Płyny do higieny intymnej

Venus Żel do higieny intymnej regenerujący i przeciwzapalny `Kora dębu`

• 10 marca 2023 o 15:25
    Spełnia swoje zadanie ale bez większego zachwytu.
    Żel do higieny intymnej z korą dębu kupiłam w jednym z hipermarketów w zestawie razem z wersją z aloesem i zieloną herbatą w korzystnej cenie. Butelka wykonana z solidnego białego plastiku z pompką. Szata graficzna opakowania jest minimalistyczna, wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu zostały podane min. krótki opis, skład produktu, obietnice producenta, pojemność, PAO. Żel ma pojemność 500 ml, a czas na zużycie to 6 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia PAO. Żel jest dość płynny bezbarwny, a zapach prawie niewyczuwalny, dość szybko go ubywa z butelki. Pompka działała do samego końca, zamknięcie działa bez zarzutu - wystarczy przekręcić "cyngiel" i bez obaw można transportować opakowanie, nic się nie wyleje. Żel dobrze się pieni i szybko spłukuje. Zawiera naturalne pH dla skóry, pozbawiony jest mydła i barwników, łagodzi i regeneruje, nie wysusza i nie podrażnia okolic intymnych. Ogólnie jestem zadowolona z produktu, ciekawość zaspokojona lepszy okazał się żel z aloesem i zieloną herbatą do którego wrócę.
    Zalety:
    • spełnia swoje zadanie koi i łagodzi podrażnienia, nie wysusza i nie podrażnia okolic intymnych
    • bezbarwny żel praktycznie pozbawiony zapachu
    • duże, ekonomiczne opakowanie o pojemności 500 ml
    • minimalistyczna szata graficzna opakowania zawiera wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu
    • pompka działała bez zarzutu do samego końca
    • solidna butelka nie pęka i nie odkształca się
    • formuła bez mydła i bez barwników
    • naturalne pH
    • PAO 6 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia
    Wady:
    • mało wydajny
    • lejąca się konsystencja
  • 13 października 2022 o 18:45
    Trudno ocenić czy działa regenerująco i przeciwzapalnie
    Nie mam ulubionego żelu do higieny intymnej więc w zasadzie za każdym razem wybieram coś innego. Na żel Venus trafiłam w Kauflandzie i kosztował ok 7 zł. Opakowanie to biała butelka o pojemności 500 ml. Wyposażona jest w pompkę co bardzo ułatwia używanie. Działa ona bez zarzutu, nie zacina się, dozuje odpowiednią ilość produktu. Szata graficzna może i skromna, ale mi to nie przeszkadza. Biel zestawiono z pomarańczą, są jakieś listki dębowe.... Żel jak dla mnie ma przyjemny zapach, nie jest nachalny, zdecydowanie z kategorii delikatnych. Konsystencją żelowa, dość gęsta dzięki czemu nie spływa z rąk i jest wydajny. Tworzy delikatną pianę. Skład nie za długi, na drugim miejscu SLS, jest jeszcze kontrowersyjny fenoksyetanol i EDTA. Rekompensatą są wyciąg z kory dębu, wyciąg z bursztynu, kwas mlekowy. Działanie oceniam pozytywnie. Żel dobrze oczyścił i odświeżył okolice intymne. Po jego użyciu nie czułam żadnego dyskomfortu w postaci swędzenia, podrażnień czy przesuszenia skóry. Nie spowodował również reakcji alergicznych. Czy działa przeciwzapalnie i regeneruje? Ciężko ocenić.
  • 18 czerwca 2021 o 20:23
    Kora dębu
    Żel do higieny intymnej regenerujący i przeciwzapalny Kora dębu od marki Venus to kosmetyk zamknięty w białą, nie przezroczystą butelkę z ładną etykietą, sugerującą nam, że mamy do czynienia właśnie z dębem, czyli charakterystyczny liść dla tego drzewa. Sama butelka przypomina mi swym opakowaniem "kobiece kształty", która ładnie się prezentuje i dobrze trzyma się w dłoni. Żel wydobywa się za pomocą pompki, która ułatwia nam dozowanie. Wystarczy delikatnie przekręcić pompkę, by produkt pojawił się. Na pompce mamy oznaczenie Open/Close co bardzo ułatwia korzystanie z produktu, bo jeśli się przewróci wiem, że nic się nie wyleje. Pojemność to 500 ml, bardzo sporo i dobrze, bo dzięki temu jest to produkt wydajny, co do ceny to jest ona nie wielka, bo około 8 zł a nawet na promocji ok 5. Konsystencja - gęsta, żelowa, barwa żeli przezroczysta, żółta. Zapach - delikatny, przyjemny dla nosa. Żel delikatnie myje, nie podrażnia okolic intymnych, podczas używania nie wywołuje uczucia pieczenia. Plus za to, że nie wysusza okolic intymnych. Żel do higieny intymnej dobrze się pieni, łatwo spłukuje. Dobry myjący kosmetyk do higieny intymnej, któremu warto dać szansę. Co do dostępności to można go dostać w markecie, typu Kaufland.
    • nie podrażnia
    • nie wysusza
    • dobrze się spłukuje
    • wydajny
    • pojemność
  • 31 maja 2021 o 6:33
    Yhm...
    Nie zrobił mi krzywdy, ale też nie pomagał jak płyny innych firm. Nie łagodzi, nie koi, nie powstrzymuje zapachów podczas drobnych infekcji. Więc tak w zasadzie myje i tyle. A dodatkowo sam posiada nieprzyjemny "kwaśny"zapach. Nie kupię ponownie...
  • 13 maja 2021 o 13:15
    Czas na korę dębu od marki Venus
    Żel marki Venus kupiłam w sieci Natura w cenie promocyjnej 5 zł, o ile jestem od wielu lat wierna Facelle to w ostatnim czasie zdradzam namiętnie :D oczywiście płyny do higieny intymnej. Na wstępie zaznaczę że nie mam żadnych uczuleń,podrażnienia też mi nie straszne,jedynie czasem na wyjeździe moje strefy intymne muszą się przestawić na inną jakość wody a potem wszystko wraca do normy. Opakowanie biała butla o pojemności 500 ml z grafiką przedstawiającą liście dębu,pompka w kolorze błękitnym,wszystko przez cały okres użytkowania działało sprawnie i bez komplikacji,data zużycia od otwarcia 6 miesięcy. Żel faktycznie jest żelem,ma odpowiednią konsystencję,odświeża i delikatnie myje okolice intymne,podczas użytkowania nie wystąpiło żadne uczucie pieczenia czy świądu oraz przesuszenia a raczej strefy intymne były w całkiem niezłej kondycji ;). Podsumowując,swoją ciekawości zaspokoiłam i powrotu nie planuję.
    Zalety:
    • nie uczulił,nie podrażnił
    • dobrze się pieni i jednocześnie wypłukuje
    • odświeża,nawilża,nie wysusza
    • pojemność
    • wygodne opakowanie z pompką
    • zapach delikatny i faktycznie chyba tak pachnie kora dębu bo przypomina sobie że z firmy Intimelle regenerujący miał podobny zapach
    • może posłużyć za żel pod prysznic :)
    Wady:
    • brzydka szata graficzna
    • kontrowersyjny składnik EDTA
    • na drugim miejscu w składzie SLS
    Drogeria Natura