużo. Pojemność to 200 ml – standardowa ilość, która wystarcza na kilka tygodni regularnego stosowania. ➡️ Cena i dostępność Emulsję można kupić praktycznie w każdej drogerii, a także w sklepach internetowych. Cena oscyluje w granicach 10-15 zł, co czyni ten produkt bardzo przystępnym cenowo. Biorąc pod uwagę jego działanie, uważam, że to świetny stosunek jakości do ceny. ➡️ Konsystencja i zapach Emulsja jest bardzo lekka, co sprawia, że błyskawicznie się rozprowadza i szybko wchłania. Nie pozostawia tłustej warstwy ani uczucia lepkości, co jest dużym plusem, zwłaszcza w upalne dni. Zapach to intensywne, słodkie kakao – jeśli ktoś lubi tego typu aromaty, będzie zachwycony. Utrzymuje się na skórze przez dłuższy czas, ale nie jest przytłaczający. ➡️ Działanie i efekty na skórze Emulsja świetnie sprawdza się w pielęgnacji skóry latem. Delikatnie natłuszcza i nawilża, choć sama w sobie nie jest bardzo bogata – dlatego stosuję ją w połączeniu z olejkiem z tej samej serii, co daje jeszcze lepsze efekty. Po jej użyciu skóra jest miękka, wygładzona i odżywiona. Największą zaletą produktu jest to, że naprawdę wspomaga uzyskanie ładniejszej, bardziej równomiernej opalenizny. Dzięki zawartości masła kakaowego i ekstraktu z orzecha skóra nabiera delikatnie złocistego odcienia, co jest dużym plusem dla osób, które mają problem z nierównym opalaniem się lub skłonność do poparzeń słonecznych. Co ważne – emulsja nie zawiera filtrów przeciwsłonecznych, dlatego jeśli stosujemy ją na słońcu, warto dodatkowo zabezpieczyć skórę kremem z SPF. ➡️ Wydajność i trwałość efektów Produkt jest dość wydajny, choć przy codziennym stosowaniu na całe ciało może skończyć się dość szybko. Najlepiej stosować go regularnie przed i po ekspozycji na słońce, aby skóra była dobrze nawilżona i przygotowana do opalania. Efekty nawilżenia utrzymują się przez kilka godzin, ale jeśli skóra jest bardzo sucha, warto dodatkowo użyć bardziej treściwego balsamu. W kwestii poprawy kolorytu – efekt nie jest natychmiastowy, ale po kilku dniach stosowania widać, że skóra wygląda zdrowiej i bardziej promiennie. ➡️ Dla kogo jest odpowiedni? ✅ Osoby, które chcą podkreślić i wyrównać opaleniznę ✅ Idealny dla fanów lekkich, szybko wchłaniających się balsamów ✅ Dla tych, którzy lubią słodkie, kakaowe zapachy ✅ Świetny na wakacje, szczególnie w połączeniu z olejkiem z tej samej serii ➡️ Podsumowanie Masło kakaowe Ziaja to świetna propozycja dla osób, które szukają lekkiej emulsji do stosowania latem. Dobrze nawilża, natłuszcza i pomaga uzyskać ładniejszy odcień skóry, co czyni go idealnym towarzyszem wakacyjnych wyjazdów. Nie jest to jednak produkt dla osób szukających bardzo intensywnego odżywienia – jeśli masz ekstremalnie suchą skórę, może być dla Ciebie zbyt lekki. Za tę cenę naprawdę warto spróbować, zwłaszcza jeśli lubisz kosmetyki o słodkim, kakaowym zapachu. W połączeniu z olejkiem z tej samej serii sprawdza się rewelacyjnie.
    Zalety:
    • Lekka, szybko wchłaniająca się formuła
    • Intensywny, przyjemny kakaowy zapach
    • Pomaga uzyskać równomierniejszą opaleniznę
    • Delikatnie nawilża i natłuszcza skórę
    • Sprawdza się w połączeniu z olejkiem z tej samej serii
    • Przystępna cena i dobra dostępność
    Wady:
    • Nie zawiera filtrów przeciwsłonecznych
    • Może być zbyt lekka dla bardzo suchej skóry
    • Opakowanie bez pompki – czasem trudno wydobyć produkt
    • Zapach może być zbyt intensywny dla osób, które nie lubią słodkich aromatów
  • 21 sierpnia 2024 o 22:45
    Rewelacja na wakacje
    W związku z tym, że jest "team ochrona spf" i na wakacjach używam wysokich filtrów to zazwyczaj nie wracałam opalona z wakacji. Do czasu, kiedy odkryłam tę emulsje!!! To jest idealny produkt na wakacje. Nieduże opakowanie 200 ml świetnie sprawdzi się na wakacyjny wyjazd. Lekka konsystencja produktu oraz błyskawiczne jego wchłanianie. Do tego skuteczne nawilżenie i odżywienie suchej skóry. A kolor skóry (mimo używania ochrony przeciwsłonecznej z wysokim filtrem ) jest pięknie opalony po urlopie za granicą. Polecam serdecznie, bo ja już drugi raz z nim podróżowałam na wakacje. Duża dostępność w popularnych drogerich oraz marketach i przystępna cena. Ps. Używałam wyłącznie do ciała, a nie do twarzy.
    Zalety:
    • Poprawia koloryt skóry
    • Nawilża
    • Odżywia
    • Pięknie pachnie
    • Lekka konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Opakowanie idealne na wakacje (nie za duże)
  • 28 czerwca 2024 o 12:55
    Świetna emulsja do opalania
    Moja ulubiona emulsja do opalania. Ma piękny zapach i jest bardzo wydajna. Stosuję ją już któryś sezon i jestem bardzo zadowolona. Po posmarowaniu skóra bardzo ładnie się błyszczy i wygląda na odżywioną. Stosuję ją na balsam, żeby za mocno się nie przypiec. Pomimo jasnej karnacji robi się ładny brązowawy kolor opalenizny. Polecam
    Zalety:
    • Świetny zapach,
    • Dobra cena,
    • Przyspiesza opalanie,
    • Fajna konsystencja,
    • Bardzo wydajny.
  • 20 września 2023 o 12:06
    Zbyt intensywny zapach!
    Balsam poleciła mi koleżanka. Masło ma lekka i płynna konsystencje. Bardzo szybko się aplikuje oraz w wchłania. Skóra jest miękka i nawilżona. Jest bardzo odżywczy. Mam problem z przesuszonym łydkami po używaniu tego balsamu problem zniknął. Jedynie co mi przeszkadza to ten zbyt intensywny zapach, który bardzo długo utrzymuje się na skórze. Jest bardzo wydajny!
  • 10 września 2023 o 19:39
    Baaaardzo lubię!
    Balsam stosuje od wielu lat. Świetnie sprawdza się przed opalaniem, jako przyśpieszacz, oraz po jako utrwalacz opalenizny! Balsam nawilża, szybko się wchłania i przepięknie pachnie. Sprawdza się przez cały rok.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Utrwala opaleniznę

Zobacz także inne Przyspieszacze do opalania