Dezodoranty i antyperspiranty

bebio Bebio Deozodorant Roll On Granat Jagody Goji 50ML
beBIO Cosmetics

• 14 marca 2025 o 0:56
    Mało skuteczny
    Jak dla mnie, dla osoby która dosyć mocno sie poci przy wysiłku fizycznym ten antyperspirant wypada bardzo słabo. Niestety nie zapobiega przykremu zapachowi jak przekonuje producent, byc może sprawdzi się u osób które nie pocą sie mocno. Jeszcze po domu jako tako może sie sprawdzić. Szczególnie latem bym go odradzała stosować , jego ochrona jest znikoma przy wysiłku nawet takim lekkim. Największą zaletą jest zapach to połączenie granatu i jagód goji, pachnie dosyć przyjemnie. Produkt jest w kulce i nie brudzi ubrań, nie zostawia na nich śladów, jest przezroczysty, bezpieczny dla skóry, nie podrażnia skóry pod pachami. Zdarza mi sie go używac zaraz po depilacji, jest bezpieczny. Raczej go ponownie nie kupie bo nie spełnia najważniejszego, nie daje wystarczającej ochrony przeciw brzydkiemu zapachowi.
  • 10 lutego 2025 o 11:12
    Całkiem całkiem
    Bardzo fajny :) Wygodnie używa się deo w kulce. Zapach ładny, cena przystępna. Jedyny minus to taki, że przy większej aktywności fizycznej niestety nie chroni za dobrze.
    Zalety:
    • Kulka, zapach
    Wady:
    • Mało chroni przy większej aktywności
  • 17 maja 2024 o 8:28
    Może być. Nie brudzi ubrań i delikatnie pachnie.
    Naturalny dezodorant roll-on zamknięty jest w ładnym, niewielkim typowym opakowaniu jak do dezodorantów w kulce. Pojemność 50ml. Wydajny. Zapach delikatny, przyjemny. Dezodorant jest przyjemny w stosowaniu. Nie pozostawia białych plam na skórze i ubraniu. Szybko się wchłania. Nie podrażnia skóry. Niweluje nieprzyjemny zapach na wiele godzin (nie na cały dzień), ale nie hamuje potu. Według mnie jest to dobry naturalny dezodorant w kulce, który całkiem dobrze spełnia swoje zadanie. Co prawda w ciągu dnia (późnym popołudniem) aplikuje ponownie dezodorant by czuć się komfortowo i świeżo, ale nie stwarza mi to wielkiego problemu. Świeżo po aplikacji pozostawia przyjemne uczucie odświeżenia. Delikatny zapach jest wyczuwalny, ale wyłącznie w czasie nakładania produktu na skórę. Polecam dobrze wstrząsnąć przed użyciem. Dezodorant jest na bazie ałunu. Zawiera ekstrakt z owoców granatu i goji. Jak na naturalny dezodorant może być. W zasadzie spełnia obietnice producenta i niweluje nieprzyjemny zapach. Ale czy kupiłabym ponownie to nie wiem, może jakbym nie miała innych do wyboru. ;) Zalety: Nie podrażnia skóry Nie brudzi skóry i ubrań Niweluje nieprzyjemny zapach na kilka godzin Odświeża Delikatny zapach
  • 5 października 2023 o 0:55
    Taki sobie dezodorant w kulce – granat i jagody goji
    Jest to delikatny dezodorant, raczej nie do zadań specjalnych, tylko na co dzień. Nie zrobił na mnie jakiegoś większego wrażenia głównie przez swój zapach - trochę nijaki i szybko znikający. Ogólnie produkt nie podrażniał ani nie uczulał.
    Zalety:
    • Estetyczne opakowanie
    • Delikatny produkt
    Wady:
    • Słaba skuteczność przy większej potliwości
  • 2 października 2022 o 16:02
    szkoda ale nie
    ponieważ bardzo mocno się pocę, kilka razy w tygodniu aplikuję na noc jakiś bloker: antidral, etiaxil, aktualnie mam aquasellin, natomiast na dzień, zeby już nie maltretować pach, stosuję jakiś dezodorant bez soli aluminium, bebio kupiłam w rossmannie na promocji, na fali hypu na kosmetyki naturalne, przemyślane, mądre, vege, zrównoważone, bezpieczne dla nas i środowiska etc., nie ukrywam, przymierzałam się do niego od dłuższego czasu, bo kilka kosmetyków bebio zrobiło na mnie pozytywne wrażenie, ale za każdym razem odkładałam na półkę, bo najzwyczajniej w świecie dezodoranty bebio (bez względu na to jakiej propozycji zapachowej wąchałam) mi śmierdziały, nie mogłam doszukać się w nich wskazanych w nazwach nut zapachowych, wszystkie nieprzyjemnie pachniały mi taką mieszanką serwatki z czymś albo słodkim, albo cytrusowym, ale generalnie wygrywało skisłe mleko, ale ciekawość efektu na skórze zwyciężyła i tak kupiłam wersję granat z jagodami goji, i niestety się zawiodłam, dezodorant w moim przypadku w ogóle nie zabezpiecza przed nieprzyjemnym zapachem, pocenie mam ogarniete innymi specyfikami, ale nawet przy umiarkowanej aktywności po ok. 3 godzinach czuję się nieswieżo, zwyczajnie śmierdzę pod pachami, może nie jste to "czysty" smród potu, ale mieszanina dziwnych zapachów, dla mnie nieprzyjemna, zdecydowanie dezodorant mi nie podszedł, nawet w "domowe dni" nie jestem w stanie go używać, wolę nic nie aplikować pod pachy niż dezodorant bebio, kupiłam, sprawdziłam i niestety kosmetyk nie dla mnie