Podkłady

Eau Thermale Avène Couvrance, Fond de Teint Correcteur Fluide SPF 20 Fluid korygujący SPF20

notino.pl
Avene COUVRANCE fluid korygujący SPF20 porcelanowy 01) 30 ml 7072011
Avène Couvrance Fluid korygujący SPF20, Porcelanowy 1.0 Porcelanowy 30 ml
e-ZikoApteka.pl
Avene COUVRANCE Fluid korygujący SPF20 naturalny 02) 30 ml 7071991

• 5 marca 2021 o 16:47
    bez szału
    bardzo chciałam, żeby ten fluid okzał się moim hitem, bo lubie markę avene, do tej pory same udane kosmetyki z tej firmy miałam, ale jakoś nie do końca czuję się usatysfakcjonowana, zdecydowałam się na zakup trochę ze względu na kolor (2.0 na swatchach średni żółty bez czerwieni, pomarańczu, beżu), miał być idealny, no niby dobrze pasuje do mojej żółto-oliwkowej średniej karnacji, jakkolwiek ten podkład nie ma tej cechy bardzo pożądanej ostatnio, że wtapia się w cerę, dopasowuje się do kolorytu, po aplikacji fluidu nie doświadczam super uczucia "drugiej skóry", po prostu widzę go na twarzy, co nie zmienia faktu, że wygląda ok, ładnie i intuicyjnie się rozprowadza (ja używam palców wlasnych!), tworzy jednolitą, kremową powierzchnię, nie podkreśla suchych skórek, porów, załamań, zmarszczek, nawet pod oczami, na suchych partiach mojej mieszanej cery wytrzymuje w nienaruszonym stanie cały dzień, na łojotokowej strefie T jest z tym gorzej, skóra szybciej się przetłuszcza, ale podkład nie migruje, nie tworzy plam, wystarczy częściej ściągać nadmiar sebum i można wytrzymać do wieczora, krycie ma lekkie w kierunku średniego, dużych mankamentów nie przykryje, delikatnie stonuje, wyrówna, wygładzi (taki mocny krem cc), dla mnie to taki przeciętniak, nie zapycha, nie podrażnia, nie wysusza (a aplikuję na skórę saute!!!), jak na efekt, który daje cena zbyt wysoka (69zł?), miał byc moim KWC, a okazał się taki zwykły
    Zalety:
    • nie zapycha,
    • nie podrażnia,
    • trzyma się cały dzień na skórze zarówno suchej jak i tłustej,
    • nie podkreśla porów, zmarszczek,
    Wady:
    • przyspiesza przetłuszczanie tłustych partii twarzy,
    • kolor nie "wtapia" się w naturalny koloryt,
    • cena.
  • 21 stycznia 2021 o 9:18
    Dobry na umiarkowane niedoskonałości!
    Zgodnie z tym co obiecuje producent jest to podkład, który koryguje UMIARKOWANE niedoskonałości- i tak właśnie jest. Nie jest to podkład mocno kryjący i tego raczej od niego nie powinniśmy oczekiwać :) Mam AZS i ekstremalnie wrażliwą skórę, której stan pogarsza się w okresie zimowym. Szukałam delikatnego podkładu, na co dzień i ten spełnia moje oczekiwania. Jest to produkt lekki, o delikatnym kryciu, skóra po nałożeniu jest przyjemna, absolutnie nie ma efektu maski tylko ujednolicenie koloru skóry. Nakładam go dłonią i nie mam problemu z rozprowadzeniem go na twarzy. Mam nadzieję, że zostanie ze mną na trochę dłużej, chociaż mam świadomość tego że moja skóra w zimę jest bardzo kapryśna ;)
    Zalety:
    • Lekki
    • Delikatny
    • Przyjemny zapach
    • Nie wysusza skóry
  • 20 kwietnia 2020 o 13:21
    Niestety u mnie się nie sprawdza
    Ładne kolory. Nawilża skórę. Dość trwały. Nie robi efektu maski ale też nie jest kremem koloryzującym. Ważne żeby rozetrzeć go przed nałożeniem na twarz bo inaczej wydaje się lekko szorstki. Niestety poza tymi plusami, nie przypodobał mi się, troszkę się zawiodłam. Nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • Wymieniłam wyżej
    Wady:
    • Wymieniłam wyżej
    MG1989
    25 maja 2019 o 17:49
    NIE DLA WRAŻLIWCÓW !
    Powiem tak... Pierwszy raz ma fluid który po nałożeniu PIECZE.. . Pieką mnie po nałożeniu tego fluidu strasznie policzki.. i przez fluid prześwitują czerwone plamy z tego jakby uczelnia/poparzenia tym produktem.. Nie wiem jakie gó**** ma ten fluid w składzie... ale pierwszy raz mam czerwoną twarz po nałożeniu fluidu.. po zmyciu tego gów*** nadal przez pół dnia mam czerwoną twarz... . Cere mam wrażliwą/ suchą/ i naczyńkową . Wypryski od czasu do czasu... Jeśli chodzi o kolor to mam 2 jest okey żółtawy.. kolor mi odpowiada... jeśli chodzi o tubkę jest okey wygodna... jeśli chodzi o opakowanie też okey. Krycie też mi odpowiada.. według mnie drobne wypryski zatuszuję lecz nie dam uciąć sobie głowy czy sprawdzi się u osób z tłustą i trądzikową cerą. Jak dla mnie krycie i kolor jest i tyle... SKREŚLA GO TO ŻE MNIE UCZULA PIECZE MNIE PO NIM BUZIA... CZERWONE PLAMY WIDOCZNE PRZY NOSZENIU TEGO FLUIDU... I CENA Z KOSMOSU NIE WART NAWET 1 ZŁ... A KOSZTUJE 89 ZŁ... JAK NA FIRME AVENE TO TRAGEDIA...!
  • 27 marca 2019 o 7:38
    Takie sobie mazidełko
    Lekka emulsja kryjąca, raczej na lato, gdy nie chcemy mocnego podkładu. Zero efektu krycia, mazidło jak każde inne, bez efektu. Na opakowaniu pisze, że ma właściwości korygujące (ha ha ha ktoś kto to pisał to musi być jakiś żartowniś, inaczej nie umiem tego wytłumaczyć). Obiecanki cacanki.
    Zalety:
    Wady:
    • Bez efektu krycia