WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Perfecta Jarmuż i zielony jęczmień, Żel peelingujący do mycia twarzy

• 16 stycznia 2022 o 13:58
    Poprawny
    Lubię ten żel. Ma przyjemną formułę, nieodrzucający zapach i konsystencję, łatwo go wydostać z opakowania i ogólnie rzecz biorąc jest poprawny. Muszę jednak odjąć punkt za działanie. Niby wszystko z nim okej: dobrze myje, odświeża. Jednak na opakowaniu jest informacja, że ma odblokowywać pory i ograniczać wydzielanie sebum. W tym kontekście nie zauważyłam żadnej różnicy przed stosowaniem i po, a mam dosyć spore problemy z nadmiernie wydzielającym się sebum. Ogólnie polecam żel do codziennego stosowania. Ziarenka peelingu nie są jakieś duże, stąd nie można liczyć na porządny ździerak. Jednak w celu oczyszczenia i odświeżenia twarzy żel nadaje się idealnie. Jest cudnie kojący i przyjemny w użyciu. Do tego wydajny i w cieszącym oko opakowaniu.
    Kaisja
    20 marca 2021 o 22:59
    Skuteczny, łagodny, niedrogi – bardzo dobry peeling
    Miękka, przejrzysta, estetyczna tuba (150 ml) z dobrym zamknięciem, zawiera seledynowy żel – na bazie ekstraktów z jarmużu i jęczmienia, pielęgnujących skórę, który w tej tubie bardzo ładnie się prezentuje. W trakcie aplikacji – jest równie przyjemny, ładnie, świeżo i rześko pachnąc, skutecznie i nieinwazyjnie oczyszczając skórę i odblokowując pory, dzięki delikatnym, zaokrąglonym mikrogranulkom, nie drapiącym i nie podrażniającym cery. Kosmetyk jest skuteczny i bardzo wydajny, co podkreśla jeszcze jego ekonomiczność, natomiast – jak zauważyłam, podobnie jak wiele specyfików tego typu w ostatnich latach – nie pieni się, nie wywołując w trakcie stosowania, efektu dogłębnie oczyszczonej cery, natomiast – bez obaw. Skóra jest naprawdę porządnie oczyszczona, ale ukojona, bez przesuszenia i podrażnienia. Doskonały dla mojej mieszanej cery z tendencją do niedoskonałości, i wrażliwej jednocześnie. Polecam.
    Zalety:
    • skład – naturalny – ekstrakty z jarmużu i jęczmienia,
    • skuteczność – doskonale oczyszczona, odświeżona, gładka, ukojona cera bez podrażnień i niedoskonałości,
    • wydajność – bardzo dobra,
    • zapach – ładny – świeży i rześki,
    • opakowanie – estetyczna, poręczna tubka z dobrym zamknięciem,
    • cena – w miarę przystępna
    Wady:
    • brak wad
    Drogeria Super-Pharm
  • 16 lutego 2021 o 10:10
    Skuteczne oczyszczenie
    Ten żel był całkowitym strzałem w ciemno. Zazwyczaj mam całą górę zapasowych kosmetyków wybieranych po długich analizach składu. Perfecty ostatnio nie kupuję, bo właśnie nie mam pewności co do ich składów. Tym razem przegapiłam, że kończy mi się poprzedni żel i kupiłam na szybko to, co było w promocji i wpadło mi w oko i padło na ten żel. Miałam lekkie obawy ze względu na drobinki peelingujące- potrzebowałam żelu na codzień i obawiałam się, że codzienny peeling podrażni moją skórę. Nic takiego się nie działo, drobinki są na tyle małe i delikatne, że nie robią krzywdy. Żel ma jasnozielony kolor, dosyć gęstą konsystencję i jest bezzapachowy. Dobrze oczyszcza skórę, odblokowuje pory, nie podrażnia i nie zostawia uczucia ściągnięcia, czy wysuszenia skóry, a jednak dokładnie zmywa olej z wiesiołka, którym myję twarz. Jedyne do czego mogłabym się przyczepić to to, że czasem pojawiały mi się zaskurniki więc miałam wątpliwości co do głębokości oczyszczania. Nie uważam żeby nawilżał czy pielęgnował skórę jak to obiecuje producent, ale to mi nie przeszkadza- nie taka jest funkcja tego kosmetyku. Tubka zamykana na klik i stawiana na pokrywce pozwala na wykorzystanie kosmetyku do samego końca, zwłaszcza, że jest odpowiednio miękka. Dzięki temu, że plastik jest przezroczysty możemy śledzić zużycie produktu. Podsumowując to fajny, delikatny, ale skutecznie myjący kosmetyk, który doskonale spełnia swoją funkcję, a w żaden sposób nie szkodzi. Moja cera jest normalna, w kierunku wrażliwej.
    Zalety:
    • Skutecznie usuwa wszelkie zanieczyszczenia i odblokowuje pory
    • Nie wysusza i nie podrażnia skóry
    • Nie ma niepotrzebnych substancji zapachowych
    • Wygodne, funkcjonalne opakowanie
    • Dobra cena
    Wady:
    • W trakcie użytkowania żelu wyskakiwały mi zaskórniki, więc być może nie oczyszcza on dogłębnie skóry.
  • 18 sierpnia 2020 o 11:51
    Wart polecenia
    Uważam, że żel jest wart polecenia. Jest bardzo wydajny i nadaje skórze uczucie świeżości lekko ją peelingując. Jest delikatny i nie pozostawia efektu ściągniętej skóry. Jest dodatkowo w przystępnej cenie.
    Zalety:
    • właściwości myjąco- peelingujące
    • delikatny dla skóry
    • wydajny
    • przystępna cena
  • 5 maja 2020 o 10:15
    Spoko
    Bardzo fajny żel. Ma dobrą konsystencję. Dzięki małym drobinkom peelingującym czuję, że oczyszcza twarz dużo lepiej niż zwykły żel do mycia twarzy. Są one jednak na tyle delikatne, że można go stosować codziennie, nawet kilka razy dziennie. Żel nie pieni się. Zapach jest OK - ani cudowny, ani odpychający. Skład jak dla mnie też jest OK. Efektu nawilżenia nie zauważyłam, ale też go nie oczekiwałam, bo takie zadanie stawiam kremom.