Płyny do higieny intymnej

AA Intymna Prebiotic, Prebiotyczny żel do higieny intymnej `Codzienna profilaktyka`

• 19 lutego 2023 o 14:47
    Nie mam mu nic do zarzucenia.
    Delikatny żel do higieny intymnej jest podstawą zdrowej skóry, unikaniu podrażnień czy stanów zapalnych. Tym razem sięgnęłam po kosmetyk z marki AA, o ile dobrze pamiętam, to nie używałam wcześniej kosmetyków do higieny tej marki. Konsystencja: jest to bezbarwny żel, dosyć gęsty, dzięki czemu trzyma się skóry, zazwyczaj wystarczały mi dwie pompki na jedno mycie. Dosyć dobrze się pieni, ale i spłukuje szybko, nie oblepia skóry. Działanie: jest to bardzo żel do codziennej higieny intymnej, dla skóry, która nie ma większych problemów ze stanami zapalnymi czy podrażnieniami. Delikatnie myje, nie pozostawia uczucia suchości i ściągnięcia, łagodny dla świeżo wydepilowanej skóry. Przez cały okres zużywania tego produktu AA nie miałam stanów zapalnych ani żadnych infekcji, więc nie mogę powiedzieć czy poradziłby sobie z ich zwalczaniem i łagodzeniem skutków, ale wydaje mi się, że nie. Podsumowując, jest to dobry, codzienny żel, dla osób, które nie są narażone na częste zmiany skórne, stany zapalne czy infekcje. Dobrze odświeża skórę, jest w rozsądnej cenie i to polski produkt. Zapach: pachnie bardzo delikatnie, jak świeże mydełko, nie jest perfumowany, czego nie lubię w produktach do intymnej. Opakowanie: wygodna, niezacinająca się pompka z możliwością jej blokady, czytelna grafika z ładnym fioletowym akcentem. Płaska butelka, więc łatwo zmieści się w kosmetyczce.
    Zalety:
    • jest dobry do codziennego użytku
    • delikatny dla skóry, również świeżo golonej
    • ma przyjemny zapach
    • treściwa formuła
    • wygodna pompka
    • polski produkt w rozsądnej cenie
  • 2 maja 2020 o 11:15
    Przyjazny i delikatny dla mojej skóry ❤️
    Prebiotyczny żel do higieny intymnej od AA kupiłam w okresie kiedy inny płyn spowodował i mnie podrażnienie i uczulenie. Postanowiłam właśnie ten ponieważ ma dobry skład i nie zawiera niepotrzebnych drażniących składników. Płyn do higieny intymnej posiada rzadką delikatnie mleczną konsystencję. Produkt bardzo delikatnie się pieni. Jedna pompka zdecydowanie wystarczy do umycia. Produkt dobrze myje. Nie pozostawia uczucia ściągniętej skóry. Nie powoduje podrażnień ani uczulenia. Jest niezwykle delikatny do wrażliwych miejsc intymnych. Produkt posiada przyjazny dla skóry skład. Nie zawiera żadnych SLS, SLES, mydła oraz barwników. Zawiera za to prebiotyk, kwas mlekowy i ekstrakt z Zielonej herbaty. Przebadany dermatologicznie. Produkt stanowi idealną ochronę. Regeneruje skórę i minimalizuje podrażnienia, pozostawiając ją nawilżoną. Idealny do codziennego stosowania. Żel do higieny intymnej posiada subtelny delikatny i kwiatowy zapach. Wygodne opakowanie z pompką dobrze leży w dłoni. Butelka jest stabilna. Dozownik działa sprawnie do ostatniej porcji żelu. Nie zacina się, ani nie zatyka. Produkt jest bardzo wydajny, ponieważ jedna buteleczka wystarczyła mi na około 2 miesięcy. Na stałe zagościł w mojej łazience.
    Zalety:
    • delikatny dla skóry
    • przyjazny skład bez SLS, SLES, barwników o mydła
    • wydajny
    • przystępna cena
    • zawiera prebiotyk
    • przyjemny zapach
    • wygodne opakowanie
    • nie podrażnia
    • idealny do wrażliwej skóry
  • 5 października 2019 o 16:15
    Pokochałabym, ale
    No właśnie jest jedno małe ale. Kupiłam ten żel, aby wypróbować, bo ma całkiem niezły skład. Pięknie pachnie, dobrze myje, ma delikatne detergenty w składzie, nie zawiera SLSu, Jest bardzo wydajny, Ma wygodne opakowanie z pompką. Dla mnie prawie idealny żel do intymnej, do tego łatwo dostępny w Rossmannie, gdzie najczęściej robię zakupy. Ale zawiera Propylene Glycol i Phenoxyethanol, z którymi moja skóra się nie lubi. Bo wywołują u mnie świąd skóry. I tak było po zastosowaniu tego żelu do mycia miejsc intymnych. Umyłam nim również twarz i całe ciało, aby wypróbować, czy nie da się zużyć go w inny sposób, Ale skóra na twarzy i ciele również zrobiła się u mnie po nim sucha i swędząca. A ja pokornie wróciłam do żelu Vianek do intymnej. Cieszy mnie to, że wiele firm i koncernów produkując kolejne kosmetyki zmierza w stronę delikatności i natury, ale abym ja chciała kupować te kosmetyki muszą się jeszcze ciut postarać.
    Zalety:
    • Pięknie i długo pachnie, skład idący w stronę naturalnego, wydajność, dostępność, brak SLSu w składzie.
    Wady:
    • Propylene Glycol i Phenoxyethanol, które wywołują u mnie świąd skóry.
  • 21 kwietnia 2019 o 14:13
    Bardzo dobry i bezpieczny przy codziennym stosowaniu
    Testowałam produkty do higieny intymnej marki AA razem z mamą każda swój, inny płyn. Podobnie jak mama ja również jestem zadowolona. Proste opakowanie, nie rzucające się w oczy, biało fioletowe barwy dominujące. Opakowanie z pompką dzięki której wydobycie odpowiedniej ilości preparatu jest bardzo proste i bezproblemowe. Kosmetyk faktycznie można stosować bez obaw każdego dnia. Nie podrażnił mnie ani też nie uczulił, nie wywołał żadnych nieprzyjemnych doznań podczas użytkowania. Wręcz przeciwnie uważam że jest produkt bardzo delikatny, lekki i bezpieczny. Cena jest raczej adekwatna do wydajności, ponieważ płyn wystarcza na długo. Nie ma też problemu z jego dostępnością. Ja mogę go polecić.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z pompką
    • atrakcyjna cena
    • wydajny
    • bezpieczny
    • nie podrażnia ani nie uczula
    • lekka konsystencja

Zobacz także inne Płyny do higieny intymnej