Świetny krem, na prawdę troche jak maska. Bardzo bardzo jestem z niego zadowolona. Działa cuda i mam nadzieje że często będą na niego promocyjkiiii
KONSYSTENCJA I ZAPACH
Baaardzo przyjemna, gładka, gęsta konsystencja. Troche się bałam na początku że jest zbyt treściwy, ale niepotrzebnie - nie obciąża cery.
Dobrze się rozprowadza, ale przy nadmiarze na widoczne są białawe smugi. Nie rozprowadzam go do zera, a jedynie do momentu transparentności, a reszta sama przyjemnie wchłania się w skórę.
Zapach jest delikatny ale cudowny, taki zdrowy i naturalny ekstrakt z malin.
DZIAŁANIE I SKŁAD
Czuć jak skóra go "pije", i czuć jak w niej "pracuje" nie umiem tego inaczej określić. Ten krem to taka bomba nawilżająca, skóra po nim jest mięciutka i gładziutka, to uczucie wywołuje taki wieczorny błogostan.
W połączeniu z serum Pure by clochee, pierwszy raz w życiu mam tak wygladzoną skórę. Idealnie współgrają jeśli chodzi też o elastyczność, podbijają się nawzajem.
Po tym jak podrażniłam sobie buzie serum, stosowałam ten krem i na noc, i na dzień - działał wręcz jak opatrunek. Koi, łagodzi, regeneruje, fantastyczne nawilża, szybko odbudował szkody które sobie zafundowałam. Tak samo gdy miałam bardzo podrażnione płatki nosa po zapaleniu zatok, to już następnego dnia skóra była całkowicie zregenerowana. Dodatkowo, nawet na dzień - nie zapychał!! Zupełnie się nie klei, ani nie roluje. Malinkowe cudeńko.
Dość istotne dla mnie jest również że nie podrażnia oczu wieczora, a mam tendencję do zatarcia oka/oczu przed spaniem, po większości kremów mam gwarantowane łzawienie albo uczucie suchych oczu. Tu zupełnie nic się nie dzieje, super!
Skład ma świetny, jak wszystkie kosmetyki tej firmy, przyjazny dla cery oraz środowiska. Ale przede wszystkim wszystkie składniki tego kremu świetnie działają na mnie, i działają na prawdę porządnie.
OPAKOWANIE I WYDAJNOŚĆ
Pompka działa świetnie, airless zawsze spoko. Jedyne co, to konsystencja na końcu przysycha, ale nie blokuje to działania pompki.
Bardzo mi się podoba minimalistyczna i estetyczna szata graficzna całej serii.
Nie widać stopnia zużycia.
Na całą twarz wystarcza mi 1 pompka codziennie wierczorem, ale 2 x w tyg. używam 1.5 pompki by czuć się taka "otulona" tym kremem, wtedy też efekt rano jest troche lepszy.
DOSTĘPNOŚĆ I CENA
Kosmetyk jest dostępny oczywiście na stronie producenta, w drogeriach internetowych, oraz stacjonarnie w Hebe.
Cena regularna jest dość zawrotna - bo 70zł, ale na szczęście są promocje, dzięki czemu zapłaciłam ponad dwie dyszki mniej.
Zalety:
- zapach
- konsystencja
- prawdziwe nawilżenie
- wygładzenie
- uelastycznienie
- odnowa uszkodzonej skóry
- nie zapycha
- nie lepi się