Serum do twarzy

Biotaniqe Aloe Vera, Aloesowe serum nawilżające

mkvili
    4 grudnia 2022 o 19:13
    Używałam wersji z 40% czystego soku z aloesu
    Nie zauważyłam żadnych większych korzyści płynących z regularnego stosowania serum. Jedyne czego od niego wymagałam, to zwiększenie nawilżenia, a efekt był praktycznie niezauważalny. Produkt jest wydajny, dzięki delikatnie żelowej konsystencji bardzo łatwo rozprowadza się po skórze. Stosunkowo szybko się wchłania i nada się do stosowania pod makijaż. Osobiście traktuje ten produkt jako coś zbędnego, ale ani ja, ani moja skóra nie lubimy się z aloesem.
  • 24 maja 2021 o 15:24
    Całkiem dobre nawilżenie
    Serum zamknięte jest w zgrabnym, eleganckim, szklanym opakowaniu z aplikatorem w postaci pipetki. Jest to dobre rozwiązanie w przypadku tego serum, ponieważ jest ono płynne. Dzięki pipetce łatwo dozujemy kosmetyk i unikamy marnowania go. Aplikując serum dozuję sobie po jednej kropli na czoło, policzki, brodę i szyję, następnie wszystko wcieram przy okazji wykonując masaż twarzy. W końcowym etapie wcierania serum staje się nieco lepkie, ale po chwili wchłania się ono całkowicie nie pozostawiając na skórze śladu. Stosuję serum dwa razy dziennie - rano i wieczorem. Natychmiastowo nawilża ono skórę, łagodzi ją i uspokaja. Zauważyłam także, że skóra stała się bardziej ujędrniona, elastyczna i gładka. Ogólnie wygląda bardziej zdrowo i promiennie. Serum działa na głębokie warstwy skóry, dzięki czemu efekt jest długotrwały. Z powodzeniem można go używać pod makijaż. W składzie znajdziemy sok z aloesu, kwas hialuronowy oraz wodę probiotyczną pro.aQua. Opakowanie zawiera 20 ml kosmetyku, ale jest ono dosyć wydajne.
  • 29 marca 2021 o 0:41
    Nie zachwyciło mnie
    Chętnie sięgam po kosmetyki stworzone w oparciu o sok z aloesu, bo moja mieszana cera bardzo dobrze na nie reaguje. Problemy jakie w ostatnim czasie towarzyszą mojej skórze to nadmierne przesuszenie, wyświecanie się strefy T, sporadyczne wypryski. Po serum nawilżające Biotaniqe sięgnęłam w celu wzmocnienia efektu nawilżającego dla kremów z tej samej serii. Przechodząc do opakowania, mamy tu oczywiście kartonik z dokładnym opisem działania, a wewnątrz możemy znaleźć bardzo ładne, szklane opakowanie z higieniczną pipetą. Szata graficzna - analogiczna do innych produktów z tej serii, więc jest i zielono i miło dla oka. Pojemność serum - w moim odczuciu jest raczej niestandardowa, okrojona bo wynosi 20 ml - przywykłam już do buteleczek o pojemności 30 ml, więc nieco się zdziwiłam. Cena przystępna, standardowo serum zakupimy za nieco ponad 20 zł. Serum jest bezbarwne i ma lekką, żelową konsystencję. Wchłania się dość sprawnie, nawet w szybkim tempie. Już podczas aplikacji przyjemnie koi i chłodzi skórę, jest więc idealne po intensywnym, męczącym dniu. Sprawdzi się także podczas porannej pielęgnacji, w tym pod makijaż. Pachnie przyjemne, roślinnie, nienachalnie. W jego składzie wyróżnić możemy 40% soku z aloesu, kwas hialuronowy oraz wodę probiotyczną. Powstało z myślą o każdym rodzaju cery. Jeżeli mowa o właściwościach, to serum powstało z myślą o wygładzeniu zmarszczek, rozpromienieniu, nawodnieniu i silnym nawilżeniu skóry, wręcz jako taki nawilżający zastrzyk. Obietnice producenta są nieco przesadzone, a serum samo w sobie nawilża na raczej średnim poziomie. W połączeniu z kremami z tej samej serii jest już jednak znacznie lepiej, a optymalne nawilżenie skóry staje się wówczas znacznie bardziej wyczuwalne. Podczas stosowania z kremem zmniejsza przesuszenie. Nawet podczas regularnego, sumiennego stosowania dwa razy dziennie nie zauważyłam jednak efektu wygładzającego zmarszczki - zgadzam się, że to serum lekko napina skórę, ale do spłycenia zmarszczek jest mu daleko. Efekt promienności także jest raczej znikomy. Brakuje mi tu efektu wow, miałam już styczność ze znacznie lepszymi produktami tego typu. Podsumowując, o ile kremy z tej serii są nawet godne uwagi, o tyle to serum już zdecydowanie mniej. Niby nawilża, ale dość słabo. Zupełnie nie radzi sobie ze zmarszczkami, a ma je niwelować. Ma jakąś dziwną pojemność - okrojone 20 ml, więc dość szybko go ubywa w tej szklanej buteleczce. Nie sięgnę już ponownie, dziękuję. Dla mnie i tak nieco naciągnięte 3/5 gwiazdek.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie z higieniczną pipetą,
    • subtelny, roślinny zapach,
    • lekka, żelowa konsystencja,
    • można stosować na dzień i na noc,
    • dobrze współpracuje z kremami z tej samej serii, potęgując ich efekt,
    • przyjemnie koi i chłodzi,
    Wady:
    • stosowane solo dość słabo nawilża,
    • nie wygładza zmarszczek,
    • nie zauważyłam obiecanego efektu promienności,
    • ma okrojoną pojemność 20 ml, więc dość szybko się kończy.
  • 28 lutego 2021 o 0:13
    80% czy 40% naturalnego soku z aloesu
    Ponieważ dodająca tej produkt nie uszczegółowiła co dodaje to wyjaśnię; to serum występuje w dwóch różnych stężeniach. Każda z tych opinii może brać pod uwagę dwa różne produkty. Główne zdjęcie to stężenie 80% próbowałam tylko raz, bo w drogerii od roku nie widzę albo nie zauważyłam żebym mogła go kupić. W promocjach w niskich cenach jest serum o stężeniu 40%, wiec o połowę mniej, ja też obecnie takiego używam. Różnica jest między nimi diametralna, ten drogeryjny także z promocji coś tam działa, ale rewelacji nie ma. Serum utrzymuje prawidłowe nawilżenie skóry, wiec dostarcza tyle wody ile ubyło, ale pierwsze namacalne efekty zauważyłam może po dwóch, trzech buteleczkach. Bardzo dobre rezultaty przyniósł mi w komplecie dedykowanym z tej serii, jako kompleks i tu się sprawdził. Używanie samego serum z przypadkowymi kosmetykami o rożnym składzie uważam za bezsensowne. Ja zaczęłam od serum jako jeden kosmetyk i w zasadzie butelkę można było spisać na straty. Polecam kurację a nie używanie serum z aloesu.
    Zalety:
    • kwas hialuronowy + sok z aloesu
    • nawilża
    • wygładza drobne zmarszczki
    • delikatny zapach
    • kojący
  • 12 listopada 2020 o 23:39
    Może być
    Serum kupiłam po zastosowaniu kwasu na mojej twarzy . Potrzebowałam natychmiastowego ukojenia i tutaj muszę przyznać że się sprawdził . Żelowa konsystencja przyniosła mi ulgę , a częste stosowanie pomogło dość szybko pozbyć się łuszczącego naskórka . Jeśli chodzi o samo nawilżenie to uważam że cudów nie robi . W użytkowaniu przyjemny - nie zapycha i nie obciąża skóry . Dobrze dogaduje się z kremami. Wygodne i ładne opakowanie . Można spróbować ale osobiście nie wiem czy kupię ponownie :)