Kremy na noc

Bergamo Specialist Luxury Caviar, Wrinkle Care Cream Krem przeciwzmarszczkowy z kawiorem

Bergamo Luxury Caviar

lus84
    8 kwietnia 2025 o 4:30
    Wyjatkowy
    Kupiłam ten krem na próbę i jak zwykle koreańskie kosmetyki mnie nie zawiodły . Po pierwsze opakowanie - szklany słoiczek z naprawdę ładna plastikowa zakrętka . Szkło dobrej klasy , nie palcuje się . Zakrętka wygląda luksusowo . Sam krem gęsty , wydajny ,a jednak super się wchłania nie pozostawiając filtra . Cera jędrna, gładka , nawet powiedziałabym że koloryt się poprawił. Ma fantastyczny zapach . Wyczuwalny w słoiczku na skórze , dosłownie chwilę po nałożeniu już nie . Cera jest tak nawilżona że faktycznie zmarszczek jest mniej
  • 6 kwietnia 2025 o 9:58
    Wygładzenie i młodzieńczy wygląd skóry gwarantowany!
    Krem do twarzy na dzień i na noc od Bergamo Specialist z serii Luxury Caviar kupuję w Hebe zwłaszcza podczas trwania promocji, wtedy kosztuje grosze. Zielony zafoliowany kartonik skrywa przepiękny zielony szklany słoiczek ze złoto - zieloną nakrętką, który prezentuje się efektownie niczym szkatułka na biżuterię. Warto kupić już dla samego opakowania jak wspomina poprzedniczka. Wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu zostały poddane na kartoniku oraz słoiczku. Bergamo krem przeciwzmarszczkowy z kawiorem pochodzi z Korei, przebadany dermatologicznie, bardzo dobry skład, standardowa pojemność 50 ml, brak informacji o PAO. Maślana konsystencja wydaje się lekko tłustawa ale sunie po mojej suchej i wrażliwej skórze jak masło, błyskawicznie się wchłania, nawilża, wygładza i rozpromienia cerę w ciągu kilku sekund. Stosuje zarówno na twarz, szyję i dekolt na dzień i na noc. Krem stosuje z różnymi serami oraz podkładami, nie roluje się, nie wyświeca, nie podrażnia mojej cery. Uważam, że to jeden z lepszych kremów jakie miałam okazję poznać i sumiennie wracam. Makijaż trzyma się nienagannie przez cały dzień. Delikatny subtelny zapach jest nienachalny i większość z nas powinna go polubić. Wydajność też jest bardzo dobra, zostały spełnione obietnice producenta. Polecam wypróbować ♥️
    Zalety:
    • Konsystencja, działanie, zapach, wydajność, opakowanie, cena.
    Wady:
    • Absolutny brak wad!
  • 5 sierpnia 2022 o 22:03
    Po prostu dobry
    Krem kupiłam w promocji w Hebe, bo w oryginalnej cenie nie należy do najtańszych. Zamknięty jest w zgrabnym słoiczku ze złotą nakrętką. Ma konsystencję lekko budyniowatą, jakby lekko rozpuszczony wosk. Bardzo dobrze się rozprowadza po twarzy i nie wchłania się do matu, zostawia warstwę okulzyjną, dlatego używałam go głownie na noc. Ładnie ujędrnia i odżywia skórę oraz dobrze nawilża. Raczej o działaniu przeciwzmarszczkowym bym nie mówiła. Zapach ma delikatny, perfumowany. Jest ok, choć za tą cenę oczekiwałabym czegoś więcej.
  • 12 października 2021 o 15:50
    Nie spełnił oczekiwań
    Zakupiłam ten krem zachęcona pozytywnymi opiniami i obietnicami producenta. Mam cerę mieszaną, dojrzałą (i przy tym trudną w pielęgnacji), zatem krem wg wskazań producenta raczej powinien się sprawdzić. Jestem po ok.2/3 opakowania, ok. 2 m-ce stosowania. Stwierdzam, że krem ma bogatą konsystencję, bardziej gęstą i masełkowatą niż lekką, na mojej cerze pozostawia tłustą warstwę, w której brakuje mi nawilżenia. Moją cerę zapycha- pojawiają mi się o wiele częściej krostki (wtedy odstawiam na 1 dzień i używam tylko żelu aloesowego), powoduje też większe zaczerwienienie cery, a nawet podrażnienie (swędzenie). Zapychanie może być spowodowane zbyt bogatą formułą dla mojej cery. Obecnie używam go w bardzo małych ilościach na dzień pod makijaż (co nie zmienia faktu, że nadal mi nie służy, jednak chcę dać mu szansę do końca). Nie zauważyłam wygładzenia zmarszczek i napięcia cery - raczej taki zmęczony, tłusty (nie rozświetlony!) wygląd. Słoiczek jest nieporęczny, szklany, z plastikową zadrukowaną nakrętką (dla mnie kiczowatą). Zapach jest delikatny, ładny (pudrowo-kwiatowo-pielęgnacyjny), pasuje do kremu pielęgnacyjnego. Cena w promocji jest b. przystępna, jednak już się na niego nie skuszę.
    Zalety:
    Wady:
    • zapycha
  • 10 maja 2021 o 20:13
    Przyjemny krem
    Przetestowałam już nie jeden krem koreańskich marek bo cenię je za działanie oraz wysoką jakość. Z marką Bergamo nie miałam wcześniej do czynienia ale promocja 50% skusiła mnie do zakupu. Krem ma ładny i elegancki słoiczek wykonany z grubego szkła a na nakrętce znajduje się ładna, holograficzna dekoracja. Co do konsystencji to jest kremowo-żelowa. Krem ma przyjemny zapach. Dobrze się rozprowadza i szybko wchłania, skóra się nie lepi. Z efektów zauważyłam wygładzenie, ujędrnienie a przy regularnym stosowaniu redukcję zmarszczek. Jestem ciekawa pozostałych kremów do twarzy tej marki, chętnie je przetestuję.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • działanie
    Wady:
    • Nie zuważyłam