Peelingi do ciała

Lirene Dermoprogram Korund Szlachetny, Mineralny peeling do ciała z miodem i witaminą E `Domowa mikrodermabrazja`

Ewix01
    5 grudnia 2022 o 17:06
    O mój Boże
    Nie wiem no nie wiem ja chyba nie umiem po prostu używać tego produktu. Nie dość że nie nawilża nie peelinguje to jeszcze jak się przytuli do skóry to ni hu.. tego nie można zmyć ani wytrzeć musi kuwa samo odpaść! Ładnie pachnie opakowanie spoko i tyle zalet na prawdę tyle.
    Zalety:
    Wady:
    • nie natłuszcza
    • nie nawilża
    • nie peelinguje
    • przykleja się do skóry
    rerith
    20 września 2022 o 19:43
    OK
    Typowy peeling do ciała. Gęsty, z mnóstwem ścieralnych drobinek, które - co można wziąć za minus - utrzymują się na powierzchni ciała po zmyciu z siebie kosmetyku. Niemniej jednak dobrze natłuszcza skórę, która po porządnym zmyciu reszty drobinek, jest gładka, miękka i dobrze odżywiona. Sam peeling niestety nie jest wydajny, opakowanie starcza na ok. 8 użyć (w moim przypadku). Ale w moim ogólnym odczuciu jest ok.
    Zalety:
    • dobrze natłuszcza skórę
    Wady:
    • trzeba go dobrze zmyć, bo na skórze pozostają drobinki ścierające
    • mała wydajność
  • 30 lipca 2022 o 18:25
    kiepski
    peeling zawiera malutkie drobinki ścierające, oraz tłustą warstwę ochronną, posiada dość ciekawy zapach. Interesujący jest podpis na peelingu domowa mikrodermabrazja, ale ten produkt z mikrodermabrazją nie ma nic wspólnego. Produkt bazuje na drobinkach minerału zwanego korundem.
    Zalety:
    • zaletą jest ciekawy zapach produktu.
    Wady:
    • największą wadą jest fakt, że ochronna warta skladająca się z olejków, co prawda odżywia skórę i sprawia że nie uszkodzimy sobie naskórka podczas masażu drobinkami, natomiast niezbędne jest umycie skóry tuż po peelingu, ponieważ do tej warstwy tłustej na skórze przyklejają się drobinki peelingu, co daje nieprzyjemny i ohydny efekt na skórze
  • 15 czerwca 2022 o 8:14
    Bardziej galeretka niż peeling
    Czy go źle oceniam? Myślę, że nie. Nie oblepiał mi skóry, traktowałam go coś w rodzaju galaretki do ciała, delikatnie wygładzał skórę. Nawet skóra była dobrze nawilżona. Faktycznie produkt jest słabo wydajny. Zapach jest przeciętny jak na kosmetyki nie naturalne. Opakowanie standardowe.
  • 5 kwietnia 2021 o 12:30
    Jeden z moich ulubionych
    Jestem zaskoczona tymi negatywnymi opiniami, ale jak widać: wszystko zależy od preferencji. Korund od Lirene to jeden z moich ulubionych delikatnych i wygładzających produktów peelingujacych. Nie jest mocny i wcale nie musi być, takie produkty również są potrzebne. Nie zgodzę się również co do oblepienia - to również zależy od preferencji. Ja osobiście po kąpieli bardzo często nakładam na skore dodatkowo olej, który zmywam, w przypadku tego produktu na skórze pozostaje podobny efekt, mi on nie przeszkadza, a co więcej: bardzo go lubię i cieszę się, ze mogę osiągnąć go bez dodatkowego uzywania oleju. Dodatkowo, bardzo łatwo wydobyć cały produkt z opakowania - przy pomocy szpatułki lub ewentualnie dłoni.
    • Zastosowanie