Kremy na noc

Pure by Clochee Regenerating Overnight Cream/Mask Krem/maska nocna regeneracja `Olej z pestek malin i masło shea`

Pure By Clochee

• 30 marca 2025 o 17:40
    Krem, który intensywnie nawilża suchą skórę
    To kolejne opakowanie tego kremu, które miałam okazję używać. Jakiś czas temu był dołączony jako gratis przy zakupie gazety i tak pojawił się u mnie po raz kolejny. Krem Clochee to opakowanie o pojemności 50 ml w formie butelki z pompką. Taka forma opakowania sprawia, że łatwo zużyć krem do końca zawartości. Opakowanie jest nietypowe jak na krem i na pewno zapada w pamięć. Krem jest białego koloru i ma gęstą, tłustą konsystencję. Po nałożeniu na twarz pozostawia tłustą warstwę na skórze i nie wchłania się za szybko. Krem ma delikatny, wręcz niewyczuwalny zapach. Pomimo gęstej konsystencji łatwo wycisnąć z opakowania odpowiednią ilość dzięki wygodnej pompce. Zaletą produktu jest to, że przeznaczony jest do wszystkich typów cer - jako posiadaczka cery wrażliwej i naczynkowej śmiało mogę go polecić delikatnym cerom, właśnie ze względu na to, że jest to łagodny kosmetyk, który nie podrażnia. Krem ma bogaty skład: Olej z nasion pomidora i żurawiny, masło shea, olej z pestek malin. Wydawać by się mogło, że tak odżywczy skład sprawi, że cera będzie zapychać się, a jest wręcz przeciwnie. Krem Clochee nie zapycha cery. Konsystencja kremu sprawia, że dość ciężko się go nakłada na twarz. Po nałożeniu powstaje efekt maski na twarzy. Jest to krem do intensywnej regeneracji, który należy pozostawić na całą noc na twarzy. Ale najważniejsze są efetky rano - cera jest wyrażnie nawilżona, wygładzona. Krem poprawia elastyczność skóry, sprawia, że jest lepiej napięta i wygląda na świeżą. To świetny krem dla skór suchych, które wymagają intensywnego nawilżenia i regeneracji bez zapychania cery. Uwielbiam ten krem za świetny skład, polską markę oraz działanie. Zdecydowanie wrócę w przyszłości do niego.
    Zalety:
    • do wszystkich typów cer,
    • wygodne opakowanie,
    • intensywnie nawilża,
    • regenerguje,
    • wygładza,
    • naturalny, bogaty skład,
    • nie zapycha
    Wady:
    • trudno się go nakłada na twarz, przez swoją gęstą konsystencję
    cora
    6 maja 2023 o 23:12
    Przyjemny naturalny kosmetyk
    Krem- maskę kupiłam w korzystnej promocji w Hebe. Wieczorna pielęgnacja jest u mnie dość skomplikowana, jednak ta maska- krem, znacznie ją ułatwiła. Kosmetyk jest gęsty, treściwy. Pachnie delikatnie malinami, co jest bardzo komfortowe i wspaniale wpływa na wyciszenie wieczorem, które jest tak ważne. Piękny zapach po prostu. Aplikowałam przeważnie ten krem na serum lub krem, albo pod krem, w zależności od zaplanowanej pielęgnacji. Odkryłam, że kosmetyk ten jest bardziej ochronny i natłuszczający (choć bez efektu tłustej skóry) aniżeli nawilżający, więc dopasowałam do niego wcześniej aplikowany nawilżacz. Efekt odżywienia skóry był wtedy bardzo widoczny, rano skóra nie miała oznak ściągnięcia czy jakiegokolwiek dyskomfortu. Olej z pestek malin i masło shea oczywiście odegrały tu sporą rolę w pielęgnacji. Przyjemny kosmetyk, choc bez cudów. Cena regularna zbyt wysoka. Opakowanie typu airless, doskonałe.
    Zalety:
    • naturalny skład,
    • ładny zapach,
    • opakowanie airless,
    • podstawowe funkcje
    Wady:
    • musi być wspomagane serum lub kremem nawilżającym, inaczej jest tylko okluzją albo średnią warstwą zakrywającą skórę po prostu
  • 11 sierpnia 2022 o 13:28
    Jestem na tak
    Bardzo treściwa konsystencja maski. Ze względu na swoją ciężkość, odradzam korzystanie z niej w okresie wakacyjnym, kiedy także noce są ciepłe. Maska natomiast na chłodniejsze miesiące jest świetna. Głęboko odżywia skórę, pozostaje ją miękką i dobrze nawilżoną przez długie godziny (czasami zdarzało mi się nie zmywać jej na dzień z zapomnienia czy lenistwa, a mimo to skóra dalej dobrze nawilżona). Zapach jest bardzo przyjemny, malinkowy, ale nie przytłaczający. Pompka wyciska produkt do ostatniej kropli. Dla mnie na tak, jest takze sama wąska tubka, dzięki czemu nie zabiera za dużo miejsca na półce.
  • 17 sierpnia 2021 o 22:42
    Średniak
    Krem ma fajny skład, ale czekam już aż w końcu wycisnę ostatnią pompkę (jest bardzo wydajny, a opakowanie pozwala na zużycie kremu w 100%). Nie szkodzi, nie wysypuje i generalnie nic nie robi. Jest dosyć lekki jak na „nocną regenerację”. Zapach wg mnie jest bardzo neutralny.
  • 1 czerwca 2021 o 21:00
    Rozczarowanie
    Znana polska marka, świetny skład, opakowanie, które wydobywa produkt do ostatniej kropli i mój ulubiony olej z pestek malin. Wszystko wydawało się idealne, a jednak produkt mnie rozczarował. Niby nawilżał, ale buzia nie była "napita" i gładka. Nie podobała mi się konsystencja i filtr jaki zostawiał na twarzy. Używanie tego produktu ni e było koszmarem, ale nie było też przyjemnością, a tego oczekuję od kosmetyków (szczególnie tych na noc). Pewnie już więcej nie kupię.
    Zalety:
    • sklad
    Wady:
    • działanie