Szampony do włosów

Jason Natural Restorative Biotin Shampoo Szampon wzmacniający do włosów z biotyną

5 na 51 opinię

• 1 kwietnia 2020 o 8:51
    Kolejna perełka od marki Jason
    Szamponu używam miesiąc i jestem mega zadowolona. Po pierwsze nie zawiera sls i cb, a takiego szamponu ze świecą szukać. Po drugie ma dużą pojemność-prawie 500ml Po trzecie i najważniejsze, ma świetny, bezpieczny skład. Multum ekstraktów, a nie tylko myjadło i woda. Nawet jeśli kupimy kosmetyk naturalny często jest "wybiedzony" czyli minimum składników i pielęgnacji. Zwykle najtańsze składniki. Tu przy atrakcyjnej cenie udało się sporo napakować. Mamy tu między innymi aloes, biotynę, olejek jojoba, olejek miętowy, ekstrakt z rumianku, ekstrakt z nagietka, ekstrakt z grejfruta, quinoę, ekstrakt z lawendy, ekstrakt z żenszenia, witaminę E. Większość to składniki certyfikowane, organiczne. To przekłada się na działanie. Szampon wspaniale pogrubia włosy. Oczywiście po miesiącu nie narosło mi nowych, długich włosów, ale po myciu tym szamponem są one mięsiste, w dotyku kucyk jest o wiele grubszy. Skóra głowy jest w doskonałej formie. Ukojona, nie swędzi, z czym często mam problem. Brak podrażnień, łuszczenia, włosy ładnie odbite. Kolejny plus to lekko ograniczone przetłuszczanie. Moja skóra głowy szybko się przetłuszcza. I choć nie jest to szampon, który ma hamować przetłuszczanie, lekko tak działa. Komfort mycia jest zachowany. Czasami szampon może minimalnie plątać włosy, ale naprawdę nieznacznie. W połączeniu z odżywką aloesową Jason, którą można nakładać nawet na skórę głowy, nie ma najmniejszego problemu z rozczesaniem. Ba, ja włosów nie rozczesuję wcale :) zostawiam do wyschnięcia i voila. Po miesiącu mam ponad połowę opakowania, włosy myję co druki dzień, tak więc wydajność oceniam jako standardową. Świetny produkt. Polecam.